کد خبر: 229387
|
۱۳۹۷/۰۶/۰۸ ۱۱:۱۷:۰۰
| |

طرح تابستانه کتاب ضعیف اجرا شد

جامعه را نباید به تخفیف کتاب عادت داد، همان طور که افراد برای خرید پیتزا توقع تخفیف ندارند باید جایگاه کتاب را در کشور به عنوان یک کالای فرهنگی مهم میان خانواده ها به ضرورت تبدیل کرد.

طرح تابستانه کتاب ضعیف اجرا شد
کد خبر: 229387
|
۱۳۹۷/۰۶/۰۸ ۱۱:۱۷:۰۰

اعتمادآنلاین| علی فریور گفت: در اولین دوره شاهد حضور افرادی بودیم که برای اولین بار به کتاب فروشی مراجعه می‌کردند و به دنبال راهی برای دریافت نقدی تخفیف کتاب در این طرح بودند و همین حضور افراد در کتابفروشی سبب می شد آنها را به خرید کتاب برای فرزندانشان اقناع کنیم.


وی افزود: در دوره های اول این طرح استقبال برای خرید کتاب به نحوی بود که امکان ثبت نام تمامی کتابفروشی ها میسر نبود ولی متأسفانه با گذشت دوره های متفاوت هر چقدر این طرح جلوتر رفت تبلیغات ضعیف تر شد و در حال حاضر حتی افرادی که اهل خرید کتاب هستند از وجود این طرح بی خبر می مانند.


وی با انتقاد از مبلغ تخفیف این طرح گفت: در اولین دوره این طرح در سال 1394 مبلغ 20 درصد تخفیف در نظر گرفته شده بود که با خرید 100 هزار تومان کتاب، 20 هزار تومان تخفیف داده می شد و هم اکنون با گذشت نزدیک به سه سال و افزایش نرخ تورم در کشور، مبلغ 20 هزار تومان برای خریداران کتاب هیچ جذابیت و جاذبه ای ندارد.


فریور افزود: این طرح نباید به نحوی قلمداد شود که دولت احساس کند که با ایجاد این طرح از کتاب فروش ها حمایت کرده در حالیکه به جرأت می توان مدعی شد که صنعت نشر هنوز در کشور راه نیفتاده است و به دلیل نبود گردش مالی سودآور افراد غیر مرتبط در این عرصه هنوز حضور پیدا نکردند و همین امر می تواند یک فرصت استثنایی باشد تا پایه ها و ستون های این حوزه را به درستی بنا کرد.


مسئول کتابفروشی کتاب داستان اظهار کرد: جامعه را نباید به تخفیف کتاب عادت داد، همان طور که افراد برای خرید پیتزا توقع تخفیف ندارند باید جایگاه کتاب را در کشور به عنوان یک کالای فرهنگی مهم میان خانواده ها به ضرورت تبدیل کرد.


وی گفت: چیزی که در این طرح بیشتر از ذات تخفیف مهم است جو حاکم در جامعه، ناشی از این طرح است که می تواند باعث رونق کتاب و کتاب خوانی شود و اگر حتی یک نفر به سوی خرید کتاب جذب شود ارزشمند خواهد بود.


فریور با استقبال از نبود تاریخ معین در برگزاری این طرح، گفت: تجربه نمایشگاه کتاب نشان داده است که افراد برای استفاده از تسهیلات خرید کتاب در نمایشگاه از چند ماه قبل به امید حضور در آن رویداد از خرید کتاب اجتناب می کنند و همین امر موجب رکود بازار کتاب در ماه های منتهی به نمایشگاه کتاب است و تا ماه های بعد بازار کتاب تحت تاثیر این رویداد در رکود به سر می برد و اگر این طرح در تاریخ معینی برگزار شود می تواند باعث تاثیر منفی در حوزه خرید کتاب شود.


فریور با انتقاد از چرخه نامتوازن نشر در نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه کتاب فضایی برای ارایه ارتباط مستقیم ناشر با مخاطب است و بسیاری از ناشران کتاب های خود را در نمایشگاه رونمایی می کنند و به فروش می رسانند و در این فضایی که قرار است خانواده نشر رونق بگیرد، کتابفروش ها از آن بی بهره اند.


وی با پیشنهاد جذب بنگاه های اقتصادی در حوزه نشر گفت: حوزه نشر احتیاج به سرمایه گذاری و حامیان مالی دارد و می توان از بودجه فرهنگی نهادهای مختلف بهره گرفت و آنها را جذب کنیم تا بودجه فرهنگی خود را در حوزه کتاب هزینه کنند.


طرح تابستانه کتاب به عنوان یکی از طرح های عرصه فرهنگی با سرمایه گذاری از سوی دولت تاکنون 9 دوره خود را طی کرده و در هر گام پخته تر شدن طرح به اذعان کارشناسان مشهود است، اما برای بهترشدن، گام هایی نیز در پیش دارد.

نهمین طرح «تابستانه کتاب» با شعار «دانش گستری با حمایت از تالیف ایرانی» از سه شنبه 30 مردادماه در کتابفروشی های عضو طرح در سراسر کشور آغاز شد که مقرر شد در تهران به مدت هفت روز و در سایر شهرها و شهرستان ها به مدت 10 روز کتاب های تالیفی با یارانه 25 درصد و کتاب های ترجمه با یارانه 15درصد به خریداران عرضه شود.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها