کد خبر: 442320
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۱ ۰۷:۰۰:۰۰
| |

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

انتخابات 1400 | اگر اصولگرایان در انتخاباتی کاملا شفاف رای‌ بیاورند، یک صدا شدن حاکمیت هیچ اشکالی ندارد

حسین کنعانی‌مقدم گفت‌: اگر اصولگرایان بتوانند در انتخاباتی سالم و کاملا شفاف رای‌های لازم را برای دولت‌داری از مردم بگیرند، فی‌نفسه یک صدا شدن حاکمیت هیچ اشکالی ندارد. همانطور که قبلا اصلاح‌طلبان هم در گذشته چنین حالتی را تجربه کرده‌اند.

انتخابات 1400 | اگر اصولگرایان در انتخاباتی کاملا شفاف رای‌ بیاورند، یک صدا شدن حاکمیت هیچ اشکالی ندارد
کد خبر: 442320
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۱ ۰۷:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| فضای سیاسی منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم نشان می‌دهد که اگر در طول ماه‌های باقی مانده تا آغاز فرایند ثبت‌نام کاندیداها اتفاق خاصی رخ ندهد، اصولگرایان به مانند مجلس یازدهم، دولت سیزدهم را هم از مرداد سال 1400 از آن خود خواهند دید و قدرت به نوعی در یک جناح خاص متمرکز خواهد شد. این حالت احتمالی سئوالی با این مضمون در اذهان مطرح کرده است که یکصدایی در نظام مدیریتی چه آثار مثبت و منفی‌ می‌تواند داشته باشد.

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین در این‌باره اظهار داشت: یک‌دست شدن قدرت مفاهیم مختلفی دارد که قابل‌بررسی هستند. اولا در قانون اساسی جمهوری اسلامی هیچ‌ اشاره‌ای به یک‌صدایی و وجود قدرت در دستان یک جناح سیاسی نشده است. چندصدایی به دلیل تضارب آراء‌ و اعمال سلیقه‌های مختلف به طور قطع به یقین می‌تواند دستاوردهای مهمی داشته باشد.

دبیر کل حزب سبز در ادامه سخنانش گفت: در واقع اگر بتوانیم قدرت کشور را برای هم‌افزایی در راستای حل مشکلات موجود تجمیع کنیم،‌ می‌تواند اتفاقی باشد که به ما فرصت رسیدن به‌‌ پیشرفت و آرامش را بدهد. به این معنی که سه قوه باید با هم‌ همکاری داشته باشند تا بتوانند با بهره‌گیری از همه پتانسیل‌های کشور موانع را یکی پس از دیگری از پیش رو بردارند.

او تصریح کرد: معمولا افکار عمومی به صاحبان نظام‌های اقتدارگرایی که دنبال تنفذ قدرت در حاکمیت هستند و به همین دلیل مردم را به راحتی رها کرده و تمرکزشان را روی اقتدار نظامی و امنیتی می‌گذارند، بی‌توجهی می‌کنند. در واقع ما در عین حال به اقتدار حاکمیتی که بر گرفته از قدرت مردم است، توجه نشان می‌دهیم و مراقبت می‌کنیم که این اقتدار کاملا در خدمت منافع عمومی باشد.

وی توضیح داد: اگر اصولگرایان بتوانند در انتخاباتی سالم و کاملا شفاف رای‌های لازم را برای دولت‌داری از مردم بگیرند، فی‌نفسه یک صدا شدن حاکمیت هیچ اشکالی ندارد. همانطور که قبلا اصلاح‌طلبان هم در گذشته چنین حالتی را تجربه کرده‌اند. اما اگر پیروزی در انتخابات در فضایی غیررقابتی و بدون رای‌اکثریت مردم باشد،‌ دولت بعدی حتما نمی‌تواند روی همراهی مردم حساب کند و واضح است که در صورت به وجود آمدن چنین موقعیتی، دولتی‌ها نمی‌توانند کارایی چندانی را از خود بروز بدهند. در نتیجه، مشکلات کشور نه تنها برطرف نخواهند شد بلکه روز به روز موانع‌ زیادتر می‌شوند.

حسین کنعانی‌مقدم در پایان گفت: با نگاهی به کارنامه ماه‌های اولیه مجلس یازدهم،‌ به راحتی می‌توان مشاهده کرد نمایندگانی که با رای‌های کم‌شمار به مجلس راه یافته‌اند، عملا کارایی لازم را ندارند. دولت‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و اگر انتخابات 1400 کم‌رای باشد،‌ دولت سیزدهم - چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب - نمی‌تواند کارآمدی مثبتی داشته باشد.

چکیده گفت‌وگو با حسین کنعانی‌مقدم

-در قانون اساسی هیچ‌ اشاره‌ای به وجود قدرت در دستان یک جناح سیاسی نشده است

-چندصدایی می‌تواند دستاوردهای مهمی داشته باشد

-افکار عمومی به صاحبان نظام‌های اقتدارگرایی که دنبال تنفذ قدرت در حاکمیت هستند، بی‌توجهی می‌کنند

-اگر پیروزی در انتخابات بدون رای‌اکثریت مردم باشد،‌ دولت بعدی نمی‌تواند روی همراهی مردم حساب کند

-نمایندگانی که با رای‌های کم‌شمار به مجلس یازدهم راه یافته‌اند، عملا کارایی لازم را ندارند

-اگر انتخابات کم‌رای باشد،‌ دولت سیزدهم نمی‌تواند کارآمدی مثبتی داشته باشد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها