کد خبر: 490520
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۸ ۰۸:۴۹:۰۰
| |

چرا باز هم زنان به هیات‌رئیسه مجلس راه نیافتند؟ / حضور زنان فقط جنبه نمایشی دارد؟

عملکرد زنان نسبت به مردان حتی اگر بهتر نباشد، بدتر نخواهد بود و حضور یک زن در هیئت‌رئیسه مجلس می‌توانست نتایج مثبتی به‌ همراه داشته باشد؛ اما زمانی که اکثریت مردان قرار است تصمیمی بگیرند، زنان جایی در آن تصمیم ندارند و حضور زنان فقط جنبه نمایشی پیدا می‌کند.

چرا باز هم زنان به هیات‌رئیسه مجلس راه نیافتند؟ / حضور زنان فقط جنبه نمایشی دارد؟
کد خبر: 490520
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۸ ۰۸:۴۹:۰۰

اعتمادآنلاین| خلأ حضور زنان در انتخاب هیئت‌رئیسه مجلس مانند انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 کاملا مشهود بود و مردان حقی برای حضور زنان در هیئت‌رئیسه مجلس به رسمیت نشناختند. این در حالی است که به گفته سمیه محمودی، نماینده مجلس، «زنان قدرت لابی‌گری و چانه‌زنی کمتری دارند و به‌ دلیل پرهیز از حضور در فضاهای چانه‌زنی شاهد حواشی کمتری در بین نمایندگان خانم هستیم و می‌توان گفت به‌مراتب سالم‌تر و منظم‌تر به ایفای نقش نمایندگی می‌پردازند».


به گزارش روزنامه شرق، بنابراین عملکرد زنان نسبت به مردان حتی اگر بهتر نباشد، بدتر نخواهد بود و حضور یک زن در هیئت‌رئیسه مجلس می‌توانست نتایج مثبتی به‌ همراه داشته باشد؛ اما زمانی که اکثریت مردان قرار است تصمیمی بگیرند، زنان جایی در آن تصمیم ندارند و حضور زنان فقط جنبه نمایشی پیدا می‌کند؛ مانند زنانی که نمی‌توانند وزیر باشند و حتی در دولت اعتدالی روحانی هم حضور زنان بر معاونت‌های مختلف خلاصه شد که برای تنوع در دولت دوم او، صندلی‌شان با هم عوض شد. اکنون نیز در انتخابات ریاست‌جمهوی شورای نگهبان زنان را رجل سیاسی ندانست و در انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس هم نگاه تمامیت‌خواهانه مردان مانع از جدی‌گرفتن نامزدهای زن شد.

در همین راستا سمیه محمودی، نماینده مردم دهاقان و شهرضا در مجلس، در گفت‌وگویی با برنا، درباره تمایل‌نداشتن مجلس یازدهم به حضور یک زن در ترکیب هیئت‌رئیسه گفت: در جلسه‌ای که فراکسیون نیروهای انقلاب روز قبل از انتخابات هیئت‌رئیسه برگزار کرد، توجهی به لزوم بهره‌مندی از توانمندی و حضور خانم‌ها در جایگاه هیئت‌رئیسه مشاهده نشد، سه نفر از همکاران خانم ما کاندیدای هیئت‌رئیسه بودند اما مانند ادوار گذشته به حضور بانوان واکنش مثبتی مشاهده نشد. او ادامه داد: در ادوار مختلف مجلس تمایلی برای حضور زنان در ترکیب هیئت‌رئیسه وجود نداشته که باید براساس هویت و جایگاه زنان در اسلام و انقلاب اسلامی به زنان به‌ویژه در جایگاه‌های مدیریتی کلان بیش از پیش توجه کرد. نکته قابل ملاحظه نحوه حضور و سختی‌های پیش‌روی یک کاندیدای زن است که با یک کاندیدای آقا خیلی متفاوت و به‌مراتب سخت‌تر است، آقایان فکر نکنند خانم‌ها ضعیف هستند، این ذهنیت را باید از خود دور کنند. خانم‌ها نقش تأثیرگذاری در تصمیم‌گیری‌ها دارند و بسیار می‌توانند مؤثر باشند، زیرا گاهی نگاه ویژه‌تری به مسائل دارند. به دلایل متفاوت و اثبات‌شده قطعا زنان می‌توانند نقش مفیدی در تصمیم‌گیری‌ها و جایگاه کشور ایفا کنند، اما متأسفانه آن‌طور‌که باید به جایگاه زنان توجه نمی‌شود. نماینده مردم شهرضا و دهاقان گفت: با توجه به فضای چانه‌زنی در مجلس باید بگویم زنان قدرت لابی‌گری و چانه‌زنی کمتری دارند و به‌ دلیل پرهیز از حضور در فضاهای چانه‌زنی شاهد حواشی کمتری در بین نمایندگان خانم هستیم و می‌توان گفت به‌مراتب سالم‌تر و منظم‌تر به ایفای نقش نمایندگی می‌پردازند.


محمودی بیان‌ کرد: ما زنان امیدوار هستیم که بتوانیم با رفتار و عملکرد خودمان این را به اثبات برسانیم که خانم‌ها می‌توانند نقش بسزایی در مسائل مهم سیاسی کشور داشته باشند. ما زنان مجلس یازدهم وظیفه خطیری داریم، زیرا به نمایندگی از نیمی از مردم ایران در پارلمان حضور داریم. او گفت: مردم خوب استان اصفهان به نسبت سایر استان‌ها اعتماد بیشتری به زنان دارند، زیرا چهار نماینده زن در مجلس دارند. از مردم استان اصفهان تشکر می‌کنم که این نگاه را به زنان دارند. در مجلس کدام نماینده مرد طرحی برای مشکلات و مسائل و دغدغه جامعه زنان مطرح کرده است؟ حضور یک زن در جایگاه هیئت‌رئیسه بسیاری از مطالبات زنان را پاسخ‌گو است. سخنگوی کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا گلایه خود را به رئیس مجلس گفته‌اید، بیان کرد: حضور یک زن در ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس وجهه بین‌المللی کشور را ارتقا می‌دهد. گلایه و نکات خود را در جلسه فراکسیون زنان با آقای قالیباف مطرح کرده‌ایم و می‌گویند حمایت می‌کنند، ولی عملی نمی‌شود. در پایان باید ذکر کنم حضور زنان در همه عرصه‌ها به‌ویژه انتخابات بسیار پررنگ است؛ بنابراین باید به نیمی از جامعه احترام گذاشت، چه در مجلس و چه در دولت. تا زمانی که این نگاه مردانه بر عملکرد و توانایی زنان وجود داشته باشد، زنان امکان سیاست‌ورزی را نخواهند یافت و این‌گونه هرگز زنان سلسله‌مراتب قدرت را طی نخواهند کرد، درحالی‌که مردانی با عملکردی ضعیف‌تر از بسیاری از زنان در نهادهای تصمیم‌سازی حضور فعال دارند و با کسب تجربه مدعی ریاست‌جمهوری شده‌اند. جالب اینجاست که تأیید صلاحیت شورای نگهبان را نیز به دست‌ آورده‌اند و زنان همچنان در حد حضوری تشریفاتی برای جریان‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب باقی مانده‌اند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها