دولت با گرانیهای ناگهانی موافق نیست چون در کشور تنش ایجاد میکند
یک نماینده مجلس تاکید کرد: در بودجه جهتگیری وجود دارد که هم آقای رییسجمهور و هم موافقان و هم رییس سازمان برنامه و بودجه اشاره تلویحی کردند که دولت با گرانیهای دفعی و لحظهای موافق نیستند چراکه در کشور تنش ایجاد میکند. اما این بدان معنا نیست که برنامهای برای اداره صحیح و بلندمدت کشور نداشته باشیم.
روزنامه اعتماد با مجید نصیرپور سردهایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفتوگو کرده است.
به گزارش اعتماد، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
- دولت چهاردهم مدت زیادی نیست که مستقر شده و تیم اقتصادی و تیم برنامهریزی دولت با توجه به مدت زمان کوتاهی که مستقر شده، توانسته است اولین اقدام و اولین لایحه بودجه خودش را در زمان مقرر به مجلس ارائه بدهد که اقدام قابلتقدیری است.
- بستن بودجه در شرایط خاص فعلی کار سختی است اما دولت همه این مسوولیت را پذیرفت و به اولین مسوولیت خود عمل کرد.
- در بودجه چند ویژگی خوب وجود دارد. کسری بودجه همواره در بودجه دولتهای گذشته از شهریور به بعد دولت را با چالش مواجه میکرد و مجبور بود لایحه اصلاحی به مجلس بیاورد که همین لایحه اصلاحی در میانه سال تنشهای مالی و سیاسی به همراه داشت و این تنش را دو یا سه بار در برخی دولتها تجربه میکردیم. این مورد هم یکی از ویژگیهای دولت است که توانسته با کسب مجوزهای لازم و تامین منابع کسری بودجه را به حداقل ممکن برساند.» نماینده مردم سراب در مجلس دوازدهم همچنین تاکید کرد: «البته ما امیدوار هستیم در وضعیت کشور، گشایشهایی شود تا منابع ما آنطور که پیشبینی کردهایم تحصیل شود تا دولت بتواند به وعدههایش عمل کند.
- در بودجه جهتگیری وجود دارد که هم آقای رییسجمهور و هم موافقان و هم رییس سازمان برنامه و بودجه اشاره تلویحی کردند که دولت با گرانیهای دفعی و لحظهای موافق نیستند چراکه در کشور تنش ایجاد میکند. اما این بدان معنا نیست که برنامهای برای اداره صحیح و بلندمدت کشور نداشته باشیم.
- در این موضوع جهتگیری اتخاذ شده که با توجه به منابع درآمدی خصوصا کارمندان و کسانی که منابع درآمدی آنها حداقلی است بتوانند برنامه ثابتی برای زندگی خود داشته باشند.
- مسالهای که با آن مواجهیم این است که پیشنهادات مجلس در انتهای کار از نظر حجمی و عددی حتی بیش از لایحه دولت میشود. یک بار رهبری فرمودند وقتی لایحه دولت به مجلس میآید و بر میگردد ماهیتا تغییر میکند. لذا باید جهتگیری مجلس در راستای گشایش زندگی مردم، دیدن اعداد واقعی و تکمیل پروژههای نیمه تمام به اتکای منابع موجود باشد. بنابراین امیدواریم کمیسیون تلفیق در رسیدگی به جزییات لایحه و کمیسیونهای تخصصی در ارائه پیشنهادهای خود این ملاحظات را در نظر داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید