مجلس با کاهش سوابق مدیریت اجرایی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری موافقت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کاهش سوابق مدیریت اجرایی کاندیداهای ریاست جمهوری از 6 سال به 4 سال موافقت کردند.
اعتمادآنلاین| نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کاهش سوابق مدیریت اجرایی کاندیداهای ریاست جمهوری از 6 سال به 4 سال موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری پیشنهاد سیدمحمد رضا میرتاج الدینی در خصوص کاهش سوابق مدیریت اجرایی کاندیداهای ریاست جمهوری از 6 سال به 4 سال را بررسی کرده و در نهایت با آن موافقت کردند.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در توضیح پیشنهاد خود بیان کرد: در این طرح معیارها و شاخصهایی را برای کاندیداهای ریاست جمهوری در نظر گرفتند که با این شرایط امکان ثبت نام وجود دارد، اما این معیارها برای ورود قطعی به انتخابات نمی باشد و احراز شرایط برعهده شورای نگهبان است. نباید به گونهای عمل کنیم که همه درها برای ورود کاندیداها بسته شود در این طرح 6 سال سابقه مدیریت در مناصب سیاسی نظیر وزارت، استاندار و یا نمایندگان مجلس و سازمانهای ملی در نظر گرفته شده است اما پیشنهاد بنده کاهش 6 سال به 4 سال سابقه مدیریتی می باشد. چرا که در طول 4 سال توانمندیهای یک فرد ثابت می شود.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین اگر کسی دو سال وزیر صنعت بود و دو سال وزیر رفاه بود و یا در وزارت خانه دیگری مشغول شد آیا مشمول 4 سال سابقه اجرایی می شود. باید مجموع سوابق مدیریت افراد در مقامات سیاسی را در نظر بگیریم.
محمد صفایی در مخالفت با این پیشنهاد بیان کرد: ما برای ریاست دیوان محاسبات 20 سال سابقه اجرایی در نظر می گیریم حال برای رئیس جمهور که عهده دار ریاست امور کشور است می گوییم 6 سال سابقه زیاد است؟ وجود تجربه مدیریت اجرایی 6 ساله امری ضروری است، کاندیدا باید مدیریت اجرایی با شرایط پیچده مدیریت را تجربه کرده باشد تا از توانمندیهای لازم برخوردار باشد.
غلامعلی کوهساری در موافقت با این پیشنهاد بیان کرد: اگر فردی در یک دوره از دولت 4 سال به عنوان وزیر کار کرده باشد و یا 4 سال استاندار و یا نایب رئیس باشد از سابقه کافی برای کاندیداتوری در ریاست جمهوری برخوردار است. یک فرد در طول 4 سال نیز می تواند خود را ثابت کند. در نظر گرفتن 6 سال سابقه مدیریت اجرایی منجر به محرومیت عده ای خواهد شد.
محمدجواد کولیوند معاون پارلمانی وزارت کشور در موافقت با این پیشنهاد بیان کرد: در قانون اساسی دوره ریاست جمهوری 4 ساله و نمایندگی مجلس نیز 4 ساله است و خیلی کم پیش می آید تا افراد 6 سال سابقه پیوسته داشته باشند. دولت موافق است تا 4 سال سابقه اجرایی در نظر گرفته شود.
در نهایت نمایندگان با این پیشنهاد موافقت کرده و سابقه مدیریت اجرایی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری از 6 سال به 4 سال کاهش یافت.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید