هشتمین جلسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی:
تنش لفظی در کمیسیون مشترک طرح صیانت / نوری: صدای مخالفین طرح را هم بشنوید / باید به مخالفان حق بدهیم؛ این طرح، در ابتدا که به صحن آمد یک ورژن و روز رأیگیری، ورژن دیگری داشت / تقی پور: ساکت شوید؛ حرفهای شما را در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیری میک
در جلسه عصر امروز کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی غلامرضا نوری در سخنانی خطاب به نماینده مرکز ملی فضای مجازی، گفت: ما بیشتر مایل هستیم که نظر مرکز را در آن قسمتی که این طرح وارد شده و ترکیب کمیسیون شما را تغییر داده، وظایف شما را تغییر داده و در اختیارات شما دخل و تصرف شده است، بدانیم. خوب بود که درباره این موارد هم مرکز ملی فضای مجازی اظهارنظر میکرد، چون برای ما مهم بود.
اعتمادآنلاین| هشتمین جلسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی عصر امروز برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در جلسه عصر امروز کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی غلامرضا نوری در سخنانی خطاب به نماینده مرکز ملی فضای مجازی، گفت: ما بیشتر مایل هستیم که نظر مرکز را در آن قسمتی که این طرح وارد شده و ترکیب کمیسیون شما را تغییر داده، وظایف شما را تغییر داده و در اختیارات شما دخل و تصرف شده است، بدانیم. خوب بود که درباره این موارد هم مرکز ملی فضای مجازی اظهارنظر میکرد، چون برای ما مهم بود.
به نوشته ایلنا، وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه ما اگر از موضع دفاعی خارج شویم و آن طور که رهبری معظم فرمودند یک مقدار هم با قدرت وارد این فضا بشویم، آیا هنوز همین شرایط داخلی موجود را شما برای آن موقعیت کافی می دانید یا تعامل با پلتفرم های بینالمللی و خارجی هم کماکان لازم است و باید ادامه داشته باشد؟
نماینده مردم بستانآباد در ادامه بیان کرد: اما در بحث تذکر آیین نامهای من حقیقتا قصد ورود نداشتم و خیلی دوست داریم که فضای جلسه با یک فضای فضای مثبتی پیش برود، اما دوستان یک کوچکترین حرفی که بوی مخالفت از صحبتها میآید سریع در مقابل آن موضع گیری میشود و گارد میگیرند. ما در ماده 4 آیین نامه تصویب کرده بودیم که رسانه ملی و خانه ملت که انجام میدهد و تشکر میکنیم جلسات را پخش مستقیم نمایند، من از صداوسیما جویا شدم گفتند کسی از ما نخواسته و کسی به ما اطلاع نداده است. قرار بود همه خبرنگارانی که مجاز هستند به مجلس بیایند در جلسه حضور داشته باشند؛ امروز پیگیری کردیم همه خبرنگاران غیر از خانه ملت گفتند که ما نمیتوانیم بیاییم و اجازه ندادند. فیالبداهه یک هماهنگی شد و کپی آییننامه را دادیم به اداره اخبار که چند نفر توانستند حضور پیدا کنند. این شفافیتی که دوستان مدنظرشان است اینگونه پیش میرود.
نوری همچنین بیان کرد: البته اساس این کار حتی در آن کمیسیون فرهنگی هم که ما دنبال این طرح بودیم میگفتند آقا محرمانه است و باشد بعد از انتخابات ریاست جمهوری، از نماینده که طرح محرمانه نیست. بعد که به صحن آمد در مرحله اولیه یک ورژن دیگری گذاشته شد، روز رأیگیری یک ورژن دیگری گذاشته شد و واقعا باید حق بدهیم به منتقدین و افکار عمومی که یک مقدار با شک و تردید به این موضوع نگریسته شود.
در اینجا تقیپور رئیس کمیسیون وارد صحبت شد و گفت: شما دارید خارج از دستور صحبت میکنید، شما دارید به اسم تذکر کاملا شبهه درست میکنید. به من تذکر دادید اجازه بدهید جواب بدهم.
در ادامه نوری قصد بیان تذکر در ماده 14 داشت که تقیپور با صدای بلند خطاب به او گفت: شما دارید شبهه درست میکنید و وقتی من حرف میزنم می گویید چرا تقیپور حرف زد. ساکت بشوید تا پاسختان را بدهم، تذکر دادید ساکت باشید، پاسخ را بشنوید.
تقی پور در ادامه خطاب درباره تذکر نوری، اظهار داشت: باید مشخص کنید چه کسی اجازه نداده خبرنگار بیاید، این دیگر خیلی بیانصافی است که این همه دوربین[اینجاست]، پخش مستقیم دارد میشود، چطور قابل توجیه است که ما بگوییم خبرنگار نیاید. کاملا مشخص است این یک خط دیگر است آقای نوری، خواهش من این است که بی انصافی نکنید. شما شفافیت را دارید از بین میبرید.
وی اضافه کرد: وقتی دارد پخش مستقیم میشود خبرنگار 50 تا بیاید و بنشیند اصلا این حرف شما کذب است به نظر من، حتما ما این را پیگیری میکنیم، من متاسفم از اینکه یک نماینده بیاید به هیات رئیسه همچین کذبی را نسبت بدهد، من حتما این را پیگیری میکنم، از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیری میکنم، 100درصد باید پاسخگو باشید.
نوری در اینجا تلاش داشت تذکر بعدی خود را در ماده 14 بیان کند که تقی پور میکروفون او را بست و خطاب به او گفت: شما باید اجازه بگیرید و صحبت کنید. شما به اسم تذکر شش شبهه پشت سر هم مطرح کردید، تا پاسخ این ها را نشنوید طبیعی است که نباید صحبت کنید.
در ادامه جلسه محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه که تلاش داشت فضای جلسه را آرام کند خطاب به رئیس کمیسیون، گفت: آقای دکتر تقی پور عزیز بالاخره فرمایشات آقای نوری و هرکس دیگری که صحبت میکند این حق را در مجلس هم دارد که حرف خود را بزند.
تقی پور در اینجا خطاب به او گفت: در مجلس که میکروفونها باز نیست که اینجوری هر موقع خواستند حرف بزنند.
زنگنه ادامه داد: بارها یک برادری میکروفون را باز کرده و علیه آقای قالیباف هزارتا مطلب گفته است. اولا مخاطب حرف های ایشان که جنابعالی نیستید هیات رئیسه و کمیسیون و همه ما هستیم، وقتی فرمایش ایشان تمام شد شما میکروفون را روشن میکنید و پاسخ بدهید که ما به همه خبرنگاران گفتیم و اگر که قسمت خبر مجلس کوتاهی کرده است، پیگیری می کنیم.
وی افزود: ما در این مباحث ریز که ورود بکنیم از این مسائل زیاد است، من خواهش میکنم که حضرتعالی هم با یک سعه صدری مساله را پیش ببریم و آقای نوری هم با یک سعه صدر مسائل خود را مطرح کنند و در یک فضای خوبی جلسه پیش برود. لذا من خواهش می کنم ایشان اگر نکتهای دارند بفرمایند و شما هم پاسخ بدهید.
در ادامه نوری در تذکر دوم خود، گفت: انشاءالله که با سعه صدر و حوصله در کارها، جلسات پیش برود، درخصوص تذکر قبلی من در پیشنهاد هم این ملاحظات را لحاظ کرده بودم که در آیین نامه آمده است که خبرنگارانی که مجاز به ورود به مجلس هستند به کمیسیون بیایند. اما درخصوص تذکر دوم من، تذکر ماده 14 آیین نامه داخلی است، در این ماده آمده است «قبل از رأیگیری برای کلیات طرح نظرات نماینده بخش خصوصی و مرکز پژوهشها شنیده میشود و در صورت موافقت رئیس کمیسیون یا درخواست سه نفر از اعضاء، نظرات سایر ذینفعان هم استماع می گردد».
نماینده بستانآباد در ادامه با نشان دادن یک نامه، اظهار داشت: ما در این راستا به اتفاق سه نفر دیگر از همکاران دو یا سه روز قبل خطاب به رئیس محترم کمیسیون از یک اندیشکدهای که صحبت کردیم و خود آقای تقی پور هم می شناختند و در زمان وزارت هم مشاور ایشان بودند، دعوت کردیم. یک مجموعه به نام اندیشکده علمی «طیف» بود، آقای دکتر کشوری قرار بود از آنجا بیاید و توضیحاتی را ارائه کند. صرفا به خاطر اینکه ایشان در تلویزیون مخالفت کرده بود با این طرح، دعوت نشد، هرچه هم ما اصرار کردیم که اجازه بدهید نظرات مخالف هم شنیده شود. اگر دعوت کردید بگویید که دعوت کردید و یا اینکه چرا دعوت نکردید را بگویید.
تقی پور در اینجا و در پاسخ به تذکر نوری، گفت: ببینید آقای نوری، من متاسفم واقعا، این ها حتما قابل پیگیری است من نمیدانم این حرفها از کجا میآید، آنجا که فرموددید اتهام نزدید، زدید؛ گفتید خبرنگاران را راه ندادند شما باید ثابت کنید چه کسی راه نداده است تا من بروم و یقه او را بگیرم، همینجا پشت میکروفون اسم را بگویید که چه کسی خبرنگارها را راه نداده است. پس اتهام و شبهه درست نکنید.
نوری در پاسخ به وی گفت: شما باید آییننامه را به مراجع ذیربط ابلاغ میکردید.
رئیس کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی در ادامه خطاب به نوری، ابراز داشتن: فرمودید ماده 14 که گفته است نماینده بخش خصوصی، آقایان! جلسه قبل نماینده بخش خصوصی حاضر بود، صحبت کرد یا نکرد؟ آمده است «با درخواست سه نفر از اعضاء نظرات سایر ذینفعان» آقای نوری یک شرکت خاصی را معرفی کردند و گفتند که اینها را هم دعوت کنید من در هیات رئیسه مطرح کردم، موافقت نکردند آقایان، دلیلش هم این است که اگر قرار باشد ما تک تک شرکتها را دعوت کنیم که باید 1500 شرکت را دعوت کنیم، فردا من جواب آن 1499 شرکت را چه بدهم؟
وی ادامه داد: غیر از این من معذورم از این که بگویم خودم شخصا با خیلی از شرکت ها جلسه گذاشتنم منتها نه جلسه رسمی، چون می دانستم همین اشکال وارد است، نظراتشان را گرفتم. بعد خواهش کردند که اسمهایشان را نگوییم ما هم اصلا نگفتیم ولی کاملا حرف ها را شنیدیم. امروز هم نمایندگان بخش خصوصی آقای رضا الفت نسب از اتحادیه کسب و کارهای مجازی و آقای کلاهی رئیس کمیسیون دانش بنیان از اتاق بازرگانی تشریف دارند و داریم نوبت می دهیم که اگر وقت اجازه بدهد صحبت بفرمایند.
دیدگاه تان را بنویسید