کد خبر: 439798
|
۱۳۹۹/۰۷/۲۸ ۰۹:۴۸:۱۸
| |

انتقاد یک فعال سیاسی از سفرهای استانی مجلسی‌ها

محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: نمایندگان مجلس بعد از ورود به مجلس باید به سرعت از فضای انتخاباتی خارج می‌شدند اما نه‌تنها این رویکرد را نداشتند بلکه وارد فضای انتخاباتی 1400 شدند. شاید اگر سفرهای استانی رئیس‌مجلس و نمایندگان به قصد انتخابات نبود، می‌توانست به میزانی در حل مشکلات مردم مؤثر باشد اما اکنون که سراسر انتخاباتی است، فایده‌ای نخواهد داشت.

انتقاد یک فعال سیاسی از سفرهای استانی مجلسی‌ها
کد خبر: 439798
|
۱۳۹۹/۰۷/۲۸ ۰۹:۴۸:۱۸

اعتمادآنلاین| مجلس یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که شعارهای اقتصادی مهم‌ترین محور برنامه پیش روی نمایندگان معرفی می‌شد و این درحالی است اکنون که چندماه از شروع به کار مجلس می‌گذرد تقریبا هیچ طرحی برای رفع مشکلات اقتصادی از سوی نمایندگان ارائه نشده است و در این مدت تعداد قابل توجهی از نمایندگان عموما درگیر رفع‌ دغدغه‌های شخصی خود بوده‌اند.

محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره روندی که مجلس یازدهم تا کنون طی کرده است گفت: «چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایران آنقدر گسترده است که دیگر باید از آنها با عنوان ابرچالش یاد کرد. چالش‌هایی مانند کمبود آب، بیکاری، تورم، کرونا و... که هر کدام به سادگی قابل رفع نیست و طبیعی است یک قوه نمی‌تواند با معجزه‌ای همه مشکلات را حل کند. در چنین شرایطی افرادی هم به مجلس راه یافته‌اند که کاملا در پی تأمین اهداف سیاسی و جناحی خودشان هستند. نمایندگان کنونی مجلس با نوع نگاه شورای نگهبان به صلاحیت‌های نامزدهای اصلاح‌طلب و ردصلاحیت بسیاری از آنها توانستند به مجلس بروند. کسانی که اکنون بر صندلی نمایندگی نشسته‌اند عرصه را بی‌رقیب دیدند و در آن فضا شعارهایی دادند که اصلا نمی‌دانستند چه راهکاری برای اجرایی‌شدنشان وجود دارد. واقعا این نمایندگان مجلس را به هر شکلی از رأس امور بودن پایین آورده‌اند و اصلا نباید از چنین نمایندگانی انتظار حل مشکلات را داشت».


او ادامه داد: «اگر نمایندگان مجلس یازدهم می‌توانستند سخنگوی اکثریت ملت باشند، می‌شد امیدوار بود که قدری از میزان مشکلات موجود بکاهند اما وقتی فقط شعارهای اقلیت را تکرار می‌کنند، انتظاری از آنها نیست. دیدیم که در ابتدای مجلس آقایان بسته‌ای اقتصادی ارائه دادند و هیچ اتفاقی بر آن بسته رخ نداد زیرا خودشان هم نمی‌دانستند می‌خواهند چه کار کنند. نه‌تنها نمایندگان کاری برای اقتصاد نکردند بلکه با موضع‌گیری نابهنگام برخی از آنها دلار گران و بر میزان مشکلات مردم افزوده می‌شود».

این فعال سیاسی درباره ضرورت همکاری مجلس با دولت اظهار کرد: «نمایندگان باید درک کنند که در شرایط تحریم باید با دولت همکاری کنند تا به راه‌حل‌های واقعی دست یابند. از سوی دیگر افرادی که با شعارهای عالم‌گیر وارد مجلس شدند، چرا تا کنون یک طرح مؤثر اقتصادی نداده‌اند؟ برخی نمایندگان واقعا با مطالبات واقعی مردم آشنا نیستند و همه تلاششان را بر توهین به رئیس‌جمهور گذاشته‌اند. سخنان اخیر رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس واقعا عجیب است. او از اعدام رئیس‌جمهور سخن می‌گوید؛ درحالی که قرار است رئیس‌کمیسون امنیت ملی با ملاحظات امنیتی آرامش را در جامعه تزریق کند نه آنکه فضا را ملتهب‌تر کند».

میرلوحی تصریح کرد: «من از تندروهای مجلس سؤال می‌پرسم که از تضعیف دولتِ جمهوری اسلامی ایران چه بهره‌ای می‌برند؟ به فرض که روحانی هم استعفا دهد یا استیضاح شود و یک رئیس‌جمهور نظامی رئیس‌جمهور شود؛ کسی مثل فردی که اکنون بر کرسی ریاست‌مجلس نشسته است. آیا در چنین شرایطی وضعیت عالی می‌شود؟ آیا با کل‌کل با ترامپ می‌شود مشکلات را حل کرد یا بر دامنه آنها افزوده می‌شود؟ نمایندگان باید اولویت‌بندی کنند که چه موضوعاتی برای کشور مهم است و به‌دنبال تحقق آنها باشند. تندروی‌های برخی نمایندگان جز افزودن گره بر گره‌های بی‌شمار سیاست‌ در ایران نتیجه‌ای نداشته است. نمایندگان مجلس بعد از ورود به مجلس باید به سرعت از فضای انتخاباتی خارج می‌شدند اما نه‌تنها این رویکرد را نداشتند بلکه وارد فضای انتخاباتی 1400 شدند. شاید اگر سفرهای استانی رئیس‌مجلس و نمایندگان به قصد انتخابات نبود، می‌توانست به میزانی در حل مشکلات مردم مؤثر باشد اما اکنون که سراسر انتخاباتی است، فایده‌ای نخواهد داشت».

او در پایان درباره اینکه گفته می‌شود نمایندگان می‌خواهند در سفرهای استانی با مشکلات مردم مناطق مختلف آشنا شوند هم گفت:‌ «در کشور ما تحزب به معنای واقعی خودش وجود ندارد که نمایندگان مجلس برآمده از احزاب باشند و مدت‌ها پیش از انتخابات احزاب مشکلات مردم تمامی مناطق را شناسایی کرده باشند و راه‌حل برای حل آنها داده باشند. در ایران همه چیز روزهای منتهی به انتخابات معلوم می‌شود. با چنین اوضاعی نمایندگان فعلی مدام می‌گویند ما می‌خواهیم با مشکلات مردم آشنا شویم. این دوستان باید بدانند زمان آشنایی با مشکلات پیش از ورود به مجلس است. فردی که می‌خواهد نماینده منطقه‌ای بشود باید با همه مشکلات آن منطقه آشنا باشد نه آنکه تازه بعد از ورود به مجلس یادش بیفتد که هیچ آشنایی خاصی از منطقه‌ای که نماینده‌اش شده است، ندارد و تازه می‌خواهد وقتی که باید به تدوین طرح‌های راهشگا بپردازد، به آشنایی با مشکلات اختصاص دهد. واقعا این سفرهای استانی جز حجمی از شعارهای احساسی چیزی ندارد».

منبع: نامه‌نیوز

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها