آمریکا از کاهِ تاد، کوه ساخته؛ تاد شانسی در مقابله با موشکهای ایرانی ندارد
روزنامه ایران مدعی شد که سامانه دفاعی تاد شانس چندانی در مقابله با موشکهای ایرانی ندارد.
روزنامه ایران مدعی شد که سامانه دفاعی تاد شانس چندانی در مقابله با موشکهای ایرانی ندارد.
به گزارش ایران، در بخشهایی از این مطلب میخوانید؛
Tempest in a teapot، به معنای طوفان در فنجان، معادل امریکایی اصطلاح «از کاه کوه ساختن» و مصداق بارز اقدام ایالات متحده در راستای استقرار سامانه ضدموشکی «تاد» در سرزمینهای اشغالی است. طبیعتاً استقرار چنین سامانه پیشرفتهای در اسرائیل، توان دفاعی صهیونیستها را افزایش خواهد داد. اما آیا این افزایش میتواند امنیت سرزمینهای اشغالی را تضمین کند؟ پاسخ این سؤال را باید در توانمندیهای موشکی ایران جستوجو کرد.
مهمترین ویژگی منحصر به فرد فتاح نسبت به سایر موشکهای بالستیک این است که این موشک با برد 1400 کیلومتری قادر است از تمام سامانههای سپر موشکی و پدافندی عبور و آنها را منهدم کند. اساساً کاربرد اصلی فتاح، انهدام سامانههای دفاعی است.دقت اصابت بالا، سرعت فراصوت، توان پنهانکاری و البته قدرت مانورپذیری در داخل و خارج از جو این امکان را به فتاح میدهد تا به سامانههای دفاعی از جمله «تاد» غلبه کند.
در طرف مقابل، سامانه ضدموشکی «تاد» قرار دارد که اساساً برای رهگیری موشکهای بالستیک طراحی و ساخته شده است. «تاد» زمانی قادر به شناسایی هدف متخاصم خواهد بود که موشک شلیک شده، فاز میانی حرکت خود را طی کرده باشد. رادارهای این سامانه زمانی عمل میکنند که موشک شلیک شده در شعاع 1000 کیلومتری قرار گیرد. موشکهای سامانه نیز باید منتظر بمانند تا هدف در شعاع 200 کیلومتری ظاهر شود. موضوعی که باعث میشود تا ایجاد هر نوع تغییری در مسیر حرکتی موشکهای متخاصم، ضریب خطای سامانه را افزایش دهد؛ مأموریتی که موشکهای بالستیک عادی قادر به انجامش نیستند، اما موشک فتاح اساساً برای انجام آن طراحی شده است.
فارغ از بهرهمندی ایران از موشکهای هایپرسونیک، باید گفت سامانه دفاعی «تاد» شانس چندانی در مقابله با موشکهای ایرانی ندارد. این گزاره را تجربه حضور سامانه مشابه «تاد» در اسرائیل به دست میدهد. رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات موشکی، از سامانههای پدافندی متعددی برخوردار است. فلاخن، ارو(پیکان) و گنبدآهنین شناخته شدهترین سامانههای دفاعی اسرائیل به حساب میآیند که دو مورد اول، وظیفه مقابله با موشکهای بالستیک را برعهده دارند. اما در کنار این سامانهها، اسرائیل از سامانه ارو3(پیکان3) هم برخوردار است. سامانهای با همکاری مشترک امریکا و به کارگیری ویژگیهایی مشابه «تاد»، برای رهگیری موشکهای بالستیک دوربرد و خارج از جو زمین طراحی و ساخته شد. به عبارتی دیگر، امریکا و رژیم صهیونیستی با تلفیقی از ویژگیهای سامانههای ضدموشکی «تاد» و «پیکان»، پیکان 3 را طراحی و از سال 2017 وارد فاز عملیاتی کردند.
دیدگاه تان را بنویسید