کد خبر: 458667
|
۱۳۹۹/۱۰/۲۵ ۱۳:۳۴:۴۱
| |

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری:

مرحوم آیت‌الله مصباح تکیه‌گاهی مطمئن برای نسل جوان است

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: در حقیقت آیت‌الله مصباح تکیه‌گاه مطمئنی برای نسل جوان و برای هرکسی که اسلام ناب را بدون پیرایه می‌خواهد بفهمد است.

مرحوم آیت‌الله مصباح تکیه‌گاهی مطمئن برای نسل جوان است
کد خبر: 458667
|
۱۳۹۹/۱۰/۲۵ ۱۳:۳۴:۴۱

اعتمادآنلاین| مراسم بزرگداشت حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، با حضور فرزندان مکرم آن مرحوم، رئیس و برخی اعضای شورای سیاستگذاری ائمه کشور، رئیس دفتر مقام‌معظم رهبری در شهر قم، نماینده، ولی فقیه در استان البرز و جمعی از ائمه جمعه و جماعات تهران، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و با شرکت مجازی ائمه جمعه و مسئولان ستاد‌های نماز جمعه سراسر کشور و ائمه جماعات استان تهران، با سخنرانی آیت‌الله کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.

در این مراسم که همزمان با ایام سوگواری بانوی دوعالم، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، با میزبانی نهاد نمازجمعه در تهران برگزار شد بود، حاج مرتضی طاهری مداح اهل بیت به مرثیه سرایی و اقامه‌ی عزا برای بانوی دوعالم و تکریم مقام و شخصیت آیت الله مصباح یزدی پرداخت.

آیت‌الله کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس جامعه مدرسین حوزه علمیه، طی سخنانی، ضمن بیان ویژگی‌های اخلاقی علامه مصباح، ایشان را از مصادیق این روایت امیرالمومنین علیه‌السلام دانست که؛ فی الاخلاص یکون الخلاص؛ و تأکید کرد: چه نیکوست برای شناخت بیشتر آیت‌الله مصباح، از کتاب‌های ایشان برای مسابقه‌های کتابخوانی در جامعه استفاده شود

آیت‌الله کعبی خاطر نشان کرد: روحانیت و حوزه‌های علمیه، 7 خدمت بزرگ دینی، فرهنگی، تمدنی، سیاسی و اجتماعی در عصر غیبت در تدوام امامت که روح اسلام ناب است به جامعه بشیریت ارائه می‌دهند و تدوین صحیح اسلام ناب محمدی بر پایه آموزه‌های مکتب اهل بیت علیهم السلام، ارائه نحوه خلیفه‌الله شدن، ولایت‌مداری، اشراف بر قوانین الهی و دیدبانی راهبردی، نهضت تحول ارزشی و رفع آسیب‌ها، جهاد فی سبیل‌الله و پشتیبانی و دفاع از ولایت، اضلاع این 7 خدمت مهم هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: علامه طباطبایی از جمله کسانی بود که علی‌رغم این‌که در حد جایگاه مرجعیت تراز بالا بود به واجب أهم که پرداختن به نیاز‌های روز بود، عمل می‌کرد. او تشخیص داد نیاز روز جامعه تفسیر و فلسفه است که علی‌رغم همه محدودیت‌ها و، اما و اگر‌ها به عنوان واجب شرعی و وظیفه دینی باعث شروع یک حرکت دینی در حوزه علمیه قم و جهان بشریت شد. علامه طباطبائی شاگردان پرآوازه‌ای نظیر شهید مطهری و علامه مصباح یزدی را تربیت کرد.

آیت‌الله کعبی ضمن اشاره به فعالیت‌ها و خدمات علمی علامه مصباح یزدی تأکید کرد: ایشان اسلام شناسی جامع و به تعبیر آیت‌الله جوادی آملی، جامع معقول و منقول بودند. در حقیقت آیت‌الله مصباح تکیه‌گاه مطمئنی برای نسل جوان و برای هرکسی که اسلام ناب را بدون پیرایه می‌خواهد بفهمد است.

وی ادامه داد: علامه مصباح در ارائه نقشه راه حرکت به سوی خدا، استادی صاحب سبک و بدون ادعا بود. او با سوز و گداز از دکان‌های بدلی و کاسبکاران عرفان صحبت و تأکید می‌کرد، کسانی می‌توانند در راه عرفان پا بگذارند که مجتهد بوده و ضابطه کشف و شهود را تشخیص دهند.

آیت‌الله کعبی در ادامه، اسلام اجتماعی و انقلاب فرهنگی را زیرساخت اسلام سیاسی دانست و افزود: اگر بتوانیم ساخت جامعه را به همراه تقوا، ایمان، نورانیت و بصیرت دینی پیش ببریم، دستاورد‌های سیاسی را نیز کسب خواهیم کرد. اما اگر به زیرساخت‌ها توجه نکنیم، دستاورد‌های سیاسی را از دست می‌دهیم. خصوصا در زمان حاضر که در شرایط جنگ نرم هستیم و باید قدرت نرم تولید کنیم.

این استاد حوزه علمیه، خطاب به ائمه جمعه و جماعات تصریح کرد: ائمه جمعه و جماعات، قرارگاه فرهنگی تولید قدرت نرم و مخاطبان اصلی آن‌ها جوانان هستند.

آیت الله کعبی در پایان گفت: علامه مصباح معتقد بود شاید مسئولیت روحانیت در عصر انقلاب برای نجات جوانان از انحراف از مسئولیت روحانیت در زمان طاغوت بیشتر باشد، چون دشمنی در این دوران سازمان یافته‌تر است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها