کد خبر: 501170
|
۱۴۰۰/۰۴/۱۲ ۱۲:۱۵:۳۶
| |

امیر حاتمی، وزیر دفاع:

الگوی پیشرفت غربی الزاماً یک الگوی موفق و مناسب نیست / مهمترین مسئله امروز صنعت دفاعی، تحول و پیشرفت است

وزیر دفاع گفت: الگوی پیشرفت غربی الزاماً یک الگوی موفق و مناسب نیست. درست است که آنها به قدرت و ثروت رسیده‏ اند؛ اما بشریت را دچار فاجعه کرده‏ اند و امروز همه‏ دنیا و همه‏ بشریت از نتایج اقدامات آنها رنج می برند.

الگوی پیشرفت غربی الزاماً یک الگوی موفق و مناسب نیست / مهمترین مسئله امروز صنعت دفاعی، تحول و پیشرفت است
کد خبر: 501170
|
۱۴۰۰/۰۴/۱۲ ۱۲:۱۵:۳۶

اعتمادآنلاین| وزیر دفاع گفت: بزرگترین مسأله ای که امروز در صنعت دفاعی با آن روبرو هستیم، مسئله تحول و دگرگونی است و در واقع نوآوری های دفاعی، مولفه اصلی اقتدار کشور و افزایش قدرت رزم نیروهای مسلح است.


به گزارش مهر، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گردهمایی جریان تحول و پیشرفت وزارت دفاع که به میزبانی موسسه تحقیقات و نوآوری دفاعی برگزار شد طی سخنانی اظهار کرد: جریان تحول به نوعی پیشرفت و توسعه در همه زمینه ها محسوب می شود.

وی با بیان اینکه پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی آغاز شده و تا کنون استمرار یافته و ادامه دارد گفت: در هر دوره متناسب با نیازهای کشور مدل ها و الگوهای جدیدی از تحول وپیشرفت، بازطراحی و پیاده سازی شده است و ما نیز در روند حفظ، صیانت و ارتقای قدرت دفاعی کشور به دنبال الگوهای جدیدی از پیشرفت در صنعت دفاعی کشور بوده ایم.

حاتمی با بیان اینکه هر آنچه که در برنامه 4 ساله وزارت دفاع باید انجام می گرفت، عملی و محقق شده است گفت: موارد راهبردی دیگری نیز که از دوره های قبل در وزارت دفاع وجود داشته و نیاز به بستری گسترده تر برای تحقق کامل داشته است، امروز همچنان باقی است و تدوین الگو و مدل های جدید در واقع تضمینی برای استمرار آن برنامه ها و رسیدن به دستاوردهای گران‌سنگی است که زمینه آن از قبل فراهم شده است.

وزیر دفاع الگوی طراحی شده پیشرفت و تحول در وزارت دفاع را بسیار ارزنده بر شمرد و افزود: پیشرفت از 42 سال پیش شروع شده است و هدف امروز ما از بازطراحی و ارائه الگوی تحول این است که می خواهیم با بحث نظری، تعریف شفاف و ضابطه مند از تحول، یک باور و فهم همگانی ایجاد کنیم.

وی افزود: می خواهیم این باور و فهم همگانی را در درجه اول در بین متخصصان صنعت دفاعی و سپس در دل سازمان های زیر مجموعه خود به وجود آوریم و به نقطه اشتراکی برسیم که همگان بدانند به دنبال چه هستیم،اولویت ها چیست، به کجا می خواهیم برسیم و بخش های مختلف هر سازمان چگونه باید کار کنند.

حاتمی با اشاره به اینکه برخی افراد، مدل غربی ها را الگوی پیشرفت برای خود در نظر می گیرند درحالکه معمولا تناسبی با شرایط بومی ندارد: گفت: تجربه 8سال دفاع مقدس و در ادامه تحریم های سنگین دفاعی کشور، ما را به مدلی از طراحی الگوی پیشرفت رساند که امروزه با تکیه بر ظرفیت دانشمندان داخلی و روش های مبتنی بر نیاز جمهوری اسلامی، تبدیل به یکی از قدرت های جهانی شده ایم.

وزیر دفاع در ادامه به نقل از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تدوین الگوی پیشرفت بومی در کشور گفت: الگوهای غربی با شرایط و مبانی و اصول خودشان شکل پیدا کرده؛ به علاوه اینکه در بسیاری از موارد ناموفق بوده است.

وی با بیان اینکه الگوی پیشرفت غربی الزاماً یک الگوی موفق و مناسب نیست ادامه داد: درست است که آنها به قدرت و ثروت رسیده‏ اند؛ اما بشریت را دچار فاجعه کرده‏ اند و امروز همه‏ دنیا و همه‏ بشریت از نتایج اقدامات آنها رنج می برند.

حاتمی با بیان اینکه ما در دنیایی زندگی می کنیم که به طور طبیعی دائماً در حال تغییر و تحول است تصریح کرد: بزرگترین مسئله‌ای که امروز در صنعت دفاعی با آن روبرو هستیم، مسئله تحول و دگرگونی است و در واقع نوآوری های دفاعی ، منشأ اقتدار کشور و افزایش قدرت رزم نیروهای مسلح است.

وزیر دفاع با بیان اینکه کارهای بزرگ از ایده‏ پردازی آغاز می شوند تصریح کرد: ایده ‏پردازی کاری نیست که در اتاق های دربسته و در خلأ انجام بگیرد؛ بلکه باید فکرها و اندیشه‏ های گوناگون با آن سر و کار پیدا کنند و تماس داشته باشند تا آنچه که محصول کار است، یک نتیجه عملی و منطقی از آب دربیاید.

وی عنوان کرد: جان کلام، این است که ما باید توسعه و پیشرفت را بازشناسی کنیم، و ببینیم برای بدنه دفاعی کشور پیشرفت مناسب و اولویت چیست و الزامات آن کدامند و این الگوی طراحی شده را دائما مورد بازنگری قرار دهیم.

وزیر دفاع با اشاره به اینکه تغییر، ایجاد هر چیزی است که با گذشته تفاوت داشته باشد گفت: نوآوری، اتخاذ ایده‌هایی است که برای مجموعه وزارت دفاع جدید و مناسب است؛ برای رسیدن به اقتدار آتی ناچار هستیم اهداف «شدن» را به اهداف «ماندن» در تراز جهانی تغییر دهیم و برای این موضوع باید از ظرفیت نخبگانی کشور به درستی استفاده کنیم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها