کد خبر: 236342
|
۱۳۹۷/۰۷/۱۱ ۱۶:۴۹:۰۰
| |

برنامه‌های یادروز حافظ اعلام شد

مدیر مرکز حافظ‌شناسی با تشریح برنامه‌های بیست و دومین یادروز حافظ، گفت: همزمان با یادروز حافظ، سیزدهمین گردهمایی بین‌المللی ترویج زبان و ادب فارسی در شیراز برگزار می شود.

برنامه‌های یادروز حافظ اعلام شد
کد خبر: 236342
|
۱۳۹۷/۰۷/۱۱ ۱۶:۴۹:۰۰

اعتمادآنلاین| کاووس حسنلی چهارشنبه 11 مهر در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه امسال بیست و دومین بزرگداشت حافظ شیرازی، برگزار می‌شود، گفت: یکی از برنامه‌های تخصصی مراسم روز حافظ، گردهمایی بین المللی ترویج زبان و ادب فارسی است که امسال سیزدهمین دوره آن برگزار می شود.

او با اشاره به بیان اینکه تاکنون دبیرخانه گردهمایی بین المللی ترویج زبان و ادب فارسی حدود 1100 مقاله را دریافت کرده است، گفت: حدود 300 مقاله برای انتشار در لوح فشرده و چکیده‌ آن‌ها برای چاپ در چکیده مقالات انتخاب شده است.

حسنلی با بیان اینکه برای نخستین بار مقالات برگزیده پیش از آغاز همایش در پایگاه ISC نمایه شده است، گفت: علاوه بر حضور مدیران ارشد استانی و مقامات کشوری مهمان‌های از کشورهای عراق، هند، بنگلادش و ‌دیگر کشورها خواهیم داشت.

مدیر مرکز حافظ‌شناسی با اشاره به اینکه از سال گذشته گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی توسط دانشگاه شیراز و همزمان با یادروز حافظ برگزار شد، گفت: بازشناسی مطالعات حافظ‌شناسانه، تشویق پژوهشگران به تولیدات علمی و فراهم‌آوردن زمینه‌های مناسب برای ارایه‌ دستاوردهای تازه، آشنایی پژوهشگران با پژوهش‌های جدید دیگران درگستره زبان و ادب فارسی، گفت‌وگو، تبادل نظر و انتقال تجربه‌ میان استادان، بویژه استادان پیشکسوت و اعضای هیئت علمی جوان، ترغیب پژوهشگران جوان به ژرف‌اندیشی درپژوهش‌های فرهنگی، علمی و ادبی، و تأکید برتقویت زبان فارسی به عنوان یکی ازمؤلفه‌های مهم و اثرگذار در وحدت ملی و یکپارچگی ایران، بازشناسی علمی وضعیت ادبیات کشور و هم‌اندیشی برای ارایه‌ راهکارهای مناسب در جهت بهبود مستمر شرایط از اهداف این همایش است.

او گفت: محورهای عمومی همایش شامل نقش زبان و ادب فارسی در وحدت ملی مردم ایران و دیگر فارسی‌زبانان جهان، جایگاه زبان و ادب فارسی و ایران‌شناسی در فراسوی مرزهای جغرافیایی ایران، اثرپذیری و اثرگذاری متقابل ادبیات فارسی و فرهنگ اسلامی، شیوه‌های ترویج زبان و ادب فارسی و ارتقای جایگاه آن، روش‌های کاربردی آموزش زبان وادب فارسی. انواع ادبی (حماسی، غنایی، عرفانی، تعلیمی و ...)، ادبیات معاصر (از مشروطه تا کنون، ادبیات انقلاب اسلامی، ادبیات پایداری، ادبیات کودک و نوجوان و...) است .

حسنلی با بیان اینکه در حاشیه همایش برنامه‌های جنبی پیش‌بینی شده است، به برپایی کارگاه، نمایشگاه، برنامه گردشگری و ... در این بخش اشاره کرد.

این استاد دانشگاه گفت: در اختتامیه گردهمایی از دو استاد پیشکسوت و نامدار زبان و ادبیات فارسی تجلیل خواهد شد.

حسنلی همچنین گفت: برنامه یادروز حافظ با برپایی نشست‌های علمی و از صبح روز چهارشنبه 18 مهرماه آغاز خواهد شد و تا روز جمعه 20 مهرماه تداوم خواهد داشت.

مدیر مرکز حافظ شناسی خاطرنشان کرد که برنامه‌های علمی در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود که محل برگزاری در روز چهارشنبه 18 مهر، باشگاه دانشگاه شیراز در خیابان ساحلی، صبح پنجشنبه 19 مهر در پردیس ارم دانشگاه شیراز و روز جمعه در تالار حافظ خواهد بود.

حسنلی همچنین گفت: برنامه یادروز حافظ امسال عصر پنجشنبه 19 مهر و در جوار آرامگاه لسان الغیب در شیراز برگزار می شود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها