حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم:
دستگاههای مربوطه درباره حادثه نطنز باید پاسخگو باشند / تداوم خرابکاریها در نطنز نشاندهنده ضعف سیستم ایمنی و امنیتی است
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، با بیان اینکه دستگاههای مربوطه که ادعای زیادی هم در این زمینه دارند باید پاسخگو باشند، گفت: باید توجه داشته باشیم اتفاق رخ داده، چه ربطی به موضوع هستهای داشته باشد چه نداشته باشد؛ غیرقابل انکار است و باید به آن توجه شود.
اعتمادآنلاین| حشمتالله فلاحتپیشه درباره حادثه تروریستی سایت شهید احمدی روشن گفت: چندین موضوع درباره این خرابکاری مطرح است؛ موضوع اول این است که تداوم خرابکاریهای رژیم صهیونیستی در تأسیسات هستهای ایران نشان دهنده ضعف سیستم ایمنی و امنیتی این تاسیسات است، به هیچ عنوان قابل قبول نیست که برای حساسترین تأسیسات کشور که هم پدافند عامل و هم غیر عامل در آن قرار دارد اتفاقی بیفتد؛ امنیت در این مکان باید از بالاترین سطح برخوردار باشد و چنین اتفاقاتی قابل توجیه نیست.
به گزراش ایلنا، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم با بیان این که دستگاههای مربوطه که ادعای زیادی هم در این زمینه دارند باید پاسخگو باشند، عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم اتفاق رخ داده، چه ربطی به موضوع هستهای داشته باشد چه نداشته باشد؛ غیرقابل انکار است و باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: نکته بعدی که قابل بحث است، ربط این موضوع به مذاکرات مستقیم ایران با کشورهای 1+4 و به طور غیر مستقیم با آمریکاست زیرا این مذاکرات مرتبط با بخشی از فعالیتهای هستهای است و هدفش این است که آن ادعایی که آمریکاییها در بحث تهدید بودن ایران مطرح میکنند در رفتار با سازمانهای بینالمللی ابهام زایی شود.
فلاحت پیشه تاکید کرد: ایران کشوری است که در حوزههای مختلف همچون مسائل موشکی و نفوذ منطقهای از قابلیتهای زیادی برخوردار است که در سطح قدرت های اول دنیا موضوع همکاری راهبردی ایران عملاً به یک دستور تبدیل شده است و یا مخالفین ایران مانند آمریکاییها از این همکاریهای راهبردی به هر حال نگران هستند؛ من معتقدم مسائلی فراتر از بحث هستهای باز شده است که مذاکرات با ایران شکل بگیرد چرا که اگر فقط موضوعات هستهای بود آمریکاییها و دشمنان میتوانستند ایران را در حوزه های مختلف به بنبست بکشانند.
وی با بیان این که در مسائل هستهای هدف رژیم صهیونیستی این است که ایران را از یکی از قابلیتهای خودش خلع سلاح کند، گفت: نتانیاهو در طول 20 سال اخیر که در سرزمین های اشغالی به طور مستقیم و غیر مستقیم حضور داشته است راهبری اصلیاش دشمنی با ایران بوده، یعنی مطرح کردن دشمنی ایران و تلاش برای تحریک کردن جریانات راست افراطی در سرزمینهای اشغالی و لابیهای مربوطه در آمریکا از سیاست های نخست وزیر رژیم اسرائیل بوده که در حال حاضر هم در موضوع هستهای این بحث را دنبال کرده است.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نتانیاهو تلاشش این است که تحت هر شرایطی دیپلماسی بین ایران و غرب شکل نگیرد و شرایط جنگ سرد کماکان حفظ شود و همچنین ترجیح میدهد شرایط جنگ گرم نیز صورت نگیرد زیرا اگر شرایط یک جنگ گرم تمام عیار صورت گیرد حتما موجودیت رژیم صهیونیستی به خطر میفتد؛ لذا سعی در حفظ شرایط جنگ سرد دارد که این شرایط با افزایش روز افزون قدرت ایران رو به رو است.
وی با تاکید بر این که خرابکارهایی که از سوی اسرائیل صورت میگیرد برای این است که ایران را از قابلیتهای هستهای که دارد خلع سلاح کند، گفت: بخشی از مذاکراتی که صورت میگیرد فنی است؛ یعنی گامهای هستهای که برداشته شده است به عقب برگرداند شود، از همین رو رژیم صهیونیستی سعی میکند به آمریکاییها بقبولاند که با استفاده از ابزارهای حمله، چه سایبری و چه نظامی میتواند مانع گسترش قابلیتهای ایران شود و دلیل ندارد آمریکا برای این موضوع به ایران امتیاز دهد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم افزود: اعتقادم بر این است که به یک اصل اساسی در این گفتوگوها ضربه بخورد و آن بحث اعتماد است.
وی اظهار داشت: همچنین معقتدم فراتر از همه موضوعات و مسائل منطقهای،موشکی و هسته ای آن چیزی که باعث شده است مذاکرات برجام اینگونه کهنه و طاقت فرسا شود، عدم اعتمادی است که در زمان ترامپ شکل گرفت، لذا نتانیاهو سعی دارد ضربهای به اعتماد که مهمترین دستاورد دیپلماتیک است بزند.
فلاحت پیشه ادامه داد: به نظر میرسد آمریکاییها با احتیاط بیشتر در مذاکرات شرکت میکنند؛ البته ناگفته نماند که بدون چراغ سبز آمریکاییها، چنین اقداماتی علیه برنامه هستهای ایران شکل نمی گیرد و اگر رفتارها ادامه پیدا کند، گام جدید ایران گامی است که در مقابل قابلیتزدایی رژیم صهیونیستی انجام میگیرد و کشور ما سعی میکند قابلیتهایی شکل دهد و به نقطه ضعف رژیم صهیونیستی و البته متحد آنها آمریکا تبدیل شود تا آنچه که دمکراتها تحت عنوان احیای برجام از آن یاد میکنند، با دشواری بیشتری رو به رو شود.
دیدگاه تان را بنویسید