روایت فیروزآبادی از حملات سایبری به قوای سهگانه و سرقت اطلاعات؛ ماجرای حمله سایبری به صنایع هستهای و زیرساختها چه بود؟
سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی می گوید: شدت حملات سایبری که به ما میشود خیلی زیاد و بیسابقه است.
سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی گفت: من بارها در مصاحبهها عرض کردم که تقریباً به هر سه قوه ما حمله سنگین سایبری شد و اطلاعاتش به سرقت رفت؛ هم قضائیه، هم مقننه و هم اجرائیه. به صنایع هستهای ما هم حمله سایبری شد، به شبکههایی مثل توزیع سوخت، شبکه شهرداری، شبکه حملونقل، بندرها و امثال آن، حملات سایبری صورت گرفت. اینها بخشی از لیست بلند بالایی از جاهایی مختلف کشور است که مورد حمله واقع شده است. همه اینها میطلبد که توجه لازم را به حوزههای حفاظت از فضای سایبری داشته باشیم.
به گزارش جماران، فیروزآبادی گفت: یکی از مشکلاتی که الآن وجود دارد این است که بعضیها در دنیا به دنبال این هستند که فضای سایبری را فضای جنگی تعریف کنند؛ یعنی همانطوری که هوا، دریا و زمین را حوزه نظامی میکنند، در حوزه سایبری هم چنین وضعیتی را دنبال میکنند؛ یعنی اصل را بر نظامیگری ببینند. ولی ما در هوا، زمین و دریا هم اصل را معمولاً بر نظامیگری نمیگذاریم؛ میگوییم ما میخواهیم در هوا، زمین و دریا زندگی کنیم و برای حفاظت از این زندگی از نیروهای نظامی استفاده میکنیم تا بتوانیم مرزهای خودمان را حفظ کنیم. یا آن سرزمینی که داریم را در مقابل تهاجمی که وجود دارد بتوانیم حفظ کنیم.
وی در ادامه افزود: متأسفانه الآن یکمقداری افراط میشود؛ هم در حوزه آفند و هم در حوزه پدافند ما بهطور افراطی یک نوع نگاه سلبی نظامی وجود دارد. البته شدت حملاتی هم که به ما میشود خیلی زیاد و بیسابقه است.
فیروزآبادی تاکید کرد: همه اینها میطلبد که توجه لازم را به حوزههای حفاظت از فضای سایبری داشته باشیم. در این حوزه ما شاید بیشتر حرف زدیم تا کار. این حرفهایی که ما در رابطه با رفع فیلترینگ میزنیم، به معنی این نیست که ما حفاظت نداشته باشیم. البته منظورم از رفع فیلتر، رفع افراطی فیلتر نیست؛ رفع فیلتر در حوزههای پورنو گرافی و امنیتی نیست. جایی که منافع یا آبروی افراد بهصورت مستقیم مورد حمله قرار میگیرد یا تروریزم را در کشور ساماندهی میکند، قطعاً مورد نظر نیست و من فکر نمیکنم هیچ عقل سلیمی که به فکر زندگی در این اجتماع و در این نظام است، طرفدار آن باشد. بحث این است که ما مواظب باشیم تا دچار افراط نشویم.
دیدگاه تان را بنویسید