تاثیر شبکههای اجتماعی برای تبلیغات انتخاباتی چقدر است؟ + جدول
نتایج یک افکارسنجی آنلاین نشان میدهد: 64.2 درصد پاسخگویان تاثیر مناظرههای انتخاباتی را در پیروزی داوطلبان «زیاد» می دانند. همچنین 48.5 درصد اعلام کردند «شبکههای اجتماعی» موثرترین راه برای انجام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری است.
اعتمادآنلاین| نتایج یک افکارسنجی آنلاین نشان می دهد: 64.2 درصد پاسخگویان تاثیر مناظره های انتخاباتی را در پیروزی داوطلبان «زیاد» می دانند. همچنین 48.5 درصد اعلام کردند «شبکه های اجتماعی» موثرترین راه برای انجام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری است .
به گزارش ایرنا، پس از اعلام نهایی اسامی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان، تبلیغات داوطلبان این دوره آغاز شد . همزمان با شروع رسمی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اداره کل پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا نظرسنجی آنلاین هفتگی خود را به همین موضوع اختصاص داد و از مخاطبان خود خواست تا در باره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اعلام نظر کنند. پرسش های این نظرسنجی در روزهای 31 اردیبهشت ماه تا 7 خرداد ماه جاری روی سایت ایرنا قرار گرفت و نزدیک بر 9 هزار نفر در این نظرسنجی آنلاین شرکت کردند.
افکار سنجی آنلاین از مخاطبانش خواست تا اعلام کنند، تاثیر مناظره های انتخاباتی را در پیروزی نامزدها چقدر می دانند؟ 64.2 درصد پاسخگویان تاثیر مناظره های انتخاباتی را در پیروزی داوطلبان «زیاد» می دانند. از نظر 18.1 درصد مناظره ها در پیروزی نامزدها «کم» اثر است و 17.7 درصد نیز آن را « تاحدی»موثر می دانند.
در این نظرسنجی پنج سوال ؛ 1- موثرترین راه برای انجام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری کدام است ؟ 2- تبلیغات از طریق کدام شبکه اجتماعی را موثر تر می دانید؟ 3- تاثیر شبکه های تلویزیونی ماهواره ای را در روند انتخابات چقدر می دانید؟ 4- تاثیر مناظره های انتخاباتی را در پیروزی نامزدها چقدر می دانید؟ 5- تاثیر سخنرانی و میتینگ های نامزدها را در پیروزی آنها چقدر می دانید؟ مطرح شد.
طبق این گزارش، 48.5 درصد پاسخگویان «شبکه های اجتماعی» را موثرترین راه برای انجام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری می دانند. پس از شبکه های اجتماعی «رادیو و تلویزیون » با 45.1 درصد از سوی پاسخگویان انتخاب شده است. «پوستر و پلاکارد » با 4.5 درصد و «رسانه های چاپی » با 1.9 درصد به عنوان دیگر راه های موثر در انجام تبلیغات از سوی مخاطبان انتخاب شده است .
کارشناسان رسانه می گویند: رویکرد یکسویه و غیرتعاملی برخی رسانه های رسمی و دولتی باعث شده است تا بخش قابل توجهی از مخاطبان این رسانه ها، برای دریافت اخبار انتخاباتی و شنیدن اظهار نظر نامزد ها به سراغ شبکه های اجتماعی بروند. بر این اساس، از مخاطبان آن ها کاسته و بر مخاطبان شبکه های اجتماعی افزوده شده است.
براساس این بررسی، 43.2 درصد پاسخ گویان تاثیر شبکه های تلویزیونی ماهواره ای را در روند انتخابات «زیاد» می دانند. 30.9 درصد تاثیر شبکه های ماهواره ای را «تاحدی» و 25.9 درصد «کم » اعلام کردند.
همچنین 42.9 درصد پاسخ گویان معتقدند، سخنرانی و میتینگ های نامزدها تاثیر «زیادی» در پیروزی آنها دارد. 29.4 درصد مخاطبان میزان این تاثیر را «تاحدی» و 27.7 درصد «کم » اعلام کردند.
در پاسخ به سوال ؛ تبلیغات از طریق کدام شبکه اجتماعی را موثر تر می دانید ؟ 40.3 درصد پاسخگویان « اینستاگرام » ، 18.9 درصد «تلگرام» و 16.5 درصد «واتس آپ » را به عنوان شبکه های اجتماعی موثر در امر تبلیغات دانستند . همچنین «کلاب هاوس » با 7.1 درصد و «توییتر» با 3.3 درصد در رده های بعدی انتخاب پاسخگویان قرار دارد . 13.9 درصد مخاطبان نیز «سایر شبکه ها» را به عنوان موثرترین شبکه اجتماعی انتخاب کردند .
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به منظور اطلاعرسانی و کسب آرای عمومی در مورد موضوعها و مسائل مختلف جامعه از 29 مهرماه برنامه «افکارسنجی» آنلاین را برای نخستینبار در تارنمای اصلی خود راهاندازی کرد.
ایرنا ضمن قدردانی از مشارکت مخاطبان در این رویکرد پژوهشی تا کنون توانسته دیدگاهها و مطالبات عمومی را در 31 نظرسنجی برگزار شده در مورد موضوعهای مختلف از جمله همهگیری ویروس کرونا، محدودیتهای کرونا، خرید آنلاین و وضعیت بورس، خودرو، بازار مسکن، آلودگی هوا، افزایش نرخ ارز، ادامه محدودیتهای کرونایی، هتک حرمت مسئولان، افزایش پهنای باند، انتخابات 1400، بازارهای مالی، انتخابات شوراها ، چهارشنبه آخر سال، سفرهای نوروزی ، نگاه مردم به سال 1399 و 1400 ، روز طبیعت، فعالیت در شبکه های اجتماعی ، چالش های رونق تولید، ارزهای دیجیتال ، انتخابات ریاست جمهوری ، بحران کم آبی ، بازار ارز ، انتخابات ریاست جمهوری و تبلیغات انتخابات مطرح کند.
دیدگاه تان را بنویسید