کد خبر: 247374
|
۱۳۹۷/۰۹/۰۴ ۱۱:۰۳:۰۰
| |

«هفت» تریبونی برای یک جریان سیاسی خاص است

ساخت سری جدید برنامه سینمایی «هفت» هنوز در حد اعلام خبر است و معلوم نیست که این برنامه با حضور بهروز افخمی، دقیقا چه ویژگی‌هایی خواهد داشت؛ با این حال یک روزنامه‌نگار و منتقد معتقد است، بهروز افخمی که بار دیگر اجرای این برنامه را بر عهده گرفته است برای اجرای این برنامه کمی معقول‌تر باشد.

«هفت» تریبونی برای یک جریان سیاسی خاص است
کد خبر: 247374
|
۱۳۹۷/۰۹/۰۴ ۱۱:۰۳:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد طالبی‌نژاد ـ روزنامه‌نگار و منتقد سینما ـ درباره‌ اجرای بهروز افخمی در برنامه‌ «هفت» گفت: بهروز افخمی دوست من است اما فرد مناسبی برای اجرای یک برنامه بی‌طرف نیست. به ویژه اینکه اگر قرار باشد یار غار همیشگی‌اش مسعود فراستی در آن برنامه باشد، این برنامه در مجموع ضدسینما می‌شود تا دفاع از سینما.

این منتقد با اعتقاد بر اینکه برنامه «هفت» باید فرهنگ سینمایی مردم را ارتقا دهد، اظهار کرد: این برنامه باید به رشد و ارتقای سینمای ایران کمک کند ولی آن چیزی که آقای افخمی و مشاورش آقای فراستی اجرا می‌کنند، ضد همه اینهاست.

او درباره بی‌ثباتی تنها برنامه سینمایی تلویزیون که از بدو ساخت با فراز و نشیب‌های زیادی روبه‌رو شده‌ است، گفت: به دلیل اینکه تلویزیون ما مستقل نیست همه آدم‌های بیرون از آن، در آن دخالت دارند و تلویزیون را به نفع خودشان جهت می‌دهند.

فرقی هم نمی‌کند رییس آن چه کسی باشد. هر کسی می‌خواهد گوشه‌ای از آن را بگیرد. در حالی که سینمای ایران نیاز به یک برنامه مستقل دارد، نه فقط پروپاگاندایی و تبلیغات صرف.

طالبی نژاد سپس مطرح کرد: متاسفانه این برنامه‌های تلویزیون تبدیل به تریبونی برای یک جریان سیاسی می‌شوند که همه تریبون‌های دیگر هم در اختیارشان است، اما برای نوع دیگری از سینما، سینمای مستقل و سینمای فرهنگی هیچ تریبونی وجود ندارد. برنامه «هفت» هم این کار را نمی‌کند. به ویژه هم اگر افخمی مجری آن باشد، فردی که با سینمای هنری و فرهنگی مخالفت دارد و مخالف هرگونه وجه فرهنگی در سینماست.

این روزنامه‌نگار سپس با بیان اینکه پیشنهادش به افخمی این است که برنامه را پیش از آغاز واگذار کند، گفت: تلویزیون از کسانی استفاده کند که حب و بغض ندارند. اما به طور کلی او که بار دیگر اجرای این برنامه را بر عهده گرفته است، باید کمی معقول‌تر باشد؛ البته او باید مجری‌گری را کنار بگذارد چرا که نگاه خوبی برای این کار ندارد. او کارگردانی است که کارهای موفقی هم داشته است. بهتر است فیلم‌سازی کند. نوع رفتارها و برخوردهای او مخاطب را از سینما بی‌زار می‌کند. به هر حال کمی باید تغییر رویه بدهد.

طالبی نژاد همچنین با مقایسه برنامه «هفت» و «نود» که کدام خروجی موفقی داشته است، به مستقل بودن برنامه «نود» اشاره و اظهار کرد: اگر عادل فردوسی پور در برنامه نود موفق است به این دلیل است که استقلال خود را تا حدودی حفظ کرده است. نگاهش درست، مثبت و جامع است و بی‌غرض و مرض از یک جناح جهت‌گیری نمی‌کند، اما آقای افخمی این ویژگی را ندارد و با وجود هزینه‌هایی که صرف این برنامه و برنامه‌هایی از این جنس می‌شود عملا خروجی ندارد. برنامه هفت زمانی موفق است که عوامل و سازندگان آن مستقل باشند و در برنامه گرایش‌های سیاسی دخالت داده نشود.

حال ممکن است بهروز افخمی بگوید طرفدار هیچ جناح سیاسی نیست اما عملا اینگونه است. زمانی که گرایش او به نوعی به سمت سینمای پروپاگاندایی است و در آثار خودش هم وجود دارد، طبیعی است به سمت آن گرایش پیدا می‌کند و با سینمای پیشرو و آوانگارد و مستقل مخالفت می‌کند.

او در پایان این گفت‌وگو با بیان اینکه برنامه «هفت» باید به نفع صنعت سینمای ایران حرکت کند، مطرح کرد: این برنامه نباید به روی سینمای مستقل و هنری شمشیر بکشد و بنای آن برگشت فرهنگ سینمایی در جامعه در راستای پرورش بهتر مخاطبان برای سینمای ایران و جهان باشد.

بهروز افخمی چندی پیش از اجرای دو برنامه سینمایی برای تلویزیون به ایسنا خبر داده و مطرح کرده بود: به دو پیشنهاد اجرای برنامه سینمایی پاسخ مثبت داده‌ام؛ یکی برنامه «هفت» در شبکه سه سیما و دیگر برنامه‌ای آموزشی در حوزه سینما در شبکه پنج که این برنامه‌ها از دی‌ ماه آماده پخش خواهند بود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها