سپهر خلجی، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت:
نسبت دادن فساد سیستماتیک به نظام، یک تهمت بزرگ است؛ وقتی میگویند فساد سیستماتیک است که فساد انجام شود و کسی به روی خود نیاورد
سپهر خلجی گفت: فساد در کشور ما سیستماتیک نیست. در حقیقت زمانی میتوانیم این ادعا را مطرح کنیم که فسادی در کشور انجام شود و هیچ کس هم انجام آن را به روی خود نیاورد. چرا که در این موارد تمامی ارگانهای کشور و حکومت در فساد پیش آمده دخیل هستند.
روزنامه همشهری با سپهر خلجی، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت گفتوگو کرده است.
به گزارش همشهری، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
- فساد در نظام مقدس جمهوری اسلامی سیستماتیک نیست. چرا که وقتی دولت یک فسادی را کشف میکند و سپس آن را به قوه قضائیه ارسال میکند و دستگاه قضاء نیز به آن رسیدگی و حکم صادر میکند، تمامی این مراحل نشان میدهد فساد در کشور ما سیستماتیک نیست.
- در حقیقت زمانی میتوانیم این ادعا را مطرح کنیم که فسادی در کشور انجام شود و هیچ کس هم انجام آن را به روی خود نیاورد. چرا که در این موارد تمامی ارگانهای کشور و حکومت در فساد پیش آمده دخیل هستند. این درحالیست که در تاریخ انقلاب اسلامی موارد بسیاری داشته ایم که فساد کشف شد وبه قوه قضائیه ارسال شد و احکام سنگینی مانند فساد نیز برای آن صادر شده است.
- نسبت دادن فساد سیستماتیک به نظام، یک تهمت بزرگ است. البته این تهمتها اغلب از سوی رسانههای معاند و جریانهای بد اخلاق داخلی صورت میگیرد.
- این دولت سیزدهم بود که در آستانه یک سالگی خود این فساد بزرگ را کشف کرد. در حقیقت اعلام این خبر از سوی دولت زمان نبرد. شهریور ماه ۱۴۰۱ فساد چای کشف شد و سپس دستور رئیس جمهور محترم و معاون اول ایشان به وزارت اطلاعات ارسال شد. سپس وزارت اطلاعات پرونده مورد نظر را پیگیری کرد. طبیعی است تا پیدا کردن سرنخها واسناد جرائم، رسیدگی و افشای فساد طول بکشد. چرا که اساسا بدون مدرک نمیتوان جرمی را ثابت کرد. بنابراین در اسفندماه ۱۴۰۱ پس از کامل شدن اسناد، پرونده فساد به قوه قضائیه ارسال شد.
- در فرودین ماه ۱۴۰۲، این فساد توسط سردار محمدرضا یزدی، رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در چند برنامه تلویزیونی اعلام شد که اسناد آن نیز هم اکنون در دسترس است. در حقیقت سیاست دولت بر این بود که این ابعاد این فساد کاملا به مردم اطلاع رسانی شود. در ۹ ماه گذشته نیز این پرونده روال طبیعی خود را طی کرد. به طور کل دولت سیزدهم در کوتاه ترین زمان ممکن، فسادی بزرگ را کشف کرد. ابعاد این فساد به قدری بزرگ است که هنوز هم دستگاه قضاء درحال کامل کردن آن است.
- این که عده ای میگویند برخی اخبار در کشور با هدف منزوی کردن خبر پرونده فساد چای، فراگیر شده است، کاملا اشتباه است. چرا که این اخبار و پرونده ها اساسا هیچ ربطی به یک دیگر ندارند. این دروغها از سوی رسانههای معاند بیان میشود و در طول تاریخ انقلاب اسلامی نیز از این حرفای دروغ و بی اساس کم نداشته ایم.
- رسانه های معاند با جوسازیها و دروغ های خود قصد فساد نمایی و ایجاد ناامیدی در مردم را داشتند. در صورتی که اگر این پرونده رسانه ای نمیشد کسی از آن با خبر نمیشد اما تلاش دولت بر رسانه ای کردن این پرونده بوده است. بنابراین رسانههای اهل حق و انصاف نباید همسوی رسانههای معاند شوند و تلاش کنند تا فساد را در کشور سیستماتیک جلوه دهند.
جناب از دیدگاه بنده نظام اگر دستی در کار ندار اقتدار نشان دهد چون در قانون آمده دزدی از بیت المال قطع دست و مصادره اموال خود و بستگان درجه یک !!قوه قضائیه در سالهای گذشته با اقتدار این کارها را انجام داده ،چرا این چند سال اخیر بی تفاوت هست؟؟؟؟با تشکر