کد خبر: 559581
|
۱۴۰۱/۰۴/۰۲ ۱۰:۳۲:۲۰
| |

معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر:

آمریکا در پرونده خانواده شهدای هسته‌ای به پرداخت بیش از ۴ میلیارد دلار محکوم شد

معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، از صدور رای محکومیت آمریکا در پرونده حقوقی دعوای برخی خانواده شهدای هسته‌ای علیه دولت، نهادها و مقامات آمریکایی خبر داد.

آمریکا در پرونده خانواده شهدای هسته‌ای به پرداخت بیش از ۴ میلیارد دلار محکوم شد
کد خبر: 559581
|
۱۴۰۱/۰۴/۰۲ ۱۰:۳۲:۲۰

معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، از صدور رای محکومیت آمریکا در پرونده حقوقی دعوای برخی خانواده شهدای هسته‌ای علیه دولت، نهادها و مقامات آمریکایی خبر داد.

به گزارش ایسنا، مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، اعلام کرد: در چارچوب اقدام متقابل حقوقی علیه دولت آمریکا، با عنایت به طرح دعوای حقوقی برخی از خانواده‌های شهدای هسته‌ای کشورمان علیه دولت، نهادها و مقامات وقت آمریکایی نزد شعبه ۵۵ حقوقی دادگستری تهران با هدف مقابله و جلوگیری از نقض تعهدات و رفتارهای متخلفانه بین المللی از طریق حمایت و مساعدت رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی منجر به شهادت دانشمندان هسته ای و صدمات بدنی، روانی و مالی به خانواده های آنان،‌ پس از طرح دعوا و برگزاری جلسات رسیدگی، دادگاه، دولت و مقامات آمریکایی را به مبلغ ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به عنوان خسارت‌های مادی، معنوی و تنبیهی محکوم کرد.

بر اساس رای دادگاه، مبلغ دو میلیارد و صد و پنجاه میلیون دلار به دلیلی خسارت های مادی و معنوی وارد شده به خواهان ها در نظر گرفته شده و معادل همین مبلغ نیز به عنوان خسارت تنبیهی، مورد حکم دادگاه قرار گرفته است.

خواهان‌های این پرونده، خانواده‌های ۳ دانشمند شهید هسته ای کشورمان و یک دانشمند جانباز هسته ای و سه تن از همسران شهدای هسته ای که از جانبازان و مصدومان تروریسم در این پرونده هستند، می‌باشند.

خواندگان این پرونده ۳۷ شخص حقیقی و حقوقی آمریکایی از جمله دولت ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما، دونالد ترامپ، وزارت امور خارجه آمریکا، برایان هوک، مایک پمپئو، اشتون کارتر، وزات دفاع آمریکا، آژانس امنیت ملی آمریکا و ... هستند.

مبنای قانونی صلاحیت این دادگاه، قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی و آیین نامه اجرایی آن می‌باشد.

لازم به توضیح است که پس از وصول و ثبت دادخواست، دادگاه رسیدگی کننده دادخواست و ضمائم را با ترجمه رسمی برای خواندگان ارسال نموده و با وجود ابلاغ به آن‌ها از طریق دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در ایالات متحده آمریکا، خواندگان در دادگاه حضور نیافته و لایحه دفاعیه نیز ارسال نکرده اند.

دلایل انتساب این جنایات به آمریکا نیز از سوی شعبه رسیدگی کننده، از جمله به شرح زیر بیان شده است:

۱. براساس شکایت خواهان ها و دلایل موجود در پرونده های کیفری رسیدگی شده و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی، جنایت های ارتکاب یافته علیه بزه دیدگان و قربانیان تروریسم توسط رژیم صهیونیستی محرز و مسلم است.

۲. ایالات متحده آمریکا در تشکیل، تقویت و حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم تروریست نقش موثر داشته است.

۳. ایالات متحده آمریکا هر سال صدها میلیون دلار کمک مستقیم مالی، اقتصادی، پشتیبانی، آمادی و نظامی به رژیم صهیونیستی دارد.

۴. کنگره آمریکا قوانین متعددی در حمایت از این رژیم تصویب کرده است.

۵. به طور کلی رژیم صهیونیستی، تحت حمایت مستقیم و غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا قرار دارد و مسئولیت تمامی اقدامات از جمله مساعدت، پشتیبانی و اجرای اقدامات تروریستی علیه دانشمندان ایرانی بر اساس اصول کلی حقوق بین الملل برعهده ایلات متحده است.

۶. از آنجا که ترور دانشمندان هسته ای و خانواده آن‌ها در نتیجه حمایت های همه جانبه و بدون واسطه خواندگان از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه دانشمندان ایرانی می باشد، دادگاه انتساب خسارات وارد شده به بزه دیدگان را محرز و مسلم داشته است.

لازم به توضیح است که دادگاه های آمریکا به بهانه های مختلف علیه ایران به صدور حکم مبادرت نموده و دولت ایران و تعدادی از دستگاه‌ها و سازمان های دولتی را به طور غیابی به پرداخت غرامت و یا خسارت تنبیهی محکوم کرده‌اند؛ از اینرو، به دلیل نقض مصونیت دولت ایران، محاکم ایران نیز پرونده‌های مختلفی را تاکنون علیه دولت و مقامات آمریکا رسیدگی کرده و مبادرت به صدور احکام حقوقی نموده و می نمایند.

معاونت امور بین الملل قوه قضائیه تصریح نمود رسیدگی حقوقی به این پرونده ها، جدای از رسیدگی کیفری و اقدامات متقابل دیگران است که ایران در مقابله با این جنایات، به آن‌ها متوسل شده یا می شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها