رأیهای باطله هم حس تعهد ملی دارند هم اعتراض
در دل این رایهای باطله، هم نوعی احساس تعهد ملی به سرنوشت کشور و ایفای وظیفه ملی برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی ناشی از مشارکت کم دیده میشود و هم نوعی اعتراض و مخالفت با روندها و رویهها.
اعتمادآنلاین| غلامرضا ظریفیان- استاد دانشگاه تهران میگوید سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با برخورد بخشی از شهروندانی روبهرو شد که در گذشته با شور و شوق فراوان رأی میدادند. البته پیشبینی میشد که بهدلیل انتقادها به وضع موجود و نارضایتی از روند بررسی صلاحیت کاندیداها، با عدماقبال جدیتر از وضعیتی که الآن رخ داده است مواجه شویم.
به گزارش همشهری، بسیاری از دلسوزان کشور با وجود انتقادهایی که به برخی رویهها داشتند، احساس نگرانی و خطر کردند که خدایناکرده اگر پایه رأی مردم با یک کاهش جدی روبهرو شود، مملکت در برابر اسرائیلیها، آمریکاییها، جریانهایی مانند سلطنتطلبان و منافقان و همه کسانی که در گذشته دشمنیشان را به کشور و ملت نشان دادهاند و خیر این جامعه را هم نمیخواهند، آسیب ببیند و کشور با وجود مشکلاتی که با آن روبهرو است، دچار آسیبهای دیگری هم بشود.
بنابراین بخشی از شهروندانی که به حوزههای اخذ رأی رفتند، هیچکدام از کاندیداها را مطلوب ندیدند. ولی این سؤال مطرح است که کسانی که کاندیدای مطلوب نداشتند اصلا برای چه رأی دادند؟ افرادی که رأی باطله دادند از یک طرف میخواستند پایه رأی کلان در انتخابات آسیب نبیند و از طرف دیگر هم به نوعی اعتراض خود را با همین رایهای باطله نسبت به برخی رویهها اعلام کنند.
در دل این رایهای باطله، هم نوعی احساس تعهد ملی به سرنوشت کشور و ایفای وظیفه ملی برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی ناشی از مشارکت کم دیده میشود و هم نوعی اعتراض و مخالفت با روندها و رویهها.
در تحلیل اینکه چه کسانی صاحب این آرای باطله هستند، نمیتوان همه آنها را به اصلاحطلبان نسبت داد. چون دلسوزان این جامعه فقط اصلاحطلبان نیستند بلکه لایههایی از روشنفکران که اصلا در دستهبندیهای سیاسی رایج کشور نمیگنجند نیز مردم را برای رأی دادن دعوت کردند. هر چند که تلاش اصلاحطلبان باعث شد تا یک بخشی از مردم که از جهات گوناگون ناراحتی داشتند به صحنه مشارکت در انتخابات بیایند، که بخشی از آنها آمدند و بالاخره به یک کاندیدایی رأی دادند و بخشی هم رأی سفید به صندوق انداختند.
نکته دیگری که در این انتخابات وجود داشت این بود که رأی کاندیداهایی که وعدههای کمیشده و مشخصی در حوزه یارانه نقدی، پرداخت حقوق به زنان خانهدار و... داده بودند، مورد استقبال مردم قرار نگرفتند. همین نشاندهنده این است که جامعه ما هوشمند است. درست است که سطح مطالعات کلاسیک پایین آمده اما سطح رجوع به اخبار سیاسی و دنیای مجازی خیلی گسترده و وسیع شده است.
دیدگاه تان را بنویسید