کد خبر: 494117
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۹ ۱۴:۰۰:۳۸
| |

علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

حل مسائل امروز کشور در گرو حکمرانی عادلانه است / مجلس انقلابی یازدهم مجلس پابرهنه‌هاست

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: باید بدانیم حل مسایل امروز کشور در گرو حکمرانی عادلانه است؛ طی این مدت یکساله ما شفافیت را دنبال می‌کنیم، حقوق نجومی و یا دستکاری بودجه را شفاف می‌کنیم، اما در نبود یک بستر حکمرانی عادلانه، شفافیت هم بی‌ارزش می‌شود.

حل مسائل امروز کشور در گرو حکمرانی عادلانه است / مجلس انقلابی یازدهم مجلس پابرهنه‌هاست
کد خبر: 494117
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۹ ۱۴:۰۰:۳۸

اعتمادآنلاین| سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس، بابیان‌اینکه عدالت از عوامل بقا و اجزای هویت‌بخش انقلاب اسلامی است تاکید کرد که یکی از ماموریت‌های اصلی همه دلبستگان نظام اسلامی، جهاد به منظور اقامه عدالت در شکل نظری و عملی خویش بوده و جناح‌بندی‌های سیاسی برای تحقق گفتمان عدالت کنار می‌روند.

به گزارش ایلنا، علی خضریان در نطق میان دستور خود در نشست علنی امروز( چهارشنبه نوزدهم خردادماه) مجلس شورای اسلامی، گفت: «الحق أَوْسَعُ الْأَشْیَاءِ فِی التَّوَاصُفِ وَ أَضْیَقُهَا فِی التَّنَاصُفِ»، عدالت از پیچیده‌ترین موضوعاتی است که اندیشه بشری درباره آن به تأمل و تفکر پرداخته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: پیچیدگی نظریِ عدالت از یک سو، و دشواری بسیار آن در تحقق عملی از سوی دیگر، عدالت را به مفهومی بغرنج، دغدغه‌ای دائمی و بزرگ برای تمامی بشریت تبدیل کرده است و تحقق آن در مقام عمل از این هم بغرنج‌تر است به همین دلیل امیرمؤمنان علی (علیه‌السلام) حق و عدالت را در گفتار و شعار آسان ولی وقتی بنای عمل و انصاف دادن شد، آن وقت خیلی مشکل می‌دانند و خیلی از کسانی که می‌بینید گاهی به نفع عدالت شعار هم می‌دهند، وقتی که پای عمل برسد، لنگ می‌مانند و شاید از شعار دادن هم پشیمان شوند.

وی تصریح کرد: نمایندگان محترم مجلس، عدالت یکی از عوامل بقا و اجزای هویت‌بخش انقلاب اسلامی است و پایبندی و تلاش برای اقامه این ارزش اصلی و اساسی، جزو اولویت‌های حیاتی همه نیروهای انقلاب است؛ به گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب بیان فرمودند: «گفتمان عدالت، یک گفتمان اساسی است و همه چیز ماست. منهای آن، جمهوری اسلامی هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.»

خضریان خاطرنشان کرد: از این رو یکی از ماموریت‌های اصلی همه دلبستگان نظام اسلامی، جهاد به منظور اقامه عدالت در شکل نظری و عملی خویش می‌باشد و آنچه واضح است در این مسیر مقدس، معیارها حاکم و رفاقت‌ها و جناح‌بندی‌های سیاسی برای تحقق گفتمان عدالت کنار می‌روند.

وی افزود: باید بدانیم حل مسایل امروز کشور در گرو حکمرانی عادلانه است؛ طی این مدت یکساله ما شفافیت را دنبال می‌کنیم، حقوق نجومی و یا دستکاری بودجه را شفاف می‌کنیم، اما در نبود یک بستر حکمرانی عادلانه، شفافیت هم بی‌ارزش می‌شود. حتی تعارض منافع هم همینطور است، تلاش می‌کنیم تا تعارض منافع را روشن و پیگیری کنیم، در حوزه‌های درمان، آموزش، مسکن و خودرو تعارض منافع را پیگیریم، اما در یک حکمرانی تکنوکراتیک توجیه و بی‌اثر می‌شود!

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: خانم‌ها و آقایان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ،مساله اصلی امروز شکل‌گیری یک بستر حکمرانی عمیقا به نفع عدالت و برابری و هم سرنوشت است تا همه فعالیت‌های ما معنا پیدا کنند. اما حکمرانی عادلانه یعنی تقابل با یک سرمایه‌داری آدم‌خوار که جدا از شفافیت، کارآمدی و حتی مبارزه با فساد یک بستر دارد و آن بستر مبارزه با محکم شدن و بتنی شدن یک طبقه ثروتمند و قدرتمند است.

خضریان یادآور شد: وقتی یک طبقه ثروت و قدرت شروع به پاسکاری منابع عمومی از طریق قواعد بازی و قوانین بین خود می‌کند، بستر حکمرانی ناعادلانه و تکنوکراتیک فراهم می‌شود؛ و به تعبیر قرآن «دُولَهً بَیْنَ الْأَغْنِیَاءِ» یا همان طبقه برنده امروز، مبنای اصلی یک سرمایه‌داری هار می‌شود.

وی افزود: لحظه‌ای که یک طبقه مسلط، قوانین و قواعد بازی را به مدد قانونگذاری تعیین می‌کند، مسکن و درمان و مدرسه و همه چیز را به نفع خود مصادره می‌کند؛ لذا مبارزه با فساد و تعارض منافع نیز بی‌معنا می‌شود.

خضریان عنوان کرد: ما در مجلس انقلابی و ان‌شاءالله در دولت اسلامی یک هدف داریم؛ دستور قرآنی «کَیْ لَا یَکُونَ دُولَهً بَیْنَ الْأَغْنِیَاءِ» (سوره حشر، آیه 7) را در جامعه پیاده کنیم. این یعنی ایستادن مقابل طبقه برنده و لحظه‌ای که این طبقه ثروت و قدرت بپاشد، امکان حکمرانی عادلانه را فراهم می‌کند.

وی افزود: به این آمار و ارقام توجه کنید تا اقدامات طبقه برنده را بهتر درک کنیم. در دولت آقای روحانی تنها در شاخص توزیع درآمد و در حالی که در دولت گذشته 13/7 درصد کاهش پیدا کرده بود، 9/1 درصد زیادتر شد؛ یعنی فاصله بین اغنیا با فقرا افزایش پیدا کرد. در حالیکه در این دولت پایه پولی در کشور به 461 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به پایان دولت دهم که 96 هزار میلیارد تومان بوده است، 365 هزار میلیارد تومان بیشتر شده است.

خضریان اظهار کرد: یعنی آقایان دولتی در بانک مرکزی 7 برابر کل اعتبار مسکن مهر پول چاپ کردند، اما عموم مردم فقیرتر شدند!

به همین دلیل است که طبقه برنده با تمام امکاناتش به میدان آمده و ضمن اینکه تلاش می‌کند عدم اقبال اجتماعی به کارنامه عملکردی خود را به گردن این و آن بیاندازد و اعتبار انتخابات را زیر سوال ببرد، در پشت صحنه با تمام امکانات و توان برای پیروزی به میدان آمده و به جای پاسخگویی پیرامون وضعیت ابر بدهکاران بانکی یا فرار مالیاتی یا ارایه یک برنامه مشخص برای رفع مشکلات مردم، هجمه به نامزد عدالتخواه و فسادستیز را در دستور قرار داده است.

وی افزود: همکاران ارجمند، همه ما باید برای حکمرانی عادلانه بجنگیم. اینکه رهبر فرزانه انقلاب در آغاز این مجلس اذعان داشتند «در دهه‌ی پیشرفت و عدالت، نمره‌ی مطلوبی درباب عدالت به ‌دست نیاورده‌ایم.» یعنی انتظار این است که در مسیر ریل‌گذاری و نظارت عقب‌ماندگی در موضوع عدالت را با تلاش مضاعف جبران کنیم؛ ما از رهبری عزیز شرمنده‌ایم که هنوز نتوانستیم مقابل طبقه مرفه بی‌درد و در کنار محرومان بایستیم.

خضریان گفت: امید داریم تا با تشکیل یک دولت عدالتخواه انقلابی رسیدگی به مطالبات اقشاری که در بازی سرمایه‌داری صدایشان خفه شده و به اصطلاح بازنده هستند، در دستور کار مجلس و دولت قرار گیرد؛ باید برای کاهش فشار بر 20 میلیون بد مسکن در کشور فکری اساسی کرد؛ امروز قریب به 14 میلیون کارگر از نداشتن قرارداد قطعی و فقدان امنیت شغلی رنج می‌برند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تصریح کرد: بی‌عدالتی در نحوه پرداخت میلیون‌ها نفر از کارکنان نظام اداری کشور قابل ادامه دادن نیست، انقلابی‌گری امروز ایستادن مقابل مافیاست، باید مقابل مافیای واردات که رهبری تاکید کردند یا مافیای آموزش که سالی چند هزار میلیارد تومان بچه‌های مردم را سرکیسه می‌کنند، ایستاد و عدالت آموزشی در مدارس را به جریان انداخت.

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: باید نشان دهیم که مجلس انقلابی مجلس پابرهنه‌هاست، مجلس مقابل دولت اغنیاست و ما ایستاده‌ایم تا با شکستن ساختارهای سرمایه‌داری آدم‌خوار، انقلاب امام مستضعفان را در گام دوم به پیش ببریم. ان‌شاءالله .

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها