پالس جدید آمریکا به مذاکرات: پیشرفت واقعی در مذاکرات وین حاصل شده است
یک مقام آمریکایی همزمان با مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین اتریش اعلام کرد "پیشرفت واقعی" در مذاکرات حاصل شده است.
یک مقام آمریکایی نزدیک به مذاکرات وین روز پنجشنبه به وقت محلی اظهار داشت که "پیشرفت واقعی" ایجاد شده است، اما دستیابی به توافق هنوز قطعی نیست.
به گزارش برنا، تارنمای روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نام این مقام آمریکایی اشاره نکرده و نوشته است مذاکرات سخت و دقیق برای احیای توافق هسته ای بین المللی با ایران ممکن است به پایان خود نزدیک باشد و دیپلمات ها می گویند پس از نزدیک به یک سال مذاکره، توافق در دسترس است. اما واکنش منفی در میان منتقدان این توافق در آمریکا تازه آغاز شده است.
دیپلمات ها می گویند که آمریکا و ایران به زودی در خصوص بازگشت به پایبندی به برجام تصمیم خواهند گرفت.
نیویورک تایمز ادعا کرد به گفته مقامات دیگر که به دلیل حساسیت مذاکرات نخواستند نام آنها فاش شود یکی از نکات که هنوز در مورد آن بحث می شود چگونگی کاهش دادن تولید سوخت هسته ای ایران است.
این رسانه آمریکایی نوشت جمهوری خواهان و حتی برخی از دموکرات ها در تلاش هستند تا جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را از تعهد مجدد به برجام باز دارند.
جمهوری خواهان این توافق را به عنوان یک اهرم سیاسی علیه بایدن و دموکرات های کنگره که باید در انتخابات میاندوره ای نوامبر امسال از اکثریت ناچیز خود در مجلس نمایندگان و سنا دفاع کنند، می دانند.
جان پی هانا، از منتقدان برجام و مشاور امنیت ملی دیک چنی، معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا گفت: رای گیری در کنگره به این توافق با یک نبرد سیاسی خونین همراه خواهد بود. پیامی که باید از این نبرد منتشر شود این است که دولت کنونی آمریکا تسلیم ایران شده است.
هانا که در دولتهای گذشته آمریکا به وزرای خارجه هر دو حزب مشاوره میداد، گفت که بازگشت به توافق میتواند این نگرانی را ایجاد کند که آمریکا متحدان خاورمیانهای یعنی اسرائیل را که مخالف این توافق بوده اند، رها کرده است.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: دولت جو بایدن اعلام کرده است که خواستار مذاکره در مورد سایر مسائل مربوط به ایران از جمله برنامه موشکی و نیروهای منطقه ای بوده است اما دیپلمات های آمریکایی ماه گذشته اعلام کردند این مسائل بخشی از توافق با ایران نیستند.
این اظهارات مقامات دولت بایدن باعث نارضایتی تعدادی از دموکرات های آمریکایی شده است که با برجام مخالف هستند. بخشی دیگر از دموکرات ها از دولت بایدن می خواهند هر چه زودتر وارد این توافق شود.
دولت بایدن مجبور نیست برای تعهد مجدد به این توافق به دنبال موافقت کنگره باشد، اگرچه قانون ۲۰۱۵ به قانونگذاران این امکان را می دهد که آن را بررسی کرده و به طور بالقوه آن را مسدود کنند؛ اقدامی که بایدن تقریباً به طور قطع آن را وتو خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید