کد خبر: 483487
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۷ ۱۰:۲۹:۱۶
| |

در خاطرات آیت‌الله هاشمی آمده است؛

گزارش سید محمد خاتمی در مورد هیات آمریکایی

در بخشی از خاطرات آیت‌الله هاشمی از وقایع جنجالی سال 1377 در سیزدهم آذر می‌خوانیم: گزارش اطلاعات در مورد اعضا و سوابق و جریان کار هیأت آمریکایى را خواندم. آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییس‌جمهور] ارسال کرده‌اند.

گزارش سید محمد خاتمی در مورد هیات آمریکایی
کد خبر: 483487
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۷ ۱۰:۲۹:۱۶

اعتمادآنلاین| در بخشی از خاطرات آیت الله هاشمی از وقایع جنجالی سال 1377 در سیزدهم آذر می خوانیم: گزارش اطلاعات در مورد اعضا و سوابق و جریان کار هیأت آمریکایى را خواندم. آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییس‌جمهور] ارسال کرده‌اند. حساب شده، براى هموارکردن راه ارتباط مجدد ایران و آمریکا، برنامه‌ریزى‌کرده بودند، ولى با افشاگرى و جوسازى مطبوعات و حمله حزب‌اللهى‌ها به اتومبیل هیأت، برنامه آنها خنثى و اسباب زحمت زیادى براى وزارت امورخارجه و دولت شد؛ به خصوص‌که در توجیه‌کار، متناقص‌حرف زدند.

«در جستجوی مصلحت»، عنوان جدیدترین کتاب خاطرات روزنوشت اکبر هاشمی رفسنجانی است که امسال منتشر می شود.

این کتاب شامل خاطرات هاشمی از وقایع جنجالی سال 1377 است. روزنوشت های این سال از آن روز اهمیت دارد که ناگفته هایی را از دولت نوپای سیدمحمد خاتمی و وقایعی همچون دستگیری غلامحسین کرباسچی، کتک زدن وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، استیضاح وزیر کشور و قتل های زنجیره ای را روایت می کند؛ وقایعی که هنوز پرونده آنها باز است.


جماران برای نخستین بار و به صورت اختصاصی روزنوشت های برهه ای حساس از این سال یعنی آذرماه 1377 را منتشر می کند.

بخش سیزدهم این روزنوشت ها در پی می آید:

جمعه 13 آذر 1377 - 14 شعبان 1419 - 4 دسامبر 1998

بعد از نماز و استماع اخبار داخلى و خارجى و مقدارى نرمش و صرف صبحانه و قدم‌زدن در ساحل و دیدن گزارش‌های رایانه‌اى‌که از طریق تلفن، از تهران مى‌گیرم، مقدارى با همشیره طاهره صحبت کردم‌که اخیراً چشمش را عمل‌کرده و لنزگذاشته؛ راضى است.

آقاى [غلامرضا] شافعى، وزیر صنایع آمد و گزارشى از وضع صنایع داد. ناراحت است‌که تولید به خاطر کمبود ارز و ریال و رکود بازار و ماندن بخشى از تولیدات روى دست صنایع، مطلوب نیست. در مورد راهکارهاى رفع رکود کشور، مذاکره‌کردیم.

آقاى [محمدرضا] یزدان‌پناه، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش آمد. با هم براى دیدن بخشى از کارها و مراکز جزیره رفتیم. از طرح‌هاى آقای [حسین] ثابت، [سرمایه‌گذار بخش خصوصی] بازدیدکردیم و توضیحاتى درباره استخر دلفین‌ها و شیرهاى دریایى که در دست ساخت دارند، شنیدیم.

به مزرعه کشاورزى هیدروپونیک[15] رفتیم؛ آقاى [حسین] شیرازى[منش، مدیر مزرعه] توضیحات داد. به مرکز آب‌شیرین‌کُن‌ها رفتیم و یک واحد آب‌شیرین‌کُن را دیدیم که با تکنولوژى مدرن اُسمُزی است؛ سه هزار مترمکعب آب را در روز شیرین مى‌کند و خیلى ارزان‌تر از سیستم قبلى است. با محاسبه سرمایه و هزینه‌هاى جارى، هر مترمکعب آب شیرین، حدود 25 سنت تمام مى‌شود و با این شیوه، مشکل آب شیرین مناطق مجاور دریاها حل مى‌شود.

به بندر رفتیم و موج‌شکن در حال احداث براى توسعه بندر را دیدیم. سپس مسجد بزرگ در حال ساخت را دیدیم. در تمام مسیر، آقاى [محمدرضا] یزدان‌پناه، [مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش] توضیحات مى‌داد و آقاى [غلامرضا] شافعى، [وزیر صنایع] و مهدى و یاسر هم با ما بودند.

عصر و شب، در پاویون استراحت‌کردیم. در ساحل با لیلی، دختر یاسر، سرگرم بودم. گزارش اطلاعات در مورد اعضا و سوابق و جریان کار هیأت آمریکایى را خواندم. آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییس‌جمهور] ارسال کرده‌اند. حساب شده، براى هموارکردن راه ارتباط مجدد ایران و آمریکا، برنامه‌ریزى‌کرده بودند، ولى با افشاگرى و جوسازى مطبوعات و حمله حزب‌اللهى‌ها به اتومبیل هیأت، برنامه آنها خنثى و اسباب زحمت زیادى براى وزارت امورخارجه و دولت شد؛ به خصوص‌که در توجیه‌کار، متناقص‌حرف زدند.

در گزارش‌ها، صراحت لهجه آمریکا در سیاست سرنگون‌کردن رژیم [صدام حسین، رییس‌جمهور عراق] و مانع‌تراشى در گزارش‌ها، صراحت لهجه آمریکا در سیاست سرنگون‌کردن رژیم [صدام حسین، رییس‌جمهور عراق] و مانع‌تراشى اسراییل در اجراى قرار واى‌ریور مریلند و ادامه تشنج در اندونزى، مورد توجه است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها