ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه:
امروز نفوذیها جای سجده بر پیشانی دارند ولی جاسوس اسرائیل هستند / ولیفقیه را تنها بگذاریم صلح امامحسن تکرار خواهد شد
استاد حوزه علمیه اولین دلیل صلح امام حسن (ع) را نفوذ دشمن دانست و گفت: نفوذ دشمن به گونهای بود که بالاترین فرماندهان حضرت جاسوس معاویه از کار در آمدند و نفوذ باعث شد که امام نتوانند کارها را پیش ببرند؛ امروز هم جریان نفوذ وجود دارد و نفوذیها به رنگ مومنین در میآیند و در مواردی حتی جای سجده بر پیشانی دارند ولی جاسوس اسرائیل هستند و بیت المال را غارت می کنند..
حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه در سخنرانی، ۱۷ فروردین در حرم حضرت معصومه (س) با تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) عنوان کرد: امام حسن (ع) مظهر حلم، گذشت، مهربانی، کرامت، تواضع، عبادت، بندگی و مهمان نوازی بودند ولی مهمترین شأن امام اداره جامعه و حکومت است که بعد از ۷ ماه این جایگاه را واگذار کردند.
به گزارش ایسنا، بخش هایی از گفت و گوی رفیعی را در ادامه می خوانید:
- در زمان امام حسن (ع) حکومت از فردی عادل، عالم و معصوم به فردی فاسق و ناآگاه مانند معاویه که هیچ صلاحیتی برای حکومت نداشت منتقل شد، امروز هم افرادی به دنبال براندازی هستند و برای تخریب حاکمیت ولی فقیه که فردی عالم، فقیه و اهل مشورت و دانش است از واژههایی مانند دیکتاتور استفاده میکنند تا ذهن جوانان را خراب کنند. دیکتاتور و مستبد کسی است که تصمیماتش غیرعاقلانه و بر اساس هوای نفس و منافع شخصی است.
- زمان امام حسن (ع) یک پیچ تاریخی بود که حوادثی باعث شد خلافت و حکومت از جایگاه اصلی خودش خارج شود و به دست غیر اهلش بیفتد. تمام این جریان از جنگ صفین و ماجرای حکمیت ابوموسی اشعری و عمروعاص آغاز شد.
- بعد از جنگ صفین موضوع خلافت معاویه مطرح شد و بعد از آن معاویه شروع به اغتشاش و ایجاد ناامنی کرد و به ۱۰ شهر حمله و غارت کرد که امیرالمؤمنین در خطبه ۲۷ نهج البلاغه از عدم مقابله با سپاه معاویه مردم را شماتت کردند.
- در این شرایط امام علی (ع) به شهادت رسیدند و امام حسن (ع) وارث حکومتی شدند متزلزل بود و حتی افرادی که با ایشان بیعت کرده بودند خیانت کردند، امام خطاب به اباسعید که به صلح با معاویه انتقاد داشت فرمودند من امام هستم و به همان دلیل که پیامبر در صلح حدیبیه و فتح مکه با کفار کنار آمدند من هم با معاویه کنار آمدم تا شیعه باقی بماند؛ حضرت فرمودند من میدانم که حکومت بر بنی امیه حرام است ولی اگر حامی و یاوری داشتم این کار را نمیکردم.
- دومین عامل صلح امام حسن (ع) کوتاهی و سستی مردم و از دست دادن روحیه مبارزه بود، امروز هم دشمن با همین هدف ذهن جوانان را آلوده کرده و در کشوری که ۴۰ انتخابات برگزار شده و همه کارها با مشورت انجام می شود شبهه دیکتاتوری را مطرح میکنند و در این شرایط اگر ما از مبارزه خسته شویم و ولی فقیه را تنها بگذاریم همان حوادث تکرار خواهد شد.
- سومین دلیل اینکه امام حسن (ع) حکومت را واگذار کردند سکوت خواص جامعه بود، خواص یعنی سیاستمداران، علما، شخصیتها، دانشگاهیان، فرهنگیان و تریبون داران که میتوانند تحلیل درست را به جوانان ارائه کنند و نگذارند جوانان ما تحلیل خود را از شبکه های خارجی بگیرند.
- رفیعی چهارمین دلیل صلح امام حسن (ع) را حب دنیا و پول پرستی مردم و خواص دانست و اضافه کرد: معاویه پولهای زیادی را در میان افراد تأثیرگذار توزیع کرد و بسیاری از افراد را خرید تا اطراف امام حسن (ع) را خالی کنند.
- قرارداد صلح امام حسن (ع) مفاد دقیقی داشت و یکی از از مفاد آن عمل کردن بر اساس قرآن و سنت بود همانطور که امروز دشمنان به برجام عمل نکردند آن روز هم معاویه پس از به قدرت رسیدن نه تنها به آن قرارداد عمل نکرد بلکه برعکس آن مفاد عمل کرد و نتیجه آن این شد که بعد از ۲۰ سال نوه پیامبر را کشتند و اهل بیت پیامبر را به اسارت بردند و حکومت دیگر به دست ائمه علیهم السلام نیفتاد.
دیدگاه تان را بنویسید