بیانیه کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش
چهارمین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش که جمعه (27 فروردین ماه) به صورت مجازی برگزار شد، با انتشار بیانیهای پایان یافت.
اعتمادآنلاین| چهارمین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش که جمعه (27 فروردین) به صورت مجازی برگزار شد، با انتشار بیانیهای پایان یافت.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این بیانیه آمده است: تلاش های گسترده و مداوم زنان و مردان آگاه در سالهای اخیر، پیشرفتهای قابل توجهی را در زمینه حضور زنان در مدیریت های میانی داشته است به خصوص که در حال حاضر، حضور هشت هزار زن که نود و اندی تن از آنان در تراز معاون وزیر و تعداد قابل توجهّی از آنان در سمت معاونین استانداران هستند، حضور تقریباً 27 درصدی زنان در مدیریتهای اجرایی را تضمین کردهاند و این البته پیشرفت قابل ملاحظهای است که خوشبختانه جمعیت زنان در نهادینه شدن آن، در طول سالها نقشی شایان توجّه ایفا کرده است امّا این در حالی است که متاسفانه در مدیریت سیاسی کشور، یعنی حضور زنان در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای کلان، روندی رو به رشد نمیبینیم.
در ادامه این بیانیه آمده است: جمعیّت زنان مسلمان نواندیش تا تحقق حضور 30 درصدی در مدیریتهای سیاسی کشور، بی هیچ مسامحه، بر این امر پافشاری خواهد کرد و از تمامی احزاب مترّقی کشور، به ویژه جبهه فراگیر اصلاحات ایران انتظار دارد با توجه به رشد علمی، تخصصی و مدیریتی فزاینده زنان، برای نهادینه شدن حضور 50 درصدی زنان توانمند و متخصّص در کلّیه مدیریّتهای کشور، اهتمام جدی داشته باشند. در این رابطه جمعیّت بار دیگر به کلّیه شعب و حوزههای خود اعلام می کند که تمامی تلاش خود را در انتخابات شوراهای شهر و روستا بر حضور 30 درصدی زنان توانمند و متخصّص در لیست های انتخاباتی معطوف کنند.
در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است: جمعیت زنان مسلمان از تمامی زنان متخصص آگاه، مدیر و مدبّر کشور، به ویژه زنان شاخصی که در جایگاه های مدیریّتهای کلان سیاسی در سطح معاونین رئیس جمهور، نمایندگان مجالس شورای اسلامی یا دبیران کل احزاب قرار داشته و بیشک مصادیق «رجل سیاسی» هستند، انتظار دارد که به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند.
این بیانیه یادآور شده است: جمعیت زنان مسلمان نواندیش، در ادامه پیگیری پاسخ برای سؤالات چندین ساله مطرح شده از شورای نگهبان در ارتباط با واژه «رجل سیاسی»، بار دیگر از این شورا می خواهد که تفسیر شفّاف خود را از عبارت «رجل سیاسی» هر چه سریعتر به صورت رسمی اعلام کند. از رئیس جمهور انتظار می رود طی مکاتبهای سریعا و صریحاً خواستار تعریف شورای نگهبان از «رجل سیاسی» شوند، و نتیجه را به اطلاع عموم برسانند.
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به تصویب لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت"، آمده است: این لایحه بعد از گذشت ماه ها از ارسال آن، از طرف مجلس اعلام وصول نشده است؛ این در حالی است که این لایحه، مشخصاً فرا جناحی و در راستای دفاع از حقوق انسانی و اجتماعی زنان است و می تواند در کاهش بخش مهمی از آلام ناشی از ستم ها و بی عدالتی های تاریخی در مورد زنان و دختران این مرز و بوم نقش ایفا کند. جمعیت زنان مسلمان نواندیش از مجلس، به ویژه نمایندگان زن و فراکسیون زنان، انتظار دارد که در جهت پیشبرد مراحل اعلام وصول لایحه، طرح آن در کمیسیون تخصصی و نهایتاً رأی آوردن آن در صحن علنی مجلس اهتمام لازم را داشته باشند.
در این بیانیه همچنین آمده است: جمعیت ضمن اظهار خوشوقتی از تشکیل "جبهه اصلاحات ایران"، این نهاد با تکیه بر قانون اساسی، میتواند قویترین تکیهگاه مردم در جهت پرسشگری و پاسخگو قراردادن نهادها و مسئولین قانونی در برابر فساد باشد.
دیدگاه تان را بنویسید