اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی:
مکتب شهید سلیمانی نماد عزت و اقتدار ملت ایران است
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مکتب شهید سلیمانی نماد عزت و اقتدار ملت ایران و باوری قلبی و عمیق برای ساختن همه مولفه هایی است که به اقتدار و عزت ملت ایران می انجامد.
محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران صبح روز پنجشنبه ۹ دی ماه در مصاحبه تلفنی برنامه سلام سردار ضمن نکوداشت یاد و خاطره شهدا بویژه شهید سردار سلیمانی، در پاسخ به سوالی به این مضمون که آنچه امروز به عنوان سازمان انرژی اتمی مشغول فعالیت است، قطعاً بخشی از آن حاصل نگاه، مکتب و گفتمان مقاومت و مکتب شهید سلیمانی است و حفظ این دستاوردها وظیفه همه مردم ایران است، اظهار داشت: مکتب شهید سلیمانی نماد عزت و اقتدار ملت ایران و باوری قلبی و عمیق برای ساختن همه مولفه هایی که به اقتدار و عزت ملت ایران می انجامد، است. بعضی مواقع خیلی از گروه های مختلف جامعه تصور یک رزمنده و نظامی را از شهید سلیمانی دارند. در حالیکه او یک انسان جامع نگر بود که قلبش با ایمانی راسخ برای عزت و سربلندی ملت ایران در تپش بود و مولفه های قدرت که هر ملتی برای رشد و تعالی نیاز دارد، را اهمیت می داد و از هیچ چیزی غفلت نمی کرد.
به گزارش فارس، وی افزود: این تفکر و خمیرمایه اصلی انقلاب اسلامی است که تعالی انسان، سرمایه، ثروت، امکانات و منابعی که در اختیار دارید را توأمان رشد دهید. اگر به مکاتب مادی نگاهی بیندازید، می بینید رشد و بهره وری سرمایه برایشان مهم است و به انسان تا همین اواخر به عنوان یک عنصر مکانیکی برای ایجاد ارزش نگاه می کردند. اما در مکتب اسلام ناب محمدی (ص) که پرچمدار آن در عصر و دوران ما بزرگانی نظیر شهید سلیمانی هستند، توجه به انسان، حکومت بر قلب ها، حضور در صحنه، سنگر و بحرانی ترین لحظات و سخت ترین شرایط، تبلور عینی این باور است که شما بتوانید بر قلب انسان هایی حکومت کنید که می خواهید اهداف و برنامه های کشور را به ثمر برسانند. یعنی باور اینقدر باور فراگیری باشد که بتوانید همه را به سمت آن باور رهنمون، هدایت و رهبری کنید.
اسلامی تصریح کرد: اصل موضوع و خمیرمایه این مکتب، باور داشتن انسانها و داشتن نگاهی عادلانه، همه گیر و همه جانبه است و پیش بردن برنامه ها با قدرتی فوق العاده و متأثر از نیروی الهی که با تعداد کم و هزینه ای اندک بتوانید دستاوردی بزرگ را محقق کنید. این امر خیلی حائز اهمیت است. در مسائل مدیریتی با وجود کارکنان و هزینه زیاد، دستاورد ها اندک است. در مقابل این مکتب با حداقل نفرات و کمترین هزینه حداکثر اثربخشی را دارد. در دفاع مقدس هم همین تجربه را داشتیم.
وی ادامه داد: ما نیاز داریم که به صورت روزمره بتوانیم با این ظرفیت و استعدادی که داریم، این خودباوری و مسیر دستیابی به قله های رفیع عزت و پیشرفت را مستحکم تر دنبال کنیم. دشمنان ما این را بر نمی تابند و نمی خواهند ما به آن قله ها برسیم. این محدوده ها منطقه ممنوعه هستند. آنها علم و فناوری را در انحصار خودشان قرار داده اند. زمانی سلطه، کشورگشایی و فتح سرزمین ها بود اما الان دانش وسیله سلطه است و آن ثروت عظیم پیش برنده ای است که می تواند خلق ثروت و ارزش کند. عزت و غرور ملی جوامع را تحت تأثیر قرار دهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: آنها این منطقه را فقط برای انحصار حکمرانی خودشان تسخیر کرده اند. تمام فتنه ها، توطئه ها و برنامه های مخرب که در اشکال گوناگون اجرا می کنند، در این جهت است که آن انحصار را مستحکم برای خودشان حفظ کنند. ما هر جایی موفقیت و کاری چشمگیر داشتیم، برای این بود که به این باور تأسی کردیم و توانستیم انجام دهیم. این باور است که ما را حرکت می دهد.
وی در خصوص فعالیت های فضایی کشور گفت: در بحث فضایی من سرباز کوچکی بودم. وقتی کار را شروع کردیم و برنامه را پیش بردیم، طبیعی بود که هیچ کشوری با ما همکاری نکند و همکاری نمی کردند. زمانی که ما در سال ۱۳۸۸ موفق شدیم ماهواره امید را در فضا قرار دهیم، به صورتی باور نکردنی ادبیات دنیا با ما تغییر کرد. برای ورود به باشگاه فضایی به ما خوش آمد گفتند و حیرت زده بودند. زمانی که این اتفاق افتاد، من معاون وزیر دفاع بودم و در سفری که به یکی از کشورهای شرق آسیا داشتم، یکی از مقامات عالیرتبه این کشور گفت: "ما واقعاً متحیریم. شما در تحریم و این همه مزاحمتی که برایتان وجود دارد، الان در فضا هستید و ماهواره تان را به فضا فرستادید. اما ما با چند صد میلیون دلار و پشتوانه آمریکا هنوز نتوانستیم به این مرحله برسیم."
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: متاسفانه اگر بر خلاف منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، نوسانات و بی مهری هایی نسبت به فناوری های سطح بالا و فضایی در کشور انجام نمی شد و برخی افراد با نادانی به این حوزه ها ضربه نمی زدند، امروز در علوم و فناوری فضایی خیلی جلوتر بودیم و پیشرفت بیشتری کرده بودیم. ما با همین تفکر، اراده، باور، اعتقاد و الطاف الهی که بر این جریان مستولی بود، پیش رفتیم. در بحث هسته ای هم همینطور است. اگر قانون پادمان و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی را مطالعه کنید، در ماده ۲ و ۳ آمده است که آژانس مکلف است تشویق، حمایت و پشتیبانی کند تا فناوری صلح آمیز هسته ای در اختیار همه ملت ها قرار گیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: اینها به هیچ وجه کمک نمی کنند که طبق این قانون فناوری هسته ای در اختیار ملت ها قرار گیرد. تمام تلاش شان این است که فقط همان گروه مرکزی که دارای امتیاز خاص هستند، بتوانند قدرت خودشان را روز افزون کنند و فاصله بقیه با آنها حفظ شود. بحث اشاعه به سمت اهداف نظامی، بهانه، فریب و عوام فریبی است. تلاش می کنند همه را در یک تراز پایین نگهدارند. با تحقیق، پژوهش، ممارست و تلاش شبانه روزی است که دانش به دست می آید و ما می توانیم مرزهای دانش را بشکنیم و به آن برسیم.
دیدگاه تان را بنویسید