حسین ذوالفقاری دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا:
گلایههایی درباره اعمال مقررات مطرح است / مقررات کرونایی باید برای همه یکسان باشد
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اعمال مقررات باید درباره همه گروهها یکسان باشد و یکی از گلایههایی که شنیده میشود درباره اعمال مقررات است و این کار در گذشته یکسان نبوده است.
اعتمادآنلاین| حسین ذوالفقاری دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در نشست این کمیته درباره محدودیتهای کرونایی اظهار داشت: مبنای این طرح شهرمحور است؛ چون میخواهیم حداقل و کمترین مشکل را داشته باشیم و بسیاری از شهرستانها اموراتی مانند کشاورزی و فعالیتهای تولید دارند که باید انجام دهند و اساس کار بهصورت شهرمحور است.
وی افزود: شهرها نیز یا زیر زرد و سفید بوده و یا وضعیت زرد، نارنجی و قرمز است و شاخصهای آن نیز اعلام شده و روز گذشته توسط برخی رسانهها در ارائه این شاخصها خلل صورت داشت و الان اصلاح میکنیم؛ اگر در هر شهری در هر روز به ازای هر 100 هزار نفر 4 نفر بستری شدند وضعیت آن شهر زرد است، اگر در هر 100 هزار نفر روزانه 6 نفر بستری بشوند وضعیت آن شهر نارنجی است و اگر این تعداد بستری در روز 10 در 100 هزار نفر باشد، وضعیت آن شهر قرمز اعلام میشود.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: مشاغل و فعالیتهایی که مشمول محدودیت هستند به 5 گروه اداری؛ تجاری بازرگانی؛ خدمات؛ آموزشی فرهنگی اجتماعی و گروه بعدی نیز ترددهاست.
ذوالفقاری تصریح کرد: اعمال مقررات باید درباره همه گروهها یکسان باشد و یکی از گلایههایی که شنیده میشود درباره اعمال مقررات است و این کار در گذشته یکسان نبوده است؛ باید بدون ملاحظه و تبعیض ابعاد کار را اعمال کنیم.
وی همچنین درخصوص مشاغل آسیب پذیر از این تعطیلیها ابراز کرد: بسته پیشنهادی ما برای حمایت از این مشاغل به ستاد ملی ارائه خواهد شد.
ذوالفقاری همچنین درباره درباره وضعیت ترددها اظهار داشت: طبق این طرح، ورود به شهرهای با وضعیت نارنجی و قرمز ممنوع است و کسی نمیتواند با پلاک غیربومی وارد شهری شود. در صورت ورود 500 هزار تومان اعمال میشود و پلیس راهنمایی و رانندگی میتواند هر 24 ساعت فرد متخلف را جریمه کند. اعمال جریمه در شهرهای با وضعیت قرمز یک میلیون تومان است.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طرح اعمال محدودیت که از شنبه اول آذر اجرایی میشود با محوریت فرمانداران با همکاری نیروی انتظامی است؛ باید موارد اضطراری و ضروری مشخص شود چون ممکن است برخی شرکتها یا سازمانها ماموریت داشته باشند یا اینکه منزل کسی در شهری و محل کار او شهری دیگر باشد. این اختیار به استانها و فرمانداران داده شده تا این مسائل را بر اساس تجربیات گذشته حل کنند.
ذوالفقاری تصریح کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی از قبل اعلام شده الزامی است و در حمل و نقل ناوگان عمومی، اتوبوسها، تاکسیها، قطار، هواپیما و اتوبوسهای بین شهری نیز باید بر اساس پروتکلهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت اقدام شود. فشار درباره محدودیتها بالاست اما با اعمال محدودیت ناقص، هم محدودیت متوجه مردم میشود و هم نتیجه مطلوب را نمیگیریم. پس همه باید پایکار بیایند؛ اگر باهم این کار را انجام دهیم به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: مهم این است که با تلاشهایی که انجام میشود، وضعیت شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی و از نارنجی به زرد و از زرد به سفید برگردد و این منشا رفع محدودیتهاست؛ درغیر اینصورت محدودیتها تمدید میشود. اگر در سطح کشور اینکار را انجام دهیم کل کشور در شرایط برگشت قرار میگیرد و از مشکلات محدودیتها نجات مییابیم. اجرای طرح محلهمحور و خانوادهمحور و اجرای طرح مدیریت هوشمند که از شنبه آغاز میشود و با تدبیر، نظارت و همراه کردن حداکثری مردم باید به طور قاطع انجام شود.
معاون وزیر کشور گفت: به گفته آقای رحمانی فضلی باید نیمی از وقت خود را بر بیماری کرونا بگذاریم تا موفق شویم؛ اقدامات رسانهای، بازدیدهای میدانی و تشویق رعایتکنندگان مقررات و پروتکلها و برخورد سلبی با آنانی که رعایت نمیکنند، باید انجام شود. امیدواریم با همراهی مردم در بازه زمانی 15 روز تا یک ماه شاهد کاهش روند بیماری و کاهش مرگ و میر هموطنان باشیم.
ذوالفقاری بیان کرد: نباید نسبت به مرگ و میرهای روزانه که به عدد 500 نفر رسیده بیاحساس بود؛ همه با هوشیاری و هوشمندی یکدیگر را در اجرای این طرح همراهی کنیم. بحث سلبی در نظر گرفته شده برای تعداد محدودی است که رعایت نمیکنند. در طرح وضعیتها، نوع محدودیتها، نوع اعمال محدودیتها، ضمانت اجرا و مسئول اجرا مشخص شده و در دستورالعمل اجرایی نیز وظایف سازمانی مرتبط با طرحها مشخص است. در مسیر طرح نیز استانها اختیاراتی دارند که ما در موارد جزئی ورود نمیکنیم اما هر دوشنبه وضعیت شهرها باید به وزارت بهداشت گزارش داده شود و شهرستانها بدون فوت وقت باید ابلاغ وزارت بهداشت را اعمال کنند.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید