رئیسی در نشست خبریاش باید بیشتر به مسائل کشور ورود میکرد
ابراهیم رئیسی اکنون رئیسجمهور منتخب کشور است باید فراتر از آنچه تا اینجا شاهد بودیم، در مسائل گوناگون سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ورود کرده و نظرات تخصصی و کارشناسی اصیلی ارائه کند.
اعتمادآنلاین| رییسجمهوری منتخب انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم در حالی روز گذشته برای نخستین بار پاسخگوی پرسشهای اصحاب رسانه و خبرنگاران و نمایندگان رسانههای داخلی و خارجی بود که به نظر میرسد در تحلیل این نشست، توجه به دو نکته حائز اهمیت است.
به گزتارش روزنامه اعتماد، چرا که این نکات بهطور عمومی در تحلیل اغلب اظهارات و موضعگیریها و پاسخهایی که آقای رییسی در این جلسه در واکنش به پرسشگران و خبرنگاران ارائه کردند، قابل استناد بوده و درواقع میتوان این طور گفت که با استناد به این دو نکته میتوان اغلب سطور این نشست خبری را مورد بررسی و تحلیل قرار داد.
نکته نخست را شاید بتوان در میزان تسلط آقای رییسی به مسائل کلان اجرایی کشور بهخصوص در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی ردیابی کرد. به هر تفسیر اکنون ایشان نفر نخست اجرایی کشور است و باید فراتر از آنچه تا اینجا شاهد بودیم، در مسائل گوناگون سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ورود کرده و نظرات تخصصی و کارشناسی اصیلی ارائه کند. این در حالی است که با توجه به اهمیت جایگاه ریاستجمهوری و نیز آنکه جامعه جهانی عمده روابط خود را با ایران از طریق رییسجمهوری دنبال میکند و به بیان دیگر رییسجمهوری را نماینده ملت و حاکمیت میپندارد، طبیعتا میزان تسلط شخص رییسجمهور به مسائل مختلف حوزه روابط بینالملل در نگاه عمومی آنان موثر است.
نکته دیگر نیز میزان اعتماد به نفس فردی است که در این جایگاه قرار میگیرد. حال آنکه در مسیر این نوع برخوردها و مواجههها روشن میشود که آقای رییسی برای تعامل با جامعه جهانی از یک سو و حل مشکلات و ارائه راهبردهای کلان روابط بینالملل از سوی دیگر تا چه میزان از اعتماد به نفس لازم برخوردار است. با این همه اما پاسخهایی که منتتج به یک پاسخ صریح مثبت یا منفی باشد، چندان مورد انتظار نیست و سیاستمدارانی در این سطح معمولا به پرسشهای کلان، پاسخهایی مشروط ارائه میکنند. حال البته ایشان هنوز ابتدای مسیر است اما در تحلیل آنچه در همین نخستین مواجهه شاهد بودیم، باید بگوییم که دستکم به دلایلی که عنوان شد، چندان اتفاق مثبتی نبود.
دیدگاه تان را بنویسید