عیسی زارع پور، وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات:
نگاه راهبردی برای حکمرانی در فضای دیجیتال کشور دارم / قول میدهم ظرف چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را راهاندازی کنم
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات گفت: بنده نگاه راهبردی برای حکمرانی در فضای دیجیتال کشور دارم. البته این موضوع ملی بوده و صرفا به وزارت ارتباطات باز نمیگردد.
اعتمادآنلاین| عیسی زارع پور، وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلسی شورای اسلامی اظهار کرد: افتخار میکنم که دغدغه ساماندهی، حمایت و حضور پرقدرت در فضای مجازی را داشتهام.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه گفت: پیش از هر چیز بر خود میدانم که از هیئت رئیسه مجلس تشکر کنم که فرصت دادند و ما توانستیم نظرات خود را در کمیسیونهای تخصصی مطرح کنیم.
زارع پور خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم نقد پذیرم و در هر موقعیتی نقطه نظرات کارشناسان و نخبگان را روی سر میگذاریم و توجه خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه صحبتهایم را در دو بخش شرح حال و برنامهها برای وزارت ارتباطات اعلام میکنم، گفت: متولد سال 1359 در اسلام آباد غرب کرمانشاه هستم که تمام رشدم را در همین منطقه محروم داشتم. همچنین عضو هیئت علمی گروه شبکههای کامپیوتری دانشگاه علم و صنعت بودم که تمام مقاطع لیسانس، پسا لیسانس و دکترایم در همین رشته گذرانده ام و همچنین در دانشگاه نیو سالت ولز استرالیا تحصیل کردم و سابقه راهاندازی و تاسیس مرکز رسانههای دیجیتال را در کارنامه خود دارم.
وی افزود: افتخار میکنم در دوران مسئولیت در اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی صدها شرکت پا گرفتند.
زارع پور خاطرنشان کرد: در حوزه قوه قضائیه نیز در حوزههای مختلف با کار و مجاهدت شبانه روزی همکارانم مدیر مجموعه جوانان با پشتکار هستم و کار مراجعان و مردم را در قوه قضاییه تسهیل کردیم.
وی افزود: اینجانب به عنوان یکی از میلیونها تربیت یافته مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری به عنوان جوان گام دومی آمادهام که تجربه 15 ساله خودم را به کار گیرم و با کار و مجاهدت شبانه روزی همه ظرفیتهای فناوری مهم را به کار گیریم تا جایگاه انقلاب اسلامی را ارتقا دهیم و ایرانی هوشمند را رقم بزنیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اظهار کرد: امروز فناوری ارتباطات و اطلاعات تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم شده و بیش از 50 میلیون نفر از مردم کشور و 35 میلیون از جوانان در این عرصه حضور دارند. امروز فناوری اجتماعی شده و در اعماق زندگی مردم رسوخ کرده و اگر در این حوزه برنامهریزی فعال نداشته باشیم قطعا به آسیبهای آن دچار خواهیم شد.
وی افزود: این فناوری فرصت بی نظیری را برای ما فراهم کرده که باید از آن استفاده کنیم و جهش بی نظیری داشته باشیم و رهبری نیز تاکید داشتهاند.
زارعپور بیان کرد: فناوری شمشیری دو لبه است و فرصتها و تهدیداتی دارد. به عنوان کارشناس این حوزه میگویم که فرصتهای آن بیشتر است و اگر برنامهریزی برای آینده داشته باشیم میتوانیم به خوبی از آن استفاده کنیم.
وی گفت: با بررسی اسناد بالادستی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی برنامهای را تدوین کردهام و درباره مهمترین چالشها و نگاه راهبردی راهکارهای اجرایی و عملیاتی مهمی را در نظر گرفتهام که اولین حوزه حوزه حکمرانی دیجیتال است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات خاطرنشان کرد: امروز این فناوری سبک حکمرانی در دنیا را تغییر داده و نحوه تعامل دولت با مردم و مردم با مردم را تغییر داده است. امروز عصر پلتفرم و نفوذ آنهاست که عمق راهبردی کشورها را مشخص میکند.
وی افزود: عمق راهبردی کشورها را این پلتفرمها تعیین میکنند و از ظرفیتهای این فضا برای حکمرانی غفلت کردیم. الحمدلله پلتفرمهایی در سطح جهانی به دست جوانان ایرانی ساخته شده است مانند تاکسیهای اینترنتی و باید بتوانیم این کار را برای کشورهای دیگر هم انجام دهیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تصریح کرد: تجربه یک دهه گذشته نشان داده که اگر ما در این حوزه فعال باشیم به این میزان تحت تاثیر پلتفرمهای خارجی قرار نخواهیم گرفت. ما باید بر ظرفیت جوانان خود تکیه کنیم. اگر 10 سال قبل مسیری را که در حوزه فضایی طی میکردیم ادامه میدادیم امروز در این حوزه حرفی برای گفتن داشتیم. بنده نگاه راهبردی برای حکمرانی در فضای دیجیتال کشور دارم. البته این موضوع ملی بوده و صرفا به وزارت ارتباطات باز نمیگردد.
زارعپور در ادامه اظهار کرد: در خصوص شبکه ملی اطلاعات که بیش از 20 سال است میخواهیم آن را اجرا کنیم اما به دلایل مختلفی هنوز محقق نشده است چندین نکته حائز اهمیت میباشد. متاسفانه به غلط عدهای فکر میکنند با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع میشود. بنده به عنوان یک متخصص عرض میکنم که شبکه ملی اطلاعات از افتخارات هر کشوری است و با راهاندازی آن دسترسی کاربران به شبکه جهانی قطع نخواهد شد. چرا باید وقتی یک پیغام را ارسال میکنیم بستههای اطلاعاتی ما از کشور خارج شود؟ از سوی دیگر هم باید هزینه پهنای باند بینالمللی را بپردازیم و هم امنیت ما به خطر میافتد. طبیعتا این امر منطقی نیست و بنده قول میدهم ظرف چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را در طی زمانبندی معینی که از سوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شده جهت پیشبرد امورات کشور راهاندازی کنم.
وی در ادامه تاکید کرد: از سوی دیگر دسترسی کلیه روستاها دارای جمعیت بالای 20 هزار خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال 1401 محقق خواهد شد. این موضوع دغدغه اکثر نمایندگان است. بنده از هزاران دانش آموزی که به خاطر دسترسی نداشتن به اینترنت نتوانستند از آموزش مجازی استفاده کنند مطلع هستم و قول میدهم ظرف یک سال و نیم آینده این مشکل را حل کنم. از سوی دیگر ظرفیت شبکه انتقال داده داخلی در حال اشباع است و بنده قول میدهم ظرف مدت دو سال آینده ظرفیت آن را جهت برهم نخوردن تبادلات الکترونیکی افزایش دهم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه خاطر نشان کرد: تحقق دولت الکترونیکی از دیگر اولویتهای بنده میباشد علیرغم تلاشهای صورت گرفته در طول سالهای گذشته ما هنوز در این حوزه عقب هستیم و از لحاظ کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه 80 و از لحاظ کیفیت در رتبه 118 از بین 193 کشور در دنیا قرار داریم. ما باید این شاخص را ارتقاء دهیم .
زارعپور در ادامه گفت: بنده با سابقه یک دهه کار در الکترونیکی کردن خدمات عرض میکنم که ظرف چهار سال آینده با تعامل با بخشهای مختلف در راستای الکترونیکی کردن خدمات پرکاربرد و ایجاد یک پنجره واحد برای ارائهی خدمات الکترونیکی گام بردارم و 30 پله جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در شاخصهای جهانی ارتقاء دهم. از سویی دیگر با همکاری با سازمان امور استخدامی به سمت استفاده از هوش مصنوعی به جای مداخلات انسانی در برخی از امور گام بردارم.
وی ادامه داد: اقتصاد دیجیتال از دیگر اولویتهای بنده است در برخی از کشورهای دیگر نیروهای جوان آن درآمدی بیش از درآمد نفتی ما از حوزه برنامهنویسی دارند. بنده قول میدهم ظرف چهار سال آینده از ظرفیت این حوزه برای اشتغالزایی استفاده کنم. اخیرا شنیدیم که یکی از کشورهای همسایه ویزای طلایی برای جذب برنامهنویس در نظر گرفته است اگر ما ظرفیتهای لازم در کشور را فراهم کنیم دیگر نخبگان ما برای کار در این حوزه به خارج از کشور نخواهند رفت.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی تصریح کرد: امروز خانوادههای ما از حضور کودکان و فرزندان خود در فضای مجازی نگران هستند حتی کشورهایی که این فناوری را تولید کردند ابزارهایی برای خانوادهها جهت مدیریت کودکان خود در این فضا فراهم کردهاند. ما نیز وظیفه خود میدانیم که این نگرانی را برای خانوادهها برطرف کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر از نظرات و دغدغههای تمام کاربران استفاده خواهیم کرد. حفاظت از دادهها و حریم خصوصی مردم در این فضا وظیفه ماست. چرا یک پلتفرم خارجی باید به خود اجازه دهد تا اطلاعات میلیونها کاربر ما را با مشکل روبهرو کند؟ در بحث صنعت فضایی نیز متاسفانه به دلیل نگاه سیاست زده در سالیان گذشته از ظرفیتها غافل شدیم. مردم هنوز خاطرات خوش پرتابهای موفقیتآمیز ماهوارههای ایرانی را در دهه 80 فراموش نکردهاند. متاسفانه در سالهای اخیر این روند رشد متوقف شده است. بنده قول میدهم از ظرفیت تمام جوانان و نخبگان برای بازگرداندن این صنعت به ریل شکوفایی خود استفاده کنم. بنده در حوزه خدمات پستی و مالی برنامههای متعددی دارم.
دیدگاه تان را بنویسید