کد خبر: 478671
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۱ ۱۳:۴۰:۰۰
| |

شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

نظر جمهوری اسلامی لغو تمامی تحریم‌ها است / اگر لغو شوند به برجام بازمی‌گردیم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در حال حاضر غنی‌سازی 60 درصد و 20 درصد را انجام می‌دهیم و اگر تحریم‌ها لغو شد، به برجام بازمی‌گردیم و اگر هم نشد که کار خود را انجام داده و به راه خود ادامه می‌دهیم.

نظر جمهوری اسلامی لغو تمامی تحریم‌ها است / اگر لغو شوند به برجام بازمی‌گردیم
کد خبر: 478671
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۱ ۱۳:۴۰:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌‌ شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، درباره مذاکرات برجامی که در وین درحال برگزاری است، گفت: مقرر شده که مذاکره‌کنندگان قبل و بعد از هر مذاکره و گفت‌وگویی با کمیسیون امنیت ملی مجلس جلسه دارند و هفته قبل نیز آقای ظریف به کمیسیون آمد و توافق شد که روند مذاکرات را تشریح کرده و گزارش بدهند و قاعده‌ی کار این‌چنین است.

به گزارش تسنیم، وی افزود: بعد از اینکه تیم مذاکره‌کننده از وین بازگشتند، چارچوب گفت‌وگوها را در نشست با این کمیسیون مطرح می‌کنند و آن‌چه در جلسه با آقای ظریف مطرح شد، روند همان روندی است که مد نظر مجموعه‌ی حاکمیت است؛ یعنی لغو تمامی تحریم‌ها خواست حاکمیت به‌معنای کلیت ارکان نظام اعم از مجلس و سایر دستگاه‌هاست و ما بر این موضوع تأکید کردیم و تیم مذاکره‌کننده هم غیر از این پیش نمی‌رود و تأکید مقام معظم رهبری نیز همین بوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره خبری که روز گذشته به نقل از یک منبع آگاه مبنی بر اینکه آمریکا «قصد دارد برخی تحریم‌ها را تعلیق کرده و در بازه‌های 120 و 180 روزه تعلیقِ آن را تمدید کند»، تصریح کرد: این نظر آمریکاست ولی نظر جمهوری اسلامی ایران این است که تحریم‌ها باید به‌طور کلی لغو شود و زمان‌بندی هم طرح نشود. آن‌چه در مذاکرات انجام می‌شود نیز در این چارچوب است و در صورتی‌که که تمامی تحریم‌ها لغو شود، ایران به برجام بازمی‌گردد و منافع ملی ما لحاظ خواهد شد و در چارچوب برجام و آژانس حرکت خواهیم کرد. ما تاکنون کاری خارج از چارچوب آژانس انجام نداده‌ایم و عضو پادمان هستیم.

حیدری گفت: در حال حاضر غنی‌سازی 60 درصد و 20 درصد را انجام می‌دهیم و اگر تحریم‌ها لغو شد، به برجام بازمی‌گردیم و اگر هم نشد که کار خود را انجام داده و به راه خود ادامه می‌دهیم.

وی هم‌چنین درباره این‌که منبع آگاه مذکور اعلام کرده که «آمریکایی‌ها با مهلت یک‌هفته‌ای برای راستی‌آزمایی و به‌صورت انجام چندین تراکنش نمادین موافقت کرده است»، خاطر نشان کرد: این نظر آمریکایی‌هاست و این مسئله نیاز به زمان دارد. در مذاکرات دیدگاه کشورها تجمیع می‌شود و به یک نقطه توافقی منطقی می‌رسند و الّا اگر ما بخواهیم به گفته‌ی آن‌ها عمل کنیم که دیگر نام آن مذاکره نیست؛ مذاکره این است که دو طرف توافق کنند و این موضوع توافقی است. باید ملاحظات و منافع ملی کشور در این زمینه هم لحاظ شود و آن‌چه امکان دارد را انجام می‌دهیم. قبل از این‌که توافقی نهایی بشود، گزارش را از تیم مذاکره‌کننده می‌گیریم و بعد از آن، اقدام خواهد شد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها