کد خبر: 682495
|
۱۴۰۳/۰۸/۱۲ ۱۰:۳۰:۰۰
| |

اعتماد گزارش داد:

سابقه حضور اهل سنت در دولت‌ها چگونه بوده است؟

روزنامه اعتماد سابقه حضور اهل سنت در دولت‌های جمهوری اسلامی را بررسی کرده است.

سابقه حضور اهل سنت در دولت‌ها چگونه بوده است؟
کد خبر: 682495
|
۱۴۰۳/۰۸/۱۲ ۱۰:۳۰:۰۰

روزنامه اعتماد سابقه حضور اهل سنت در دولت‌های جمهوری اسلامی را بررسی کرده است. 

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گزارش را در ادامه می‌‌خوانید؛

در دولت‌های مختلف در طول عمر جمهوری اسلامی همواره یک پست دولتی به‌طور مشخص منحصر به اهل سنت بوده است؛ مشاور رییس‌جمهوری در امور اهل سنت. این سمت برای سال‌های طولانی دراختیار «محمد اسحاق مدنی» بود که از دولت «اکبر هاشمی‌رفسنجانی» عهده‌دار آن شد و تا دولت «حسن روحانی» این سمت را دراختیار داشت. در دولت روحانی اما این سمت از یک چهره اهل سنت به یک فرد شیعه واگذار شد؛ علی یونسی.

علی‌رغم این موضوع اما دولت حسن روحانی فتح بابی درباره استفاده از اهل سنت بود. حسن روحانی اگرچه مشاور سنی برای رسیدگی به مسائل اقوام و اقلیت‌های مذهبی انتخاب نکرد و رسیدگی به این امور را به یک روحانی شیعه، یعنی علی یونسی، آن هم با عنوان دستیار ویژه سپرد ولی برای اولین‌بار سکان سفارت ایران در برونئی را به یک زن سنی سپرد تا «حمیرا ریگی» به عنوان اولین زن سنی ایران راهی برونئی شود. حسن روحانی همچنین «صالح ادیبی» که او نیز سنی و ریاست بنیاد نخبگان استان کردستان را عهده‌دار بود، به عنوان سفیر راهی ویتنام و کامبوج کرد و «بیژن زنگنه»، وزیر نفت دولت روحانی، یک معاون سنی انتخاب کرد. او «عماد حسینی» را به عنوان معاونت امور مهندسی وزارت نفت برگزید. همچنین روزنامه ایران در اردیبهشت سال 1396 درباره دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه استفاده از اقوام و اقلیت‌ها نوشته است: « با تلاش و پیگیری‌های دستیاری ویژه، زمینه به‌کارگیری شایستگان اهل سنت در بخش‌های مختلف مدیریتی، مشورتی و کنسولی فراهم شده و برای اولین‌بار به‌طور رسمی توسط دکتر روحانی به همه اعضای دولت ابلاغ شده است تا در این زمینه از نیروهای توانمند اهل سنت در سطوح مختلف استفاده کنند. دولت این ظرفیت را دارد که صدها فرد شایسته، تحصیلکرده و متخصص اهل سنت را در سمت‌های ملی و محلی به کار گیرد. با دستور دولت یازدهم دیگر موانع و مزاحمت‌های احتمالی خارج از چارچوب‌های قانونی نمی‌توانند موجب محرومیت شایستگان سنی مذهب از دستیابی به مناصب دولتی باشد.»

در دولت سیزدهم اگرچه ماموستا عبدالسلام کریمی به عنوان مشاور رییس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی منصوب شد اما به نظر می‌رسد راه پیموده شده در دولت دوازدهم درباره حضور اهل سنت در سطوح مختلف بسته شد. با این وجود دولت سیزدهم مدعی بود که هزار و ۷۰۰ مدیر سنی در دستگاه‌های اجرایی فعالیت دارند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها