کد خبر: 506555
|
۱۴۰۰/۰۴/۳۱ ۱۱:۳۴:۲۴
| |

خط لوله انتقال نفت هزار کیلومتری گوره - جاسک افتتاح شد/امکان انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز/برای اولین بار در تاریخ 110 ساله صنعت نفت ایران، صادرات نفت از طریق دریای عمان آغاز شد

بهره برداری از خط لوله انتقال نفت خام گوره تا جاسک و نخستین بارگیری محموله صادراتی نفت ایران از دریای عمان با دستور رئیس جمهور و به صورت تصویری آغاز شد.

خط لوله انتقال نفت هزار کیلومتری گوره - جاسک افتتاح شد/امکان انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز/برای اولین بار در تاریخ 110 ساله صنعت نفت ایران، صادرات نفت از طریق دریای عمان آغاز شد
کد خبر: 506555
|
۱۴۰۰/۰۴/۳۱ ۱۱:۳۴:۲۴

اعتمادآنلاین| در هشتاد و سومین برنامه از افتتاح طرح‌های ملی، ابتدا وزیر نفت گزارشی از طرح‌ها و برنامه‌های این وزارتخانه ارائه می‌کند و پس از پاسخ به سئوالات روحانی بهره برداری از این طرح آغاز می‌شود و در پایان این مراسم هم رئیس جمهور سخنرانی می‌کند.

به گزارش «انتخاب»، این خط لوله که برای نخستین بار در تاریخ صنعت ایران نفت خام را به پایانه و تاسیسات دریایی صادرات و واردات نفت خام در سواحل دریای عمان می‌رساند از منطقه گوره از توابع شهرستان گناوه در استان بوشهر آغاز می‌شود و با طی کردن مسیر 1000 کیلومتری و عبور از استان‌های بوشهر، فارس و هرمزگان، به جاسک می‌رسد.

این طرح که با سرمایه گذاری 53 هزار میلیارد تومان برای 10 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است علاوه بر تنوع بخشی به مبادی صادراتی کشور و توسعه منطقه مکران، باعث آبادانی، تولید و فعالیت‌های اقتصادی بیشتر در این منطقه با احداث پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها در آینده نزدیک خواهد شد.

خط لوله نفت خام گوره به جاسک، با ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز از طریق پایانه جدید جاسک طراحی شده است و در مرحله نخست روزانه 300 هزار بشکه نفت خام را صادر می‌کند.

تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی و متنوع‌سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال‌زایی در سواحل مکران از اهداف اجرای این طرح است.

طرح لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک شامل یک خط لوله 42 اینچی به طول یک هزار کیلومتر به همراه ساخت پنج تلمبه‌خانه، دو ایستگاه توپکرانی و پایانه و 20 مخزن 500 هزار بشکه‌ای به ظرفیت 10 میلیون بشکه نفت و تاسیسات دریایی برای صادرات نفت خام است.

این طرح با مشارکت 250 پیمانکار ایرانی و تولید کننده داخلی و با استفاده 91 درصدی از توان ساخت داخل اجرا شده است و تجهیزات مورد نیاز آن مانند تختال ورق نفت ترش، ورق عریض، شیرآلات نفتی، گوی شناور و انواع پمپ‌هایی که در صنعت نفت بکار گرفته می‌شود با همت متخصصان ایرانی ساخته شده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها