حشمتالله فلاحتپیشه:
امارات میخواهد موضوع جزیره ابوموسی را به شورای امنیت بکشاند
به اعتقاد حشمتالله فلاحت پیشه کارشناس سیاست خارجی، وابستگی بیش از حد به چین و روسیه و ایجاد چالش با بخش های دیگر دنیا، باعث می شود کشورهایی مثل امارات داعیه های فاقد بنیان حقوقی را تبدیل به یک فشار سیاسی علیه ایران کنند.
حشمت الله فلاحت پیشه درباره همراهی روسیه با ادعای امارات در قضیه جزایر سه گانه گفت: اماراتیها درباره جزیره ابوموسی ادعا دارند، نه جزایر سه گانه چون هم اکنون در جزیره ابوموسی حدود 100 خانواده عرب زبان به عنوان میهمان آنجا زندگی می کنند.
به گزارش نامهنیوز، مهمترین بخشهای گفتگوی حشمتالله فلاحتپیشه را میخوانید:
- امارات در گذشته در اتحادیه جهانی بین المجالس، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس بیانیه هایی درباره ادعایش روی جزیره ابوموسی می گرفت اما اقدامات اخیرشان نشانه پیگیری یک هداف بلند مدت است و از این رو اماراتی ها می خواهند پای قدرت های امروز جهان را به موضوع جزیره ابوموسی بکشانند.
- مسئولان جمهوری اسلامی باید به این رویکرد جدید امارات دقت کنند چون امارات می خواهد از ظرفیت بند یک ماده 96 منشور ملل متحد استفاده کنند. این بند می گوید «شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل می تواند در موضوعات اختلافی از دیوان رأی مشورتی بخواهد.
- اماراتی ها می دانند ایران موضوع جزیره ابوموسی را داخلی می داند و به هیچ وجه راضی نمی شود آن را در دادگاه لاهه طرح کند بنابراین تلاش می کنند از الان جزیره ابوموسی را به یک ادبیاتی در روابط خودشان با 5 عضو دائم شورای امنیت تبدیل کنند تا در آینده از شورای امنیت بخواهند که درباره این موضوع اختلافی یک رأی مشورتی بدهد.
- همین الان امارات 2 برابر ایران نفت صادر می کند. بزرگترین سرمایه گذاری امروز دنیا به کشور امارات تعلق دارد بنابراین سعی می کنند از این لحاظ چین و روسیه را وسوسه کنند چون می دانند چین و روسیه رویکرد منافع محور دارند و ظرفیت پولی امارات می تواند مسکو و پکن را تحریک کند.
- اگر اماراتی ها بتوانند در آینده پازل ذهنی خودشان را تکمیل کنند از شورای امنیت خواهند خواست که از دیوان بین المللی دادگستری لاهه درخواست رأی مشورتی بکند و یک ادبیاتی که حتی در روابط دوجانبه نیز منطق ندارد، تبدیل به یک ادبیات جهانی در سطح سازمان ملل شود.
- وابستگی بیش از حد به چین و روسیه و ایجاد چالش با بخش های دیگر دنیا، باعث می شود کشورهایی مثل امارات داعیه های فاقد بنیان حقوقی را تبدیل به یک فشار سیاسی علیه ایران کنند. این موضوع را باید مدنظر قرار داد و از حالا مقابله با آن در دستور کار قرار بگیرد.
- هرچند این پیش بینی درباره آینده است اما متأسفانه این نوع پیش بینی ها در گذشته نیز مطرح شد، بعد مدتی شکل واقعیت به خود گرفت، حالا نیز این موضوع مطرح است اما دوستان جدی نمی گیرند.
دیدگاه تان را بنویسید