حسن روحانی، رئیسجمهوری:
برخی تلاش دارند منشا مسائل را به جای تحریمها و فشارهای اقتصادی ناشی از مدیریت داخل بدانند / در مجلس قانونی تصویب نشود که امید و امنیت مردم از بین برود / اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد، فردا صبح قیمت دلار از 25 به 15 هزار تومان میرسد
رئیسجمهوری گفت: رسانههایی در خارج، ضد ایران و همیشه ضد منافع ملت ایران حرف میزنند و عدهای نیز در داخل همان حرفها را تکرار میکنند. اما منشأ آنها هستند. آنها تلاش دارند منشا مسائل را به جای تحریم ها و فشارهای اقتصادی مدیریت داخل بدانند.
اعتمادآنلاین| حسن روحانی، رئیسجمهوری در جلسه امروز هیات دولت گفت: امسال در ایام سالروز فرار شاه معدوم، با یک حادثهای شبیه آن حادثه در سطح دیگری از جهان مواجه هستیم. آن روز در 26 دیماه فرار آن مزدور نمادی بود برای رسوایی و پایان استبداد و استعمار خارجی در ایران و امروز هم ما با یک پدیده کم نظیری از سقوط یک مستبد دیگر مواجه هستیم که آنجا هم بحث پایان یک دولت و آغاز یک دولت جدید نیست بلکه سقوطی را می بینیم همراه سرافکندگی و رسوایی از سوی کاخ سفید و نشان میدهد در دنیا قلدرمابی و نژادپرستی پایان خوبی نخواهد داشت و در طول این سه سال گذشته که مردم عزیز و صبور ما در برابر این تروریست بزرگ تاریخ مقاومت کردند.
وی ادامه داد: آنها میخواستند نظام را در سه ماه سرنگون کنند اما خودشان سرنگون شدند و این روزها شاهد شکست یک سیاست هستیم و این شکست سیاست ترویسم اقتصادی است که میخواستند زندگی مردم را بهم بریزند اما در پایان این مدت امروز ما در کشور شاهد احیای اقتصاد هستیم. امروز در پایان این سه سال جنگ، خشونت و اقدامات تروریستی در کشور در پایان سال 99 علی رغم همه فشارها شاهد یک حرکت و ثبات در اقتصاد کشور هستیم و انتظارات تورمی امروز شرایط دیگری پیدا کرد و مردم افق روشنتری را در پیش چشم خود می بینند.
وی افزود: وضعیت رشد اقتصادی ما تغییر کرده است؛ در سال 99 با همه فشارها و ویروس کرونا اقتصاد مثبت در 6 ماهه بودیم و در پایان شش ماهه دوم هم همه علائم به ما میگوید اقتصاد با نفت و اقتصاد بی نفت مثبت خواهد بود. امروز شاهد رشد 6 و نیم درصدی در بخش صنعت هستیم و این نشان میدهد جهش و رونق تولید چیزی است که در جامعه خودمان وجود دارد. در صنعت ساختمان که شاهد یک رکود بودیم اما امروز شاهد رشد هستیم و 4.2 دهم رشد پیدا کرده و وقتی مسکن حرکت پیدا میکند پیشران حرکت در بسیاری از صنایع است. در تجارت کشور حتی در صادرات شاهد رشد هستیم و همه این حقایق این واقعیت را نشان میدهد که سیاست فشار حداکثری و تروریسم آمریکا با شکست قطعی مواجه شده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه مسیری که آمریکا در حال طی کردن آن بود، مسیر شکست قانون، زیر پا گذاشتن تعهدات و مقررات بین المللی بود که پایان دادن به آن به نفع خود آمریکا بود، ادامه داد: پس از ترامپ سالیان دراز طول خواهد کشید تا اعتماد جهانی به آمریکا بازگردد. حضور او این خسارت بسیار عظیم و بزرگی بود که به طور کامل برای مردم آمریکا ملموس است و شاهد آن هستند.
وی ادامه داد: رسانههایی در خارج، ضد ایران و همیشه ضد منافع ملت ایران حرف میزنند و عدهای نیز در داخل همان حرفها را تکرار میکنند. اما منشأ آنها هستند. آنها تلاش دارند منشا مسائل را به جای تحریم ها و فشارهای اقتصادی مدیریت داخل بدانند. میخواهم یک معیار بدهم، سال 95 و سال 99 همان افراد و مدیرانی ک سال 95 را اداره کردند 99 را هم اداره میکنند، با همان قدرت، با روحیه چه بسا بهتر و با تجربه و توانمندی بیشتر. تفاوت میان سال 95 و 99 هرچه هست مربوط جنایت آمریکا است. این تفاوت هر چه که هست مربوط به تروریسم آمریکا، تحریم و فشارهای همه جانبه غلط و نابجای آنها است.
روحانی با بیان اینکه علیرغم همه فشارها، آمریکا در این راه ناموفق بود، بیان کرد: با این حال رنجهای فراوانی برای ملت ما درست کردند. ملت ماصبوری و ایستادگی کرد و خم به ابرو نیاورد، فشار زیادی به مردم وارد شد. دولت همان دولت سال 95 و آغاز 96 است، پس اکنون چه تفاوتی ایجاد شده؟ تحریم ظالمانه علیه یک ملت بزرگ بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در ماههای آینده نتیجه صبر و ایستادگی خود را خواهیم دید؛ دولت بعدی آمریکا به هر سیاستی که متوسل باشد کاملا خواهند دید و برای آنها روشن است که سیاست فشار حداکثری صددرصد شکست خورده است، بنابراین ادامه آن امکان ناپذیر است. حتی اگر ترامپ هم موفق میشد، اما این مقدار می فهمید که این سیاست غلط بوده و او را وادار به شکست کرده است.
رئیس دولت تصریح کرد: بنابراین شرایط امروز ما شرایطی است که باید افق آینده را روشنتر ببینیم، البته آنچه ما تاکنون پیش بردهایم با همکاری مردم و دیگر ارگانها و حمایت رهبری بوده است. آنها فکر میکردند نظام جمهوری اسلامی در عرض سه ماه نابود میشود اما در طول این سه سالی که گذشت مردم مقاوم ایستادند، بعد از آن نیز مقاوم می ایستند و آنها هستند که سرنگون می شوند.
روحانی گفت: لایحه بودجه، لایحه بسیار مهمی است و یک لایحه تقنینی معمولی نیست و رنگ اجرایی دارد. در لایحه بودجه منابع درآمدی و شیوه مخارج پیشبینی میشود. در حوزه درآمد چیزی که گفته میشود باید تلاش بشود تا حاصل شود. معمولاً ممکن است که با کسری مواجه شویم. بنابراین حواس ما باید جمع باشد که چگونه عمل کنیم.
وی افزود: قانون اساسی در خصوص بودجه لحن خاصی دارد و ذکر شده است که بودجه، لایحه است و این لایحهای که دولت تهیه، آماده و تقدیم میکند، مجلس باید رسیدگی و تصویب کند. پس همکاری ما با مجلس در این مقطع بسیار مهم است؛ دولت باید فعال شود و دیروز هم بخشی از مباحث ما در جلسه رؤسای سه قوه در خصوص بودجه بود که باید چه کار کنیم. البته ما باید با مجلس همکاری کنیم و مجلس نیز با ما همکاری کند و قصد داریم بودجه به گونهای تصویب شود که مطلوب جامعه و به نفع مردم باشد.
رئیس جمهور گفت: طبق اصل 126 قانون اساسی امور برنامه و بودجه کشور مستقیماً به عهده رییس جمهور است که به این نکته نیز ما باید توجه کنیم، بودجه از اموری است که مربوط به رییس جمهور است. بودجه با قانون عادی تفاوت دارد و لایحه بودجه با لوایح معمولی تقنینی متفاوت است؛ بنابراین آنچه باید در مجلس تصویب شود، لایحه دولت باید تصویب شود نه طرح مجلس و پیشنهاد نمایندگان.
وی ادامه داد: در آن چند سالی که ما در مجلس حضور داشتیم، همیشه میگفتیم که تغییری که مجلس نسبت به لایحه بودجه دولت میدهد بین 2 تا 3 درصد است. من از نمایندگان محترم مجلس خواهش میکنم که نسبت به این بودجه همکاری و هماهنگی داشته باشیم تا بودجه دقیقی تصویب شود. به گونهای نباشد که در آمدهایی در بودجه سبز شود که این درآمدها با واقعیت منطبق نباشد چون این درآمدها هزینه قطعی برای ما میسازد و درآمدی که واهی باشد به معنی کسر بودجه و تورم است.
روحانی اظهار کرد: مورد بعدی که مورد تأکید ماست و در لایحه بودجه نیز در نظر گرفته شد این است که سال آینده حدود 20 تا 25 درصد قدرت خرید مردم را بالا ببریم تا فشار جدیدی به مردم وارد نشود. تولید برای ما بسیار مهم است و تولید باید در مسیر رونق و جهش باشد. مالیات نیز باید متعادل باشد، درست است که ما از تولید کننده مالیات میگیریم اما تولید کننده این مالیات را به قیمت نهایی کالا اضافه میکند و در نهایت مصرف کننده این مالیات را میپردازد.
وی افزود: هم باید از تولیدکننده و شخصی که درآمد دارد، مالیات اخذ شود و هم باید متعادل باشد و هم باید در نظر بگیریم که فشار نهایی به چه اشخاصی وارد میشود و به مصرف کننده چه میزان فشار وارد میشود.
وی گفت: نکته دیگر ارزش پول ملی است که برای ما بسیار مهم است؛ یکی از مسائل بسیار مهم برای ما در لایحه بودجه 1400 این بوده است که ارزش پول ملی را بالا بردهایم یعنی در حالی که در کشور قیمت دلار 23 یا 24 هزار تومان بوده است، ما قیمت دلار را برای سال آینده حدود 12 هزار تومان دیدیم. دولت افق آینده را این چنین روشن دیده است.
رئیس دولت بیان کرد: مشکلی که امسال با آن مواجه بودیم این بود که منابع بانک مرکزی در دسترس نبود. 7 میلیارد دلار ما در بانک یک کشوری است و قفل شده است. اگر منابع در اختیار بانک مرکزی ما قرار بگیرد و منابع کنونی آزاد شود، قیمت دلار به 15 هزار تومان کاهش مییابد.
روحانی تأکید کرد: مردم ما بدانند این قیمتهای کنونی واقعی نیست اما دست بانک مرکزی ما برای اعمال سیاست بسته است. در بازار آزاد دست ما باز است و هر مقدار اسکناس لازم باشد وارد بازار میکنیم اما در مواردی که حواله است مقداری دست ما بسته است؛ البته امروز نسبت به دو هفته گذشته شرایط بهتری داریم و شرایط ما در آینده نیز قطعاً بهتر خواهد شد؛ بنابراین من خواهش میکنم که مجدداً همکاری و هماهنگی را با یکدیگر انجام دهیم.
وی اضافه کرد: قانونگذاری نباید در لایحه بودجه انجام شود و شورای نگهبان در این زمینه بسیار حساس است و اعلام کرده است که در لایحه بودجه، نباید قانونگذاری کرد. بنابراین تقاضای من از نمایندگان مجلس این است که در قانون دست مجلس باز است و لایحه ارائه میدهیم و آنها هم قادر هستند طرح بدهند در آینده هر قانونی که میخواهند اصلاح و تصویب میکنیم و یکدیگر را یاری میکنیم و باید کاری کنیم که در لایحه بودجه، قانونگذاری صورت نگیرد.
رئیس جمهور گفت: اقتصاد مردم، تولید و حرکت جامعه وابسته به امنیت است؛ امنیتی که ما عنوان میکنیم، برخیها فکر میکنند، بگیر و ببند باشد یا نباشد، در خیابان دعوا نباشد یا بمباران نشود. اینطور نیست. در امنیت مهم این است که قانون و مقررات تثبیت باشد. یعنی زمانی که ما یک قانونی وضع میکنیم و به مردم و سرمایهگذاران میگویم در اینجا پتروشیمی تولید کند و خوراک و مشخصات را برای وی مشخص میکنیم.
وی عنوان کرد: اگر فردا وزارت نفت عنوان کند که من تصمیم گرفتم که لوله گاز را از اینجا به یک مسیر دیگری تغییر بدهم. مگر چنین چیزی ممکن است؟ این یک ناامنی بزرگ است و دیگر کسی در کشور سرمایهگذاری انجام نمیدهد. ما باید بگذاریم مردم اطمینان داشته باشند و بر آن مبانی که سرمایهگذاری را انجام دادند بر همان مبنا بتوانند ادامه بدهند. در مجلس قانونی تصویب نشود که امید و امنیت مردم از بین برود.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید