از آقازادگان سرخ چینی تا آقازادگان وطنی؛ آنها چه کسانی هستند؟
اکثر آقازادگان به دنبال پول و سبک زندگی لوکس و زندگی مرفه در کشورهای غربی اند اما بخش دیگری از آقازادگان ماموریت و وظیفه دیگری را برای خودشان تعریف کرده اند و آن نشستن بر جای پدرانشان است.
بیژن اشتری، مترجم سیاسی نوشت:
آقازادگان سرخ لقبی است که روی پسران و دختران مقامات بلندپایه حزب کمونیست چین گذاشته شده.
این ها تقریبا هیچ فرقی با آقازادگان وطنی ندارند.اصولا نقشه راه همه حکومت های اقتدارگرا یکسان است.آقازادگان چینی هم در اقتصاد فعالند هم در سیاست.دولت چین همیشه قراردادهای پر نان و آب دار اقتصادی اش را به همین دردانه ها می دهد تا پول و ثروت از دایره خودی ها خارج نشود.
دیروز در خبرها خواندم که یک مقام سپاه پاسداران صحبت از چهار هزار آقازاده ای کرده که در غرب زندگی می کنند.
این مقام گفته بود که این افراد هرگز نباید در داخل کشور صاحب هیچ پست و منصب حکومتی ای شوند.واقعیت این است که ما دو نوع آقازاده داریم، چه ایرانی باشد چه چینی.
اکثر آقازادگان به دنبال پول و سبک زندگی لوکس و زندگی مرفه در کشورهای غربی اند اما بخش دیگری از آقازادگان ماموریت و وظیفه دیگری را برای خودشان تعریف کرده اند و آن نشستن بر جای پدرانشان است در زمانی که این پدران به آن دنیا شتافتند یا به ناگزیر رخت بازنشستگی بر تن کردند.
یک مقام بلندپایه چینی پس از سرکوب معترضین سیاسی در میدان تیانانمن پکن به صراحت گفته بود:"تجربه ای که ما از این حادثه گرفتیم این بود که ضامن بقا و دوام ما فقط فرزندان ما هستند .ما اگر نمی خواهیم شاهد روزی باشیم که جنازه هایمان توسط مردم خشمگین از گورهایمان بیرون کشیده و سوزانده شود فقط باید به فرزندانمان اتکا کنیم."معنی این حرف این بود که فرزندان مقامات سرخ باید جای پدرانشان را بگیرند تا حکومت کمونیستی برقرار بماند.و البته چینی های زرنگ که برای رسیدن به هر هدفی طرح و برنامه دارند بلافاصله تشکیلاتی درست کردند زیر عنوان "تربیت کادرهای جوان".
این تشکیلات حزبی وظیفه اش پیدا کردن مناصب حکومتی برای آقازادگان صاحب صلاحیت و تربیت آن ها برای اشغال مناصب بالاتر حزبی بود.همین آقای شی جین پینگ که الان ده سال است رهبر چین کمونیست است آقازاده سرخ صاحب صلاحیتی است که تحت حمایت های تشکیلات "تربیت کادرهای جوان" توانست در سلسله مراتب حزبی رشد کند و نهایتا به نوک هرم قدرت برسد.حزب به هر مقام بلندپایه اش دستور داده که حداقل یک عضو خانواده اش را برای جانشینی خود در آینده انتخاب و تربیت کند.
ملاحظه می فرمائید که چقدر این چینی ها با دقت و ظرافت کار می کنند.اگر از من بپرسید در ایران هم باید داستان از همین قرار باشد.درست است که بنا به گفته آن مقام سپاه چهار هزار آقازاده "بی صلاحیت" داریم اما شاید به همین تعداد آقازاده "با صلاحیت"داریم که تحت نظارت پدران صاحب مقامشان و برخی دانشگاه ها دارند تربیت میشوند برای آینده
دیدگاه تان را بنویسید