کد خبر: 672483
|
۱۴۰۳/۰۶/۰۵ ۰۸:۵۹:۵۶
| |

حمیدرضا جلایی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

خالص‌سازان عصبانی‌اند چرا که تا همین 4 ماه پیش انتظار داشتند تا ظهور آقا امام زمان در قدرت بمانند!

یک تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب درباره رأی آوردن کل کابینه پزشکیان و عصبانیت تندروها گفت: رخداد مهم انتخابات ١۴٠٣ پیامدهای مهمی داشت. یکی از آن‌ها «بازگشت عقلا و میانه‌روهای کشور» به راس بوروکراسی قوه مجریه بود. این در حالی است است که چهار ماه پیش خالص‌گراها چنین تصوری نداشتند. آن‌ها انتظار داشتند تا ظهور آقا امام زمان در قدرت حضور داشته باشند.

خالص‌سازان عصبانی‌اند چرا که تا همین 4 ماه پیش انتظار داشتند تا ظهور آقا امام زمان در قدرت بمانند!
کد خبر: 672483
|
۱۴۰۳/۰۶/۰۵ ۰۸:۵۹:۵۶

حمیدرضا جلایی پور، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در بخشی از گفتگوی  خود درباره رأی آوردن کل کابینه پزشکیان و عصبانیت تندروها گفت:  رخداد مهم انتخابات ١۴٠٣ پیامدهای مهمی داشت. یکی از آن‌ها «بازگشت عقلا و میانه‌روهای کشور» به راس بوروکراسی قوه مجریه بود. این در حالی است است که چهار ماه پیش خالص‌گراها چنین تصوری نداشتند. آن‌ها انتظار داشتند تا ظهور آقا امام زمان در قدرت حضور داشته باشند.

به گزارش خبرآنلاین بخش هایی از گفت و گوی جلایی پور را در ادامه می خوانید:

 

  • کافی است به رجز خوانی‌های خالص‌گرایان در مجلس (به سخنان افرادی چون نبویان، رسایی و نبویان و همراهانشان) مراجعه کنید. آنان از موضع قدرت «دیگران» را به انواع القاب حذفی نسبت می‌دادند، آنان را «سازش‌کار»، «فتنه‌گر» و «روحانی‌چی» می‌نامیدند.
  • ضمنا در شرایطی خالص‌گرایان شکست خوردند، که تقریبا بر تمام ارکان بوروکراسی تسلط داشتند و در انتخابات ١۴٠٣ امکانات قوه مجریه حکومت را به نفع نامزد خود بسیج کردند. از موضع معاونت اجرایی رئیس جمهور دهداران سراسر کشور را در برج میلاد جمع کردند، تا حمایت آن‌ها را برای پیروزی آقای جلیلی جلب کنند-اما هم در مرحله اول انتخابات و هم در مرحله دوم انتخابات شکست خوردند. 
  • خالص‌گرایان مثل گذشته بدون توجه به شرایط و بحران‌های کشور و بدون توجه به حجم‌نارضایتی‌های مردم در کشور، انتظار داشتند مثل انتخابات ١۴٠٠ نظارت استصوابی به دادشان برسد. غافل از این که حاکمیت از یک طرف در انتخابات ١۴٠٣ کمی انتخابات را رقابتی برگزار کرد، بعنوان مثال پزشکیان را تایید صلاحیت کرد.
  • از طرف دیگر نیروهای سیاسی غیر خالص‌گرا (مثل اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و اصول‌گرایان میانه‌رو) با رویکرد سیاسی «تعامل‌گرا» با حاکمیت وارد کنشگری انتخاباتی شدند، و بقای حاکمیت را تهدید نکردند. اجازه ندادند که خالص‌گرایان پشت ولی‌فقیه سنگر بگیرند و دیگران را حذف کنند. با این که همچنان پنجاه در صد مردم در انتخابات شرکت نکردند، اما خالص‌گرایان در انتخابات شکست خوردند، و به تدریج مدیریت بوروکراسی را باید ترک کنند. 
  • خالص‌گرایان حتی در مجلس و در هنگام بررسی صلاحیت وزرای کابینه پزشکیان از موضع حذفی وارد شدند و حتی به بدنه رأی مجلس توجه نکردند. باز فکر کردند می‌شود بصورت حذفی پشت ولایت سنگر گرفت و دیگران را تهدید کرد.
  • در صورتی که در همین مجلس اصول‌گرا (با ترکیب اصول‌گرا، خالص‌گرا و میانه‌رو) بالاخره سر اعضای دولت پزشکیان بحث شد و بالا رای دادند، و به نظر من دستوری رأی ندادند. اگرچه روشن هست در این رأی دادن عدم مخالفت رهبری با اعضای کابینه موثر بود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها