مصطفی معین، رئیس شورای عالی نظام پزشکی مطرح کرد:
ضرورت واکسینهشدن گروههای پرخطر در اسرع وقت
رئیس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر ضرورت خرید واکسن کرونا قبل از شروع پیک بعدی گفت: به لحاظ فوریت و ضرورت واکسیناسیون گروههای پرخطر بویژه کادر درمانی، پرستاری و سالمندانی که بیماری زمینهای دارند، نباید زمان طلایی برای خرید واکسن را از دست دهیم.
اعتمادآنلاین| رئیس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر ضرورت خرید واکسن کرونا قبل از شروع پیک بعدی گفت: به لحاظ فوریت و ضرورت واکسیناسیون گروههای پرخطر بویژه کادر درمانی، پرستاری و سالمندانی که بیماری زمینهای دارند، نباید زمان طلایی برای خرید واکسن را از دست دهیم.
به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی دکتر مصطفی معین در چهل و پنجمین جلسه فوق العاده شورای عالی نظام پزشکی که پنجشنبه مورخ 99/10/18 بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد؛ ضمن تسلیت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: درابتدا گلایه خود را در رابطه با سقوط هواپیمای اوکراین و جان باختن دانشمندان عزیز و جوان ایرانی مطرح میکنم که با تدابیر بهتری باید با این سانحه و خانوادههای عزادار آنها برخورد می شد.
وی با اشاره به این که جانباختگان هواپیمای اوکراین فرزندان برومند این کشور بودند؛ افزود: از نزدیک شاهد بوده ام که چه بر سرخانوادههای داغدار این عزیزان در سالی که گذشت آمد و چه جانگداز در مصیبت و سوز دائمی بودند.
وی با بیان اینکه سانحه سقوط هواپیمای اوکراین بصورت یک مسئله حل نشده در اذهان باقی مانده است؛ ادامه داد: برای تسلی خاطر خانوادههای داغدار می شد عزای عمومی اعلام کرد و با توجه به این که ملت شریف و آگاهی داریم، اگر مدبرانه تر برخورد می شد. این مسئله را می پذیرفتند.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی در ادامه با اشاره به تولید واکسن بومی کرونا بیان کرد: ضمن تبریک به دانشمندان ایرانی که تلاش خود را در عرصه تولید واکسن داخلی معطوف داشته و پیگیر این مهم هستند؛ اما به لحاظ فوریت و قبل از شروع پیک بعدی باید گروههای پرخطر را واکسینه کنیم و نباید خرید واکسن استاندارد به تعویق بیافتد.
معین با تاکید بر این که نباید زمان طلایی را برای واکسیناسیون از دست بدهیم ؛ تصریح کرد: مشکلات تحریم در این زمینه دخیل نیست و باید محموله استاندارد را وارد کرده و کادر درمانی که در خط مقدم مقابله با کووید 19 بوده و همچنین سالمندانی که بیماریهای زمینه ای دارند؛ به فوریت واکسینه شوند.
وی با اشاره به این که برای آغاز واکسیناسیون به گروههای اولویت دار فوق نیازمند یک محموله 15 میلیونی هستیم تا محمولههای بعدی فرا رسد؛ خاطرنشان کرد: تامین واکسن استاندارد کرونا باید در رأس و اولویت امور جاری کشور باشد و طبق تاکیدات قرآن نجات جان یک انسان برابر نجات جان همه انسانهاست!
هرگونه غفلت در امور سلامت مردم پذیرفته نیست
رئیس شورای عالی نظام پزشکی با گریز به مباحث انحرافی مطرح شده در خصوص تحریم واکسن و یا استفاده از داروی امام کاظم (ع) جهت درمان بیماری کووید 19 اظهار کرد: دفع الوقت در آغاز واکسیناسیون افراد سبب بی اعتمادی مردم و آغاز یکسری حرکتهای انحرافی و خرافه گرایی در جامعه شده است که پشت آن جریانهای اقتصادی نهفته است. شیوع این نوع تفکرات غیرعلمی مدیریت بحران کرونا را دچار مشکل و کشور را به سمت پس رفت هدایت می کند.
وی افزود: دستگاه قضایئ برخی از کشورهای در حال توسعه و یا توسعه یافته با عوامل ترویج شایعات، شبه علم و خرافی که سبب گمراهی مردم، ایجاد انگ و برچسب به بیماران و کادرهای پزشکی و گسترش بیشتر بیماری می شود؛ برخورد قانونی می کنند.
معین تاکید کرد: با رواج این نوع تفکرها مشارکت مردمی برای کنترل پاندمی تحقق پیدا نکرده و دولت به تنهائی قادر به کنترل و ریشه کنی کرونا نخواهد بود و این غفلت پذیرفته نیست و نباید به سادگی رها شود.
وی گفت: در آخرین جلسه ستاد مرکزی مدیریت و هماهنگی سوانح و حوادث غیرمترقبه سازمان نظام پزشکی ،موارد فوق در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد تا نامه یا بیانیه ای جهت اطلاع رئیس جمهور مبنی بر این که نباید فرصت طلایی برای خرید واکسن را از دست داد؛ تهیه شود.
نیازمند تغییرات ساختاری در امور مرتبط با حقوق جامعه پزشکی و رزیدنتها هستیم
وی تصریح کرد: نباید دست روی دست گذاشت تا مسائل حاد و مزمن جامعه پزشکی بویژه پزشکان عمومی و پزشکان خانواده که در خط اول تشخیص و درمان بیماریها قرار دارند و نیز دستیاران دورههای پزشکی مورد غفلت قرار گیرد.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی در اشاره به مسائل و مشکلات دستیاران و رزیدنتها و دانش آموختگان گروه پزشکی ادامه داد: نباید استفاده ابزاری و گروکشی از مدرک و تخصص و زندگی این همکاران بشود. دستیاری که باید تمام وقت در پی کسب دانش و کارهای تحقیقاتی باشد ؛ مرتباً از این بیمارستان به آن بیمارستان رفته و با کمترین حقوق به امور خدمات درمانی مشغول باشد.
وی ادامه داد: دور از انصاف و عدالت است که با دانش آموختگان جدید و جامعه دستیاری اینگونه رفتار شود، این مسائل مزمن از اوایل انقلاب وجود داشته و اکنون نیز تشدید شده است.
به گفته معین سازمان نظام پزشکی باید به عنوان نهادی که نماینده پزشکان، و مدافع همزمان حقوق شهروندی جامعه پزشکی و مردم است، با ارائه پیشنهادها و سیاستهای لازم نسبت به تغییر ساختار امور این همکاران در وزارت بهداشت؛ گام بردارد.
وی با طرح این سوال که درکدام کشور از یک انسان فرهیخته استفاده ابزاری می شود، افزود: دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و دانش آموختگان جدید در طرحهای اجباری وزارتخانه عمرشان تلف شده و در سن 40 سالگی تازه باید برای آینده خود تصمیم گیری کنند.
وی گفت: درخصوص رشتههایی که درآمد پایین داشته و مشکلات معیشتی و اقتصادی دارند ؛ باید حمایتهای مادی و معنوی توسط نظام اجتماعی صورت گیرد. در فرهنگ دینی ما نیز به این امور تاکید خاصی شده است.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی چهار گروه پزشکان؛ معلمان؛ قضات و نیروهای نظامی را از نظر اولویت و ضرورت تامین مادی و معنوی و منزلت اجتماعی آنان برشمرد و گفت: پزشکان در راس این گروهها قرار دارند زیرا محرم جان و سلامت، و مال و ناموس مردم هستند و اگر انگیزه خود را از دست داده و یا منزلت اجتماعی آنان کاهش یابد؛ دیگر مورد اعتماد مردم نخواهند بود و خسارت آن در نهایت به جامعه تحمیل می شود. در حالی که از قدیم الایام پزشکان از جایگاه خاصی در بین مردم برخوردار بوده و مورد احترام همه اقشار قرار داشتند.
نیازمند انسجام حداکثری در بین جامعه پزشکی هستیم
معین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که جامعه پزشکی باید از حرکتهای مقطعی و واکنشهای احساسی و عکس العملی خودداری نمایند؛ اذعان کرد: همه ارکان نظام پزشکی از جمله شورای عالی ؛ مجمع عمومی و بدنه سازمان و نیز هیات مدیره نظام پزشکی شهرستانها باید با یکدیگر رابطه ای هدفمند، برنامه ریزی شده و همراه گفت و گو و تبادل نظر داشته باشند و از این طریق انسجام خود را حفظ نمایند.
وی یادآور شد: عدم حفظ انسجام و وحدت رویه موجب خواهد شد تا بی مهریها و هجومها از هر سو به جامعه پزشکی وارد شود، لذا به عنوان یک سیاست راهبردی همه ما باید به این مهم توجه کنیم.
تبادلات ارزی یک مشکل جدی است
در ادامه دکتر روح الامینی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به مسئولیتی که مجلس در زمینه کرونا به این کمیسیون محول کرده است؛ گفت: کرونا را یک مسئله ملی می دانیم و پیگیر واکسن از جهات مختلف هستیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به این که مشکل تبادلات ارزی بسیار جدی است؛ خاطرنشان کرد: نمی توان منتظر تهیه واکسن داخلی بود و به فوریت باید واکسن استاندارد تهیه شود اما بحث ارز مرغوب برای تامین دارو بطور عام و تامین واکسن بطور خاص مطرح است.
جامعه پزشکی بدنبال افزایش بار تورم و تعرفهها بر دوش مردم نیست
در ادامه هر یک از اعضای شورای عالی نظام پزشکی به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مسائل و مشکلات هر یک از گروههای پزشکی پرداخته و خواستار رشد تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی متناسب با تورم موجود در جامعه شدند ضمن آن که مطلقاً بدنبال افزایش بار تورم و تعرفهها بر دوش مردم نیستند بلکه دولت باید نگاه ویژه ای به این مقوله داشته باشد تا میزان پرداخت از جیب مردم افزایش نداشته باشد.
دکتر محمدمهدی مطهری رئیس کمیسیون تخصصی مشورتی تعرفه و بیمه نیز به ارائه گزارش مبسوطی در خصوص تعرفههای تشخیصی و درمانی سال 1400 پرداخت و اهم کارهای کارشناسی شده جهت تعیین تعرفهها با در نظر گرفتن وضعیت رشتههای مختلف از جمله آزمایشگاهیان و دندانپزشکان و... به اعضای شورای عالی ارائه شد.
دکتر علی بیرجندینژاد رئیس کمیسیون تخصصی مشورتی مالیات نیز گزارشی از کارهای کارشناسی شده این کمیسیون در خصوص تبصره ماده 46 قانون مالیاتی ارائه نمود مبنی بر این که به کدام یک از خدماتی که از سوی سازمان به جامعه پزشکی ارائه می شود؛ مالیات بر ارزش افزوده تعلق می گیرد.
اهم موارد مطرحشده از سوی اعضای شورای عالی نظام پزشکی به شرح ذیل است:
** به دلیل این که اساس خدمات جامعه آزمایشگاهی بر تجهیزات و مواد مصرفی استوار است و با توجه به رشد تورم و چند برابر شدن نرخ ارز؛ لازم است افزایش معقولی در تعرفههای خدمات آزمایشگاهیان لحاظ شود و قیمت تمام شده بعنوان فصل الخطاب قانون مورد توجه قرار گیرد.
**در برنامه توسعه هفتم اختیار تعرفه گذاری بخش خصوصی به سازمان نظام پزشکی بازگردد.
**افزاش تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی در دو مرحله انجام شود تا مردم بار روانی حاصل از آن را بپذیرند.
** اصل کتاب CPT که توسط سازمان نظام پزشکی ترجمه و کدهای آن بطور کارشناسی استخراج شده برای تعیین تعرفههای سال 1400 مورد استفاده قرار گیرد.
**برای گروههای رادیولوژی؛ دندانپزشکی؛ زنان و مامایی که با مواد مصرفی و تجهیزات سروکار دارند ؛ هزینههای سرباری و تورم موجود در جامعه در نظر گرفته شده و تعرفهها به گونه ای تبیین شود که همکاران این رشتهها توان ادامه فعالیت اقتصادی را داشته باشند.
**مبنای پرداخت بیمهها تعرفه بخش خصوصی باشد تا تعامل بیشتری بین جامعه پزشکی و مردم برقرار شود.
**برای همکاران فیزیوتراپیست و کار درمانی جزء حرفه ای بطور جداگانه تعریف شود.
**تعرفه خدمات داروسازان رسمیت یافته و هزینههای ناشی از اجرای نسخه الکترونیک در داروخانهها لحاظ شود.
**برداشته شدن کمیته 5 نفره تعرفه در استانها زیرا تعرفهها در سطح ملی تعریف می شود و نباید در استانها کاهش یابد.
** رشد تعرفهها نباید منجر به افزایش پرداخت ازجیب مردم شود و دولت بودجه لازم را برای تامین منابع بیمهها لحاظ کند.
**حق افزایش تعرفهها در نیمه دوم امسال که مصوبه شورای عالی بیمه بوده و هنوز اجرایی نشده برای جامعه پزشکی محفوظ است.
منبع: پایگاه خبری پزشکان و قانون
دیدگاه تان را بنویسید