مسعود پزشکیان، نماینده تبریز در مجلس:
قرار بود دولت گرانی را کنترل کند، تورم را حل کند، نرخ ارز را تثبیت کند و حتی روند قیمتها کاهشی شود، خب چه شد؟
نماینده تبریز در مجلس یازدهم گفت: دولت بالاخره وعده هایی داده بوده، صحبت هایی که ریاست محترم جمهور داشته، قرار بود گرانی را کنترل کنند، تورم را حل کنند، نرخ ارز را تثبیت کنند و حتی روند قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟
مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی ، در رابطه با نابسامانی های بازار ارز و طلا و همینطور شرایط اقتصادی کشور که بازارهای مختلف را با چالش و معیشت مردم را با مشکلات و سختی همراه کرده است، گفت: ببینید مشکل اصلی که ما با آن مواجه هستیم نداشتن یک نقشه راه است. ظاهرا در تئوری میگوییم اما در عمل یک چنین نقشه ای را رسم نکردیم و در جایی هم که یک چنین برنامهای مینویسیم یا نقشه راهی را طراحی میکنیم افرادی که برای اجرای این نقشه انتخاب می کنیم، مهارت، علم و برنامه کافی برای اجرای چنین برنامه ای را ندارند.
به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی پزشکیان را در ادامه می خوانید:
- در نتیجه خیلی وقتها وقتی با این آدم ها صحبت میکنیم میخواهیم برنامهای بنویسیم که سیاست های کلی اجرایی و محقق شود، میگویند خب این که نمیتواند اجرا کند؛ در حالیکه باید آدمی را مسئول کار کنیم که آن راه درست و رو به عملی شدن برنامه را بتواند طی کند و کار را به سرانجام برساند. ما افرادی را میگذاریم که نمیتوانند آن راه را بروند و نتیجه اش هم مشکلاتی است که به وجود می آید.
- اصل سوءمدیریت همین است، من میگویم آدمی که تجربه، علم و مهارت کافی برای اجرایی کردن اهداف برنامه را ندارد، اصولا نباید مسئولیت بپذیرد و نباید چنین آدمی را بگذارند ولی اوضاع و احوال همچنان ادامه دارد.
- در این مورد که الان که چنین افرادی در جایگاه های مسئولیت حضور دارند، آیا نیازی به تغییر و تحول احساس نمیشود؛ این تصمیم برعهده آقای رییسجمهور است که میخواهد در تیم خود تغییر ایجاد کند یا خیر؛ دولت بالاخره وعده هایی داده بوده، صحبت هایی که ریاست محترم جمهور داشته، قرار بود گرانی را کنترل کنند، تورم را حل کنند، نرخ ارز را تثبیت کنند و حتی روند قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟
- می دانید که یکی از شاخصه های مسلمان عمل به تعهد است، حضرت علی(ع) زمانی که حاکم می شود اولین سخنانی که بیان میکند در خطبه ۱۶ نهج البلاغه آمده است که میفرماید «ذِمَّتِی بِمَا أَقُولُ رَهِینَةٌ وَ أَنَا بِهِ زَعِیمٌ» یعنی گردنم را در مقابل صحبت هایی که میگویم گرو میگذارم. آن وقت ما حرفهایی میزنیم که اجرا نمی کنیم و وقتی هم که اجرا نشد برای آن توجیه می آوریم. لذا من معقتدم باید دنبال آدم هایی گشت که این تئوری هایی که در ذهن مسئولان سیاسی کشور است را در اجرا عملیاتی کنند.
- وضعیتی که مشکلات مهار نشده و بهطور دائم بر زندگی مردم تاثیرگذار است، طبیعتا روی اوضاع اجتماعی نیز اثر دارد، مردم الان همه تحت فشار هستند و تا یک حدی میتوانند این فشار را تحمل کنند. مذهبی و غیرمذهبی، چپ و راست فرقی ندارد، وقتی از یک حدی گذشت که دیگر قادر به زندگی نباشد دیگر راه درست را نمیشود رفت.
- رژیم صهیونیستی اکنون مصداق این ضرب المثل «الغریق یتشبث بکل حشیش» یعنی غریق، به هر شاخه ی خشکیدهای چنگ می زند (تا خود را نجات دهد)، است. این اسراییلی که می خواهد با این کارها بقیه را با خودش بکشد، نباید به نظر من این کار را کرد؛ البته سیاستمداران و فرماندهان نظامی کشور بهتر این را می دانند و باید اجازه دهیم براساس راهبردهای کلان نسبت به اقدام متقابل تصمیم گیری شود.
دیدگاه تان را بنویسید