موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
اگر هر روز 300 طرح نمایندگان را در صحن علنی بررسی کنیم، بازهم زمان کم میآوریم
عضو کمیسیون اقتصادی از اعلام وصول 300 طرح نمایندگان در مجلس شورای اسلامی خبر داد.
اعتمادآنلاین| سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 300 طرح در نوبت ارائه به صحن مجلس قرار دارد، گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی در جلساتی که قبل از تشکیل مجلس یازدهم با هواداران خود داشت، یکی از ایراداتی که درباره مجلس قبلی مطرح میکرد این بود که در مجلس دهم بیش از 700 طرح از سوی نمایندگان ارائه شده بود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی افزود: هم اکنون 300 طرح اعلام وصول شده و در نوبت اعلام وصول هم همین مقدار طرح، حتی هم بیشتر داریم.
با به نتیجه رساندن روزی یک طرح، باز هم این طرحها تمام نمیشود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر کل جلسات صحن علنی مجلس را به فقط به طرحهای ارائه شده نمایندگان بپردازیم، لوایح بودجه و سایر لایحه های ارائه شده از سوی دولت را کنار بگذاریم و هیچ لایحه جدید هم به مجلس ارائه نشود، در 380 جلسه مجلس بررسی این 300 طرح پایان نمییابد، جلساتی را داشته ایم که از صبح تا ظهر با فعالیت مستمر نمایندگان فقط توانستهایم یک ماده و نه یک طرح را بررسی کنیم.
وی گفت: بررسی 300 طرح اعلام وصول شده اصلا امکان پذیر نیست. جلساتی در مجلس وجود دارد که بحث بودجه مطرح است و یا لوایحی مطرح است که باید مجلس وقت خود را به آنها هم اختصاص دهد؛ لذا به نظر من باید به گونهای برنامه ریزی شود که کمتر طرح ارائه شود. مقام معظم رهبری هم اعلام کرده اند که مجلس باید لایحه محور باشد تا طرح محور؛ دلیل آن هم این است که وقتی دولت لایحهای میآورد کارشناس شده است، در مجلس هم کارشناسی و جکش کاری نهایی میشود تا از قوت بیشتری برخوردار باشد.
موسوی لارگانی اظهار کرد: در دولت هم به دلیل نیازهایی که برای قانونگذاری وجود دارد، لایحه ارائه میشود و در مقابل طرح نمایندگان مجلس خیلی ضرورت ندارد و باید این مسئله مدیریت شود، رئیس مجلس هم در جلسات که فراکسیونها برگزار میشود به نمایندگان توصیه کرده است که طرح کمتر ارائه کنند، زیرا جدا از 300 طرح در دستور کار، تعداد قابل توجهی طرحهای یک فوریتی و دو فوریتی داریم.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس یازدهم تصریح کرد: طرحهای یک فوریی باید کمتر از یک ماه بعد از اعلام وصول در کمیسیون تخصصی تعیین تکلیف شوند، طرحهای دو فوریتی هم باید ظرف 72 ساعت تعیین تکلیف شود و بر اساس آیین نامه به صحن علنی مجلس بیاید و مورد بررسی قرار بگیرد.
با وجود 300 طرح در مجلس نظارت بر قانون روی زمین میماند
وی در پایان تاکید کرد: با این حجم از طرحها، مجلس نمیتواند به کار نظارتی خودش رسیدگی کند و کار نظارت مجلس بر اجرای قانون روی زمین میماند.
دیدگاه تان را بنویسید