در مراسم رونمایی از کتابت جدید محمودرضا گودرزی مطرح شد:
کتابت یکی از پر زحمتترین شاخههای هنر خوشنویسی است
مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب «وصیتنامه امیرالمومنین علی علیهالسلام به فرزندش امام حسن علیهالسلام» به خط محمودرضا گودرزی شب گذشته جمعه (4 آبان ماه) در گالری خروش برگزار شد.
اعتمادآنلاین| در این مراسم مهبد توانائیان مدیر مسئول نشر موج مثبت، محمودرضا گودرزی، کیخسرو خروش و داود رواسانی از هنرمندان برجسته خوشنویس حضور داشتند.
مهبد توانائیان پس از توضیحاتی درباره کتاب و مشکلات موجود بر سر راه انتشار کتاب بیان کرد: در کشور ما صنعت نشر از سال 1390 به بعد آن شکوفاییهایی را که تا قبل از سال 90 داشت را از دست داد. واقعیت این است که عشق و علاقه ما به این صنعت است که باعث میشود همچنان در پی آن باشیم. کتاب پیش رو کتاب بسیار خوبی است چون کلام امیرالمومنین است و برای هنرجویانی که میخواهند تمرین خط کنند خیلی خوب است که کلام امیرالمومنین را مشق کنند.
کیخسرو خروش نقاش و خوشنویس، درباره خطاط کتاب «وصیتنامه امیرالمومنین علی علیهالسلام به فرزندش امام حسن علیه السلام» گفت: خط محمودرضا گودرزی از ابتدا جای تمجید و تحسین داشت. او از معدود افرادی است که شیوه را خیلی خوب گرفته است و من خوشحالم از این بابت که افرادی که با من کار کردند پیشرفت کرده و شیوه عماد را زنده کردند. عمادی که مورد بیمهری عدهای از خوشنویسان قرار گرفت و عظمت و قدرتش را کمتر کسی میشناسد.
این هنرمند در ادامه بیان کرد: کتابت کتاب یکی از پر زحمتترین شاخههای هنر خوشنویسی است. در اینجا من نقل قولی از استادحسین میآورم که کتابت را به زورخانه تشبیه میکردند، در زورخانه انواع هنرنماییها هست، چرخ و کباده وجود دارد ولی به اینها قهرمان نمیگویند؛ قهرمان کسی است که پشت حریف را به خاک برساند. در کتابت نیز به همین شکل است؛ ممکن است خوشنویس شیرینکاریهای انجام دهد ولی کار را تمام نکرده باشد. تنها بخشی از هنر خط که دارای ارزش و تعالی است کتابت است، درواقع در ابتدا خط به خاطر کتابت به وجود آمد و اگر خط نبود بسیاری از کتابهایی که در حال حاضر در اختیار ماست وجود نداشت و کسی خبر نداشت. این هنر کتابت است که آثار نیاکان را حفظ کرده است.
کیخسرو خروش در پایان گفت: نکته دیگر این است که گودرزی در جوانی خط را به مرحلهای از تعالی رساند که بعضیها در سنین بالا نیز موفق به انجام این کار نشدند. افراد زیادی در کلاس خوشنویسی هستند که مایه و استعداد کافی برای این کار را ندارند اینها 15 یا 20 سال در کلاس حضور پیدا میکنند. باید این را بگویم که استاد در کلاس همه را به یک چشم نگاه میکند و این استعداد شخص است که در مدت کوتاهی موفق میشود و این استعداد خود شخص است که او را به جایگاهی میرساند که هیچکس مانع دیدنش نخواهد شد. این جوانان مرا زنده کردند و خوشحالم در همه این سالها زحمتی که کشیدم و چیزی که یاد گرفتم و به دیگران آموزش دادم به ثمر نشسته است. خوشبختم از آن که این آموزهها را به هنرجویان جوان منتقل کردم در حال حاضر موفقیتشان را میبینم و لذت میبرم.
در ادامه مراسم محمودرضا گودرزی خطاط کتاب «وصیتنامه امیرالمومنین علیعلیهالسلام به فرزندش امام حسن علیهالسلام» مطرح کرد: در کنار هنر زیبای خروش، اخلاق و حسن رفتار او همواره سرلوحه کار من بود. اگر انسان استعداد داشته باشد و کار کند هنر به دست میآید. ولی هنر بزرگتر اخلاق خوب است که در حال حاضر خیلی نایاب و کم است. درواقع میتوان گفت برنامه امروز بزرگداشتی برای خروش است. او هر نکته و آموزشی را در این زمینه بدون هیچ خساستی به من آموخت.
سخنرانی پایانی این مراسم نیز داود رواسانی بود که در صحبتهایی بیان کرد: خط در مقوله کتابت به مراتب برای خوشنویس سختتر است. زیرا اگر خوشنویسی قرآن را کتابت کند در طول مدت کار کاتب اجازه ندارد به هر مراسم که دعوت شد برود، حتی دوات کتابت قرآنش باید از دوات سایر کارهایش جدا باشد. در متون ادبی کار برای کاتب سختتر است به این دلیل که برای کتابت باید از ابتدا تا انتها اندازه قلم و نوع و غلظت مرکب یکی باشد؛ این از سختیهای کار کتابت است به همین دلیل استاد حسین میگوید پهلوانی در کتابت است.
مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب «وصیتنامه امیرالمومنین علی علیهالسلام به فرزندش امام حسن علیهالسلام» به خط محمود گودرزی، با تقدیر و تشکر از دیگر اساتید حاضر و امضای کتاب توسط محمود گودرزی و کیخسرو خروش به پایان رسید.
انتشارات موج مثبت کتاب «وصیتنامه امیرالمومنین علی علیهالسلام به فرزندش امام حسن علیهالسلام» را به همراه خطبه 193 نهجالبلاغه به خط محمودرضا گودرزی در 500نسخه و با قیمت 40هزار تومان در 32صفحه منتشر کرد.
منبع: ایبنا
دیدگاه تان را بنویسید