علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات:
ما مثل اصولگراها نیستیم که همیشه خیالشان از ردصلاحیت و تأیید صلاحیتها جمع است!
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: ما مثل اصولگراها نیستیم که همیشه خیالشان از ردصلاحیت و تأیید صلاحیتها جمع است و میتوانند از ابتدای دوره مجلس برای دوره بعد برنامهریزی کنند.
علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات، در پاسخ به این سوال که با توجه به پایان پیش ثبتنام و پایان مهلت احراز هویت چه تعداد از حزب شما در انتخابات ثبتنام کرده و احراز هویت مرحله اول آنان تایید شده است، گفت: هیچ کسی از حزب ما در پیش ثبتنام، نامنویسی نکرده است.
به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی صوفی را در ادامه می خوانید:
- ما عضو جبهه اصلاحات هستیم و جبهه اصلاحات نهاد اجماعساز است. تصمیم گیری در رابطه با انتخابات یا هر راهبرد انتخاباتی در هر دورهای توسط نهاد اجماعساز صورت میگیرد که ما هم تابع آن هستیم.
- قانون پیشثبتنام برای اولینبار به اجرا گذاشته شد، معمولا تا زمان ثبتنام انتخابات مهلت وجود دارد و ما روی انتخابات بحث میکردیم. اما این روند پیشثبتنام شرایطی را پیش آورد که جبهه اصلاحات از یک طرف نمیتوانست متعهد شود و از طرفی قانون بود و نمیتوانست آن را رد کند. بنابراین اعلام کرد نفیا و اثباتا هیچ توصیهای ندارد.
- دلیل آنکه جبهه اصلاحات چنین موضعی گرفت این بود که چاره دیگری نداشت. چون همان زمان باید متعهد میشد و راهبرد انتخاباتیاش را انتخاب میکرد اما هنوز چیزی مشخص نبود.
- ما مثل اصولگراها نیستیم که همیشه خیالشان از ردصلاحیت و تأیید صلاحیتها جمع است و میتوانند از ابتدای دوره مجلس برای دوره بعد برنامهریزی کنند.
- ما باید منتظر باشیم ثبتنامها انجام شود، شورای نگهبان نظرش را اعلام کند تا ببینیم چه چیزی داریم. آیا کاندیدایی داریم؟ اگر کاندیدا نداریم موضع بگیریم. یک زمانی رویکردمان سلبی بود، میگفتیم حتی اگر کاندیداهایمان را رد صلاحیت کنند، باز ما یک لیستی را تهیه میکنیم.
- نمونه آن کار را برای انتخابات ۹۴ انجام دادیم که فراخوان دادیم و گفتیم کسانی که اصلاحطلب هستند و تأیید صلاحیت شدند، اعلام کنند تا آنان را در لیست بگذاریم. از بین آنها ۳۰ نفر را انتخاب کردیم که از آن تعداد، ۲ نفر هم اصولگرای شناسنامهدار بودند.
- ولی بعد از آن دیدیم رویکرد سلبی فایده ندارد و اعتبار ما زیرپای کسانی قرار گرفت که هیچ تعهدی نسبت به اصلاحطلبان ندارند و وقتی به مجلس راه پیدا میکنند، مردم را مأیوس میکنند. نمونه آن فراکسیون امید و نمونه دیگر آقای روحانی بود که کاملا به عقبه رأی پشت کردند.
- بنابراین ما تصمیم گرفتیم با هویت اصلاحطلبی و رویکرد ایجابی وارد انتخابات شویم. در سال ۹۸ وقتی همه کاندیداهای ما ردصلاحیت شدند، شورای عالی سیاستگذاری به عنوان نهاد اجماعساز بیانیه داد و اعلام کرد ما به دلیل اینکه کاندیدا نداریم، لیست نمیدهیم. در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ هم همینطور است.
- رهبری ۴ محور درباره انتخابات مطرح کردند که وزارت کشور باید روی این موضوعات کار کرده و نتیجه را اعلام کند. اما به نظر میرسد وزارت کشور یک قدم درباره این موضوع برنداشت و چیزی هم که تحت عنوان اصلاح قانون انتخابات مطرح شد، اصلا در این راستا نبود.
- باید منتظر ماند تا زمان ثبت نام اصلی برسد. اصل زمان انتخابات است که باید دید چه کسانی ثبت نام کردند و چه کسانی تایید صلاحیت میشوند تا بر اساس آن تصمیم بگیرند. ممکن است کسانی که ثبت نام کردند حاضر نباشند اعلام کنند. بنابراین الان برای تصمیمگیری مناسب و شفاف زمان خوبی نیست.
دیدگاه تان را بنویسید