ماجرای اقدام غیرقانونی آمریکا برای توقیف محموله نفتی ایران چه بود؟
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: اسناد دادگاه که به تازگی از حالت مهر و موم درآمده است، نشان میدهد که دولت ایالات متحده نزدیک به یک میلیون بشکه نفت ایران را با این ادعا که برخلاف تحریمهای واشنگتن در حال قاچاق به چین بوده، توقیف کرده است.
واشنگتن پس از آنکه شرکتهای آمریکایی حاضر به تخلیه محموله نفتی توقیف شده ایران نشدند تحت فشارهای کنگره به این بهانه که ایران در حال قاچاق این نفت به چین بوده است، آن را تخلیه کرد.
به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، اسناد دادگاه که به تازگی از حالت مهر و موم درآمده است، نشان میدهد که دولت ایالات متحده نزدیک به یک میلیون بشکه نفت ایران را با این ادعا که برخلاف تحریمهای واشنگتن در حال قاچاق به چین بوده، توقیف کرده است.
این روزنامه آمریکایی ادامه داد: پس از اینکه این نفتکش بهار گذشته به سمت ایالات متحده حرکت کرد، ایران دو نفتکش را در تنگه هرمز توقیف کرد، ارتش آمریکا به بهانه حفاظت از خطوط کشتیرانی گشتزنیهای خود را افزایش داد.
مقامات ایران پیشتر در ماه ژوئیه هشدار داده بودند که در صورت تخلیه محموله این نفتکش، واشنگتن را مسئول خواهند دانست.
در حالی که پروندههای دادگاه در رابطه با نفتکش سوئز راجان برای ماهها مهر و موم شده بود، این نفتکش در سواحل تگزاس لنگر انداخته بود، زیرا دولت در یافتن شرکتی که مایل به تخلیه آن باشد و خطر انتقامجویی ایران را به جان بخرد، مشکل داشت. این بنبست سبب شد تا گروهی از قانونگذاران از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه ماه گذشته از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بخواهند که روند توقیف را کامل کند و این تاخیر را به دلیل چنین ترسهایی «غیرقابل قبول» خواندند.
به نوشته نیویورک تایمز، سوئز راجان پس از آن در مرکز توجه قرار گرفت که گروه اتحاد علیه ایران هستهای، متشکل از مقامات امنیتی سابق ایالات متحده و دولتهای خارجی برای اولین بار در فوریه ۲۰۲۲ با استناد به تصاویر ماهوارهای مدعی شد که کشتی سوئز راجان در حال حمل غیرقانونی محموله نفتی ایران است.
مارک والاس، رئیس اتحاد علیه ایران هستهای و دیپلمات سابق آمریکایی مدعی است که توقیف این نفتکش نشان میدهد محمولههای نفتی دیگری از ایران در حال قاچاق است و این گروه ۳۰۰ کشتی دیگر را در این رابطه شناسایی کرده است.
محموله سوئز راجان در حالی هفته گذشته تخلیه شده است که تهران و واشنگتن به تازگی بر سر تبادل زندانیان و آزادسازی پول بلوکه شده یاران در بانکهای کره جنوبی توافق کردند.
دیدگاه تان را بنویسید