کد خبر: 614747
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۶ ۱۷:۲۰:۴۵
| |

ناصر ایمانی، فعال اصولگرا:

رئیسی از ابتدای ریاست جمهوری تمایلی به دبیری شمخانی در شورای عالی امنیت ملی نداشت

یکی از فعالان سیاسی اصولگرا معتقد است رئیسی از وقتی رئیس جمهور شد، از ابتدا خیلی تمایلی نداشت آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد. ولی تاکید بر این بود که شمخانی دبیر بماند.

رئیسی از ابتدای ریاست جمهوری تمایلی به دبیری شمخانی در شورای عالی امنیت ملی نداشت
کد خبر: 614747
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۶ ۱۷:۲۰:۴۵

ناصر ایمانی فعال اصولگرا معتقد است رییسی به دبیری شمخانی در شورای عالی امنیت ملی تمایل نداشت اما «تاکید بر این بود» که شمخانی دبیر شورا بماند. 

به گزارش خبرآنلاین، مهم‌ترین بخش‌های گفتگوی ناصر ایمانی فعال سیاسی اصول‌گرا را در ادامه می‌خوانید:

  •  اگر بخواهیم صریح صحبت بکنیم واقعیت مطلب این است که آقای رئیسی از وقتی رئیس جمهور شدند، از ابتدا خیلی تمایلی نداشتند به این‌که آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد. ولی تاکید بر این بود که آقای شمخانی دبیر بمانند.
  • طی دو سال گذشته وضعیت ایشان آسیب زننده بود به این لحاظ که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و ایشان تصمیم گیری‌هایی می‌کردند ولی در مجموع دستگاه‌های مربوطه دولتی بخاطر آن نگاهی که رئیس جمهور به ایشان داشتند خیلی همکاری مناسبی نداشتند، بنابراین کارها به نوعی آن‌طور که باید با سرعت پیش نمی‌رفت، البته آقای شمخانی نگاه مثبتی به آقای رئیسی داشتند ولی خُب ایشان به‌هر دلیلی تمایل به دبیر بودن ایشان نداشتند.
  • این وضعیت یک مقدار ناپایدار بود تا این‌که داستان عربستان و رفتن به چین مطرح شد. به‌هر حال برخی از کسانی که در دولت حضور دارند اینکه وزارت خارجه نخواهد در مذاکرات صلح با عربستان و همین‌طور با کشورهای دیگر عربی پیش قدم شود و شورای عالی امینت ملی وارد عمل شود، خیلی برایشان خوشایند نبود و شاید این موضوع این جابه‌جایی را تسریع کرد.

 

  • ببینید در مورد مذاکره با عربستان یک اتفاقات دیگری هم افتادو نظر خاص بر این بود که یک مقداری وزارت خارجه پیش قراول این مذاکرات نشود و شورای عالی امنیت ملی این مذاکرات را پیش ببرد، آن‌چنان‌که در دو سال گذشته مذاکرات با عربستان به‌طور محرمانه درعراق انجام می‌شد و وزارت خارجه در اصل ماجرا نبود.
  • یک مقداری تاکیدات براین بود که شورای عالی امنیت ملی و شخص آقای شمخانی دراین حوزه فعال شوند که این هم برای برخی ها در دولت خوشایند نیست. شاید این موضوع هم آن نگاهی که بین آقای رئیسی و آقای شمخانی بود را تعمیق کرد.
  • به‌نظر من این تحلیل که بگوییم چون آقای رئیسی با مذاکرات برجام موافق نیست و به این دلیل این جابه‌جایی را انجام داده درست نیست. نمی‌توان گفت آقای رئیسی مخالف مذاکرات و مخالف برجام است البته که شاید ایشان تحلیل خیلی دقیقی از مذاکرات برجام به لحاظ پیچیدگی آن نداشته باشند، ولی مخالف برجام نیستند و نمی‌توان این تغییر را به این موضوع ربط داد. من این تحلیل را قبول ندارم.
  • درحال حاضر به‌نظر من شورای عالی امنیت ملی خیلی تضعیف شده در حالی که جایگاه آن خیلی می تواند بالاتر از این باشد.این‌جا شورای عالی امنیت ملی برای هماهنگی دستگاه‌های دولتی و همین‌طور قوه قضاییه و مجریه خیلی می تواند نقش ایجاد کند برای اینکه در شرایط خاص و سنگین بین المللی که ما قرار داریم یک حرف زده شود.
  • در حال حاضر شورای عالی امنیت ملی این نقش را نداشته و شاید بخشی از آن برمی گردد به همان مسئله ای که بنده برای دو سال گذشته گفتم بنده از نزدیک شاهد بودم مکاتبات و اظهار نظرهای زیادی از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی حتی به دستگاه های مختلف دولت و خود رئیس جمهور صورت می گرفت که عملا خیلی فایده ای نداشت. صرف نظر از تغییرات انجام شده نقش شورای عالی امنیت ملی تضعیف شده و چنانچه این روند ادامه داشته باشد ما آسیب خواهیم دید،آسیب جدی.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها