کد خبر: 673948
|
۱۴۰۳/۰۶/۲۰ ۰۹:۰۵:۰۲
| |

توضیح محسن هاشمی درباره خاطره جنجالی آیت‌الله هاشمی از گلایه وزارت اطلاعات دولت سازندگی از تندروی تاجزاده

محسن هاشمی نوشت: مواضع وزارت اطلاعات وقت، شامل جناب دری نجفی‌آبادی و جناب آشنا با عملکرد طیف تندروی اصلاحات فاصله داشته باشد و بنابراین گزارش انتقادی آنان از عملکرد آقای تاجزاده، صرف نظر از صحت و سقم موارد اشاره شده در آن، قابل انکار نیست و چه بسا آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی نیز در مواردی با این رویکرد انتقادی همراه بودند.

توضیح محسن هاشمی درباره خاطره جنجالی آیت‌الله هاشمی از گلایه وزارت اطلاعات دولت سازندگی از تندروی تاجزاده
کد خبر: 673948
|
۱۴۰۳/۰۶/۲۰ ۰۹:۰۵:۰۲

«خاطرات آیت‌الله و مثلث گنجی آشنا و تاجزاده» عنوان یادداشت محسن هاشمی‌رفسنجانی برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: در روزهای اخیر بار دیگر خاطرات آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی خبرساز شد و یک پاراگراف کوچک از خاطرات ایشان در سال ۱۳۷۷ موجب بروز چالشی در فضای مجازی شد. آیت‌الله در روز ۲۲ فروردین ۷۷ در خاطرات خود نوشته است: «آقایان [حسام‌الدین] آشنا، [امیر] تهرانی و محمدی از وزارت اطلاعات آمدند. از کارهای تند وزارت کشور و به خصوص آقای [سیدمصطفی] تاجزاده، [معاون سیاسی وزیرکشور] در مورد درگیری‌های موجود و با قصد تضعیف رهبری و نهادهای مربوط به رهبری و قوه قضاییه گفتند. مذاکره تلفنی آقای [عبدالله] نوری، [وزیر کشور] از مکه با فائزه، [نماینده تهران] در خانه آقای کرباسچی و پیشنهاد آقای نوری برای تحرک بیشتر کارگزاران و گروه‌های همراه و اینکه پیامی که به اسم وزیرکشور پخش شده، مستقیما توسط آقای تاجزاده تهیه و بدون اطلاع وزیرکشور منتشر شده است.»  

جناب عبدالله گنجی، مدیرمسوول سابق روزنامه جوان و فعلی همشهری، برداشت خود را از این بخش از خاطرات این‌گونه منتشر کرد: «مرحوم هاشمی ٢٢/١/٧٧ می‌نویسد سه معاون وزیر اطلاعات (از جمله جناب آشنا) آمدند از توطئه‌های معاون سیاسی وزیر کشور (تاجزاده) علیه رهبری گزارش دادند. این زمانی است که جریان ایشان حاکم است و خودش کارگزار جمهوری اسلامی است و قرار است مجلس را هم تصاحب کنند، پس توطئه علیه رهبری چرا؟» و جناب حسام‌الدین آشنا، مدیر وقت وزارت اطلاعات نیز برداشت آقای گنجی را تکذیب کرد اما جناب آقای گنجی این تکذیب را به اصل متن خاطرات نسبت داده است. در رابطه با این چالش اشاره به نکات ذیل ضروری است: 

1- برداشت جناب گنجی از خاطرات، اختلاف قابل توجهی با متن دارد و در واقع واژه توطئه، از سوی ایشان به ‌کار برده شده و در سخنان مدیران وزارت اطلاعات و روایت آیت‌الله چنین واژه‌ای وجود ندارد؛ بنابراین تکذیب آقای آشنا در این بخش صحیح به نظر می‌رسد. 

2- مهم‌ترین ویژگی خاطرات آیت‌الله هاشمی، روایت دقیق، به‌روز و با جزییات حوادث و جلسات است. چه بسا اگر ایشان مانند دیگر شخصیت‌ها، به جای نگارش روزانه خاطرات و انتشار آن بدون دخل و تصرف، بر اساس مسائل و شرایط روز روایت خود را از گذشته منتشر می‌کرد، این خاطرات از ارزش فعلی برخوردار نبود اما ایشان ترجیح داد تا افکار عمومی بی‌پرده به تاریخ انقلاب از دریچه روایت ایشان دسترسی داشته باشد و بر این اساس در بسیاری از موضوعات حتی با وجود تغییر نظر ایشان به موضوعات و اشخاص، متن وفادارانه منتشر می‌شد تا مخاطب کاملا در شرایط زمان و موضوع قرار بگیرد.

3- در موضوع این چالش قابل انکار نیست که مواضع وزارت اطلاعات وقت، شامل جناب دری نجفی‌آبادی، وزیر وقت اطلاعات و داماد ایشان جناب آشنا و اکثر مدیران وزارت با عملکرد طیف تندروی اصلاحات فاصله داشته باشد و بنابراین گزارش انتقادی آنان از عملکرد آقای تاجزاده، صرف نظر از صحت و سقم موارد اشاره شده در آن، قابل انکار نیست و چه بسا آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی نیز در مواردی با این رویکرد انتقادی همراه بودند.

4- دفتر نشر معارف انقلاب، به عنوان متولی انتشار خاطرات آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی از رویکرد انتقادی به خاطرات استقبال کرده و از برگزاری نشست‌های علمی با حضور دیدگاه‌های مختلف در این رابطه استقبال می‌کند و در این موضوع نیز پذیرای نظرات طرفین ماجرا، به ویژه جناب آقای تاجزاده که متاسفانه اکنون در زندان به سر می‌برد، است تا تاریخ معاصر ایران با جزییات و دقایق بیشتری منتشر شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها