«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
ببینید | پاسخ ظریف به مخالفان برجام: اگر کسی نگران سلاح هستهای ایران بود باید برجام را روی سرش میگذاشت و حلواحلوا میکرد؛ پس چرا اسرائیل این کار را نکرد؟
محمدجواد ظریف در پاسخ به مخالفان برجام گفت: اگر کسی نگران سلاح هستهای ایران بود باید برجام را روی سرش میگذاشت و حلواحلوا میکرد؛ پس چرا اسرائیل این کار را نکرد؟
محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه در نوزدهمین مجمع عمومی و پنجمین کنگره سه سالانه انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها سخنرانی کرد.
به گزارش اعتمادآنلاین، در این سخنرانی ظریف درباره برجام، انتخابات ریاست جمهوری 1392، اسرائیل و بخی مسائل دیگر صحبت کرد که بخشهای مهم اظهارات او را در ادامه می بینید و میخوانید:
- اشغالگران ناگزیر از عقبنشینی شدند؛ نزدیک به ۵۰ سال افسانه شکستناپذیری اسرائیل به عنوان یک واقعیت بینالمللی شناخته شده بود.
- اگر مردم در انتخابات شرکت نمیکردند حتما نمیتوانستیم در برابر ۶ قدرت جهانی بایستیم.
- اگر کسی نگران سلاح هستهای ایران بود باید برجام را روی سرش میگذاشت و حلواحلوا میکرد؛ پس چرا اسرائیل این کار را نکرد؟ چرا با برجام مخالف بود؟
- مگر نگفتند سنگینترین نظارتها بر یک برنامه هستهای در جهان در ایران صورت میگیرد، پس چرا مخالف بودند؟ چون برنامه هستهای ایران و بحران هستهای ایران یک برسازی امنیتی و تهدیدانگاری ایران بود، بنابراین برجام را به هم زدند.
- اگر مردم در سال ۱۳۹۲ پای صندوق رای نرفته بودند ما نمیتوانستیم این توفیق را به دست بیاوریم و پروژه ۴۰ ساله تندروهای ایالات متحده را به هم بریزیم.
- همه قطعنامهها را در شورای امنیت علیه ما تصویب کردند اما چه چیزی باعث شد همه اینها کنار برود؟ توان مذاکراتی ایران حرف است؛ مردم باعث شدند.
- توان مذاکراتی، توان نظامی و موشک همه اینها خوب است، اما باید بر حمایت مردمی سوار شود تا بتواند در دنیا موثر باشد.
- همه اینها خوب است و کسی نمیگوید بد است؛ اما من میگویم همانقدر که مذاکره باید بر توان مردمی سوار باشد قدرت نظامی هم باید بر توان مردمی سوار شود.
- هیچ جداییای بین اینها نیست؛ قدرت نظامی بسیار خوب و ضروری است، همانطور که مذاکره ضروری است.
- برای مذاکره، دفاع و مقابله با تحریم مردم لازم هستند. پس این مردم که اینقدر مهماند باید هدف سیاست خارجی هم همین مردم باشد.
- بهبود وضعیت مرم، بالا رفتن اعتبار و آبرومندی مردم، سربلندی و افتخار و عزت مردم باید از همین سیاست خارجی سرچشمه بگیرد.
- در دولت یازدهم و دوازدهم در رسانههای رسمی ما ذلت برسازی شد؛ نتیجه آن فاصله گرفتن مردم از کل حاکمیت و نه فقط دولت بود.
- مبنا و پایه سیاست خارجی باید مردم باشد، نتیجه آن هم باید مردم باشد.
- من مشرف شدم کربلا یک جانباز حربالله لبنان با یک پای قطع شده در حرم اباعبدالله من را دید و بغل کرد و گفت از تو متشکریم که شیعه را سربلند کردی. از در حرم بیرون آمدم یک فرد ایرانی رو کرد به حرم حضرت اباعبدالله و گفت خدا ذلیلت کند که کشور ما را ذلیل کردی. چرا؟ چون برای آن فرد ایرانی ما ذلت را برسازی کردیم اما برای آن فرد لبنانی گفته بودند که ایران پیرور مذاکره با آمریکا بوده است. بنابراین مبنای سیاست خارجی باید پایهاش از مردم و نتیجهاش مردم باشد.
- عزت از مردم شروع میشود و برای مردم هم تمام میشود؛ حواسمان به این باشد. این یک نیاز غیرقابل تردید در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.
نتیجه مذاکرات شما چیزی غیر از ذلت و نابودی اقتصاد کشور نبود.
حداقل گوش میدادی ببینی چی گفت بنده خدا بعد حرفای تکراری تونو بزنین. داشت جواب همین حرف شما رو میداد که اینقدر تو بی خبری نگهتون داشتن که دنیا رو آب ببره شما رو خواب