کد خبر: 538892
|
۱۴۰۰/۱۲/۰۱ ۰۸:۰۰:۰۰
| |

حسین مرعشی در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

بازنگری در قانون اساسی نه ممکن است و نه اولویت دارد/ اصلاح قانون اساسی در یک بن‌بست قرار گرفته است

خواسته‌های متن جامعه و نظام حاکمیتی برای اصلاح قانون اساسی در تضاد است/ اصلاح‌طلبان وقت خود را برای ایده اصلاح قانون اساسی تلف نکنند/ برخورد ایدئولوژیک با منابع انسانی کشور ما را به فقرِ مطلق در این حوزه سوق می‌دهد

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی می‌گوید موضوع اصلاح قانون اساسی در یک بن‌بست است و هیچ دلیلی ندارد که سیاستمداران ایران خصوصاً سیاستمداران میانه‌رو و اصلاح‌طلب برای یک امر نشدنی وقت خود را تلف کنند.

بازنگری در قانون اساسی نه ممکن است و نه اولویت دارد/ اصلاح قانون اساسی در یک بن‌بست قرار گرفته است
کد خبر: 538892
|
۱۴۰۰/۱۲/۰۱ ۰۸:۰۰:۰۰

طرح موضوع بازنگری در قانون اساسی از سوی محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، در روزهای اخیر با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شده است. به نظر می‌رسد دو جناح سیاسی درباره موارد بازنگری اختلاف‌نظرهای جدی دارند و این مساله بیش از آنکه در یک محفل حقوقی ارزیابی شود، محور بحث‌های سیاسی شده است.

در این بین اما حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، به اعتمادآنلاین می‌گوید از اساس مشکلات فعلی کشور ریشه‌های دیگری دارد و با اصلاح قانون اساسی قرار نیست معجزه‌ای رخ دهد.

نباید علت همه مشکلات را در قانون اساسی جست‌وجو کرد

مرعشی در این‌باره گفت: در شرایط امروز، سه موضوع در انباشته شدن مشکلات و بروز ناکارآمدی در سیستم اداری و سیاسی ایران نقش دارد.

او «مشکلات ساختاری شکل‌گرفته بر اساس قانون اساسی» را ریشه مهم مشکلات فعلی در نظام جمهوری اسلامی به شمار آورد و تصریح کرد: با وجود این مشکلات ساختاری بر مبنای قانون اساسی، اما نباید علت همه مشکلات را در قانون اساسی جست‌وجو کرد.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، ریشه دوم مشکلات فعلی کشور را «سیاست‌ها و راهبردهای کلان کشور» خواند و گفت: هر چقدر هم به دنبال اصلاح قانون اساسی باشیم و بگوییم قانون اساسی هیچ مشکلی نداشته، باز هم راهبردهای اساسی و سیاست‌های کلان کشور مساله مهمی است که می‌تواند چالش‌زا باشد.

در بخش منابع انسانی کشور در حال رسیدن به فقر مطلق هستیم

مرعشی سومین دلیل مشکلات امروز کشور را محدودیت توانایی و ظرفیت‌های منابع انسانی شامل مسائل کارشناسی و مدیریتی کشور به حساب آورد و گفت: با این میزان ذخیره منابع انسانی فعلی- چه در بخش کارشناسی و چه در بخش مدیریتی در حوزه دولتی، عمومی و خصوصی- حتی اگر ما قانون اساسی و سیاست‌ها را به شایستگی اصلاح کنیم، باز هم با این میزان استعداد و ظرفیت منابع اقتصادی قادر به اداره مناسب کشور نیستیم.

او ادامه داد: باید توجه داشت که در بستر واقعیت‌ها، منابع انسانی و نیروها در طول زمان پرورش پیدا کرده و رشد می‌کنند و متاسفانه ما با برخورد سیاسی و بعضاً ایدئولوژیکی با منابع انسانی کشور و بر اثر نوعی از مهاجرت نخبگانی که داشتیم و داریم، در بخش منابع انسانی کشور در حال رسیدن به فقر مطلق هستیم.

تصور نکنیم با اصلاح قانون اساسی قرار است معجزه رخ بدهد

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران خاطرنشان کرد: این سه مساله از آن رو قابل توجه است که تصور نکنیم با اصلاح قانون اساسی قرار است معجزه رخ بدهد چراکه مشکلات ریشه‌ای دیگری نیز در وضعیت امروز کشور دخیل است.

اصلاح امور کشور با اصلاح سیاست‌ها ممکن است نه تغییر قانون اساسی

مرعشی در ادامه با اشاره به پیشنهاد اصلاح قانون اساسی گفت: اصلاح قانون اساسی در ایران از نگاه من نه شدنی و نه اولویت‌دار است.

او افزود: ما با ظرفیت‌هایی که در همین قانون اساسی هست و با اصلاح سیاست‌ها و تغییر نگاه به منابع انسانی باید اصلاحات کشور را پیش بگیریم.

اصلاح‌طلبان وقت خود را برای ایده اصلاح قانون اساسی تلف نکنند

مرعشی درباره دلایل غیرعملی بودن اصلاح قانون اساسی از نگاه خود گفت: ساختاری که در اصل 177 پیش‌بینی شده با تمایلی که در متن جامعه است، تضاد دارد؛ یعنی اصلاح قانون اساسی جمهوری اسلامی در یک بن‌بست قرار گرفته است.

او ادامه داد: بسیار بعید است که آنچه نظام سیاسی و حاکمیتی ایران بپسندد با رأی موافق مردم ایران همراه شود و آنچه مردم می‌پسندند و حاضر باشند به آن رأی دهند، به طور حتم از ساختارهای فعلی بیرون نمی‌آید.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پایان گفت: موضوع اصلاح قانون اساسی در یک بن‌بست است و هیچ دلیلی ندارد که سیاستمداران ایران خصوصاً سیاستمداران میانه‌رو و اصلاح‌طلب برای یک امر نشدنی وقت خود را تلف کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها