کد خبر: 451363
|
۱۳۹۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۳۲:۰۰
| |

سازوکار اجماع ساز برای اصولگرایان کدام است؟

اندیدا نشدن ابراهیم رئیسی اصولگرایان را در وضعیتی حساس و پیچیده‌تر از قبل قرار خواهد، زیرا آنطور که سیاسیون در این جریان سیاسی می‌گویند تمام رای او به سبد هیچ گزینه دیگری نخواهد ریخت و هیچ گزینه دیگری نیز قادر نیست جای او را بگیرد.

سازوکار اجماع ساز برای اصولگرایان کدام است؟
کد خبر: 451363
|
۱۳۹۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۳۲:۰۰

اعتمادآنلاین| نام سید ابراهیم رئیسی بعد از اظهارنظر اخیر او مبنی بر تمرکز بر اجرای دقیق سند امنیت قضایی در پنج ساله آتی رسما از فهرست کاندیدا‌های احتمالی جریان اصولگرا خط خورد. این امر، اما موضوع ساده‌ای نیست و حتما بر آرایش نیرو‌های سیاسی این جریان در انتخابات 1400 اثر خواهد داشت. بر همین اساس ذهن رسانه‌ها به این سو رفت که حالا رای او به سبد چه کسی خواهد ریخت و چه کسی از عدم کاندیداتوری رئیسی بیشتر منتفع می‌شود.


در راستای پاسخ به همین سوال بود که روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد در صفحه نخست خود گزارشی با عنوان «صف اصولگرایان متقاضی پاستور» نوشت. منصور حقیت‌پور، فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتگو با «جهان صنعت» گفت که «توجه داشته باشید که انتخابات در ایران حزبی نیست لذا نباید انتظار داشت که وقتی یک کاندیدای احتمالی از ورود به رقابت انتخاباتی صرف نظر می‌کند، آرای او به سبد یک کاندیدای مشخص دیگر بریزد».


به این ترتیت نام‌هایی که احتمالا رای رئیسی بین آنان توزیع می‌شود پشت سر هم ردیف شد. سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، پرویز فتاح و علی نیکزاد در صدر فهرست اصولگرایان بهرمند از کاندیدا نشدن رئیس قرار گرفت.


درست در همین جا بود که اهمیت موضوع وحدت یا عدم وحدت در جریان اصولگرایی به چشم آمد. فعالان سیاسی در این جریان یک بار دیگر به این ضرورت اشاره کرده و یادآور شدند که اگر جریان اصولگرا نتواند به یک کاندیدای واحد برسد آن بدنه رای شانزده میلیونی رئیسی بین کاندیدا‌ها توزیع شده و از محل تکثر کاندیدا‌ها که اخیر ضرغامی آن را به ورود مینی‌بوسی تشبیه کرده بود، ضربه خواهند خورد.


بر این اساس دیدیم که توجه‌ها به سوی سازوکار اجماع ساز جلب شد. شاهد آنکه امیررضا واعظ آشتیانی تاکید کرد: «اصولگرا‌ها در هر دوره انتخابات سعی می‌کنند با سازوکاری وحدت‌بخش وارد انتخابات شوند و در دور از ذهن نیست که برای انتخابات 1400 هم چنین سازوکاری ایجاد شود. آنچه مسلم است این است که تا زمانی که وحدت، انسجام و یکپارچگی وجود نداشته باشد، موفقیتی ایجاد نمی‌شود. اصولگرایان هر زمانی که برای این مهم تلاش بیشتری کرده‌اند، موفقیت بزرگ‌تری به دست آورده‌اند؛ بنابراین ایمان دارم که اصولگرایان اشتباه نخواهند کرد و در انتخابات 1400 به بهترین شکل وارد می‌شوند؛ به خصوص آنکه انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو بسیار مهم است و همه دنیا به نتیجه این انتخابات چشم دوخته‌اند؛ البته نباشد فراموش کنیم که انتخابات در ایران غیرقابل پیش‌بینی است و هیچ جناحی نباید خود را از پیش برنده بداند».


حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه نیز نسبت به اینکه اصولگرایان از فرصت باقی مانده تا انتخابات به خوبی استفاده کرده و تشکل فراگیر اجماع ساز را بسازند یا پیدا کنند، ابراز امیدواری کرد. او گفت: «اکنون میزبانی جامعه روحانیت مبارز مورد قبول احزاب و تشکل‌های اصولگرا قرار گرفته است و در جلسات آن شرکت می‌کنند. جامعه روحانیت در مدت اخیر سازماندهی خوبی درون خود ایجاد کرد و توانست جلسات هماهنگی را به صورت هفتگی برگزار کند. واقعیت این است که جامعه روحانیت نمی‌خواهد محور باشد، بلکه قصد میزبانی برای وحدت را دارد».


مرتضی طلایی، دیگر فعال سیاسی اصولگرا نیز به اثرگذار و ایفای نقش جامعه روحانیت امیدوار است. او گفت: اتفاقات جدیدی در حوزه ایفای نقش لیدری برای سامان بخشی و مدیریت نیرو‌های اصولگرا به وجود آمده است، جامعتین پا به عرصه گذاشتند و فعال شدند. همه باید تلاش کنیم که حول محور شورای ائتلاف و جامعتین یکپارچگی اتفاق بیفتد. اگر جامعتین پا به عرصه بگذارند معتقدیم باید حول محور جامعتین فعالیت‌ها سازماندهی شود و جامعتین محور قرار گیرند.


او همچنین بر ضرورت دستیابی به وحدت در این انتخابات تاکید داشت و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رای رئیس به چه کسی خواهد رسید؛ گفته بود: «آقای رئیسی تنها کسی است که می‌تواند اجماع ایجاد کند بقیه گزینه‌ها چنین ظرفیتی ندارد.»


با این وصف می‌توان گفت که کاندیدا نشدن ابراهیم رئیسی اصولگرایان را در وضعیتی حساس و پیچیده‌تر از قبل قرار خواهد، زیرا آنطور که سیاسیون در این جریان سیاسی می‌گویند تمام رای او به سبد هیچ گزینه دیگری نخواهد ریخت و هیچ گزینه دیگری نیز قادر نیست جای او را بگیرد. در این شرایط که تکثر کاندیدا‌ها اصلی‌ترین نگرانی جریان اصولگرا است، توزیع رای شانزده میلیونی رئیسی بین کاندیدا‌های موجود؛ می‌تواند دردسرساز شده و آنان را به وادی شکست بکشاند. از همین رو یافتن یا ایجاد کردن سازوکار اجماع سازی که مورد قبول همه طیف‌های سیاسی باشد بیش از هر وقت دیگری ضرورت دارد.

منبع: نامه‌نیوز

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها