کد خبر: 255642
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۹ ۱۰:۱۰:۰۰
| |

تحلیل یک رکوردشکنی؛

ضیافت پول‌سازها یا چرا امسال سال طلایی سینمای آمریکا بود

2018 سالی پربرکتی برای سینمای آمریکا بود و میزان فروش فیلم‌های سینمایی در گیشه‌های داخلی این کشور به بالاترین حد خود در تاریخ رسید.

ضیافت پول‌سازها یا چرا امسال سال طلایی سینمای آمریکا بود
کد خبر: 255642
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۹ ۱۰:۱۰:۰۰

اعتمادآنلاین| سال 2018 میلادی، همانطور که در گزارش‌های متعددی به آن پرداخته شده است، سالی طلایی برای صنعت سینمای آمریکا بود و تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که میزان فروش گیشه‌ای در سینمای این کشور به بالاترین رکورد خود در طول تاریخ رسید.

هالیوود بعد از رهایی از ابتلای خود به ساخت دنباله‌های بیش از حد و آشفتگی در رد و بدل شدن حق امتیاز ساخت فیلم بین استودیوهای مختلف، توانست به کمک ترکیبی درست و سالم از انواع تولیدات سینمایی مخاطبان خود را دوباره مجذوب سالن‌های سینما کند و با خلق فیلم‌های پرفروش و سورپرایزهایی که دنباله‌های آنها می توانند مدت‌ها ادامه داشته باشد، ورق را به نفع خود برگرداند.

اما این رکوردشکنی را می‌توان با دقت بیشتری تحلیل کرد و آنچه در ادامه می آید موارد سرنوشت‌سازی است که به زعم کارشناسان ورایتی عامل موفقیت سینمای آمریکا در سال 2018 بوده است:

1 - باکس‌آفیس داخلی آمریکا امسال با 11.9 میلیارد دلار فروش، افزایشی 7 درصدی نسبت به سال 2017 را تجربه کرد. این امر مدیون بلاک‌باسترها یا همان فیلم‌های طلایی و پرفروشی است که امسال از دل اکثر استودیوها بیرون آمده و اکران شدند. فیلم هایی چون «انتقام‌جویان: جنگ ابدیت» دیزنی، «دنیای ژوراسیک: سقوط پادشاهی» یونیورسال، «ددپول2» از فاکس، «ونوم» سونی و فیلم‌های آرام و پیوسته بفروشی چون «یک مکان ساکت» از پارامونت و «ستاره‌ای متولد می‌شود» از برادارن وانر. البته که در این میان فیلم‌های مفتضح در گیشه‌ نیز وجود داشتند اما در مجموع سال گذشته دوره خوبی برای هالیوود بود و چشم‌انداز سال 2019، ادامه همین روند را نشان می‌دهد.

2 - «پلنگ سیاه» برنده بزرگ امسال آمریکای شمالی بود و با 700 میلیون دلار فروش داخلی به سومین فیلم پرفروش تاریخ سینمای آمریکا تبدیل شد. تماشای این فیلم سنت شکن به یک امر واجب میان سینمادوستان تبدیل شد و درنهایت بیش از 1.3 میلیارد دلار فروش جهانی داشت. آیا مجسمه طلایی اسکار برای این فیلم، ایستگاه بعدی استودیوی مارول در راه رسیدن به قله افتخار خواهد بود؟

3 - جوانان هنوز به سالن‌های سینما می روند. مطابق آمار 64.4 درصد سینماروها در آمریکا بین 18 تا 44 سال دارند و این یعنی برای این قشر جوان با وجود سرویس‌های راحت آنلاینی همچون نتفلیکس، تجربه حضور در سالن سینما یک امر دلپذیر محسوب می‌شود.

4 - سینما رفتن در سال 2018 گرانتر شد. میانگین قیمت بلیت سینما در آمریکای شمالی امسال به 9.38 دلار رسید که افزایشی 43 سنتی نسبت سال گذشته را نشان می‌دهد. البته این میانگین شامل همه بخش‌های کشور از جمله مناطق ارزان‌قیمت روستایی و خارج شهری است، وگرنه پیدا کردن بلیت زیر 10 دلار در شهرهایی چون نیویورک و یا لس‌آنجلس بیشتر به یک شوخی می‌ماند.

5 - هالیوود امسال یکی دو ریسک انجام داد و البته جواب بسیار مطلوبی گرفت. امسال نیز مانند هر سال دیگری فصل تابستان سهم بزرگ و نیروی قدرتمندی در افزایش آمار مخاطبان داشت اما امسال استودیوها بر خلاف سنت همیشگی، برای اکران فیلم‌های طلایی خود منتظر ماه‌ها یا مناسبت‌های خاصی چون عید شکرگذاری و یا کریسمس نماندند و فیلم‌های بزرگ در طول سال پخش شدند. این ریسک پاداش خود را با چهار ماه رکوردشکن پرداخت: فوریه با «پلنگ سیاه»، آوریل با « انتقام‌جویان: جنگ ابدیت» و «یک مکان ساکت»، ماه جون با «شگفت انگیزان2» و «دنیای ژوراسیک: سقوط پادشاهی» و اکتبر با «ونوم» و «ستاره‌ای متولد می‌شود» و این یعنی اثبات این موضوع که هیچ وقتی برای پول آوردن زمان بد محسوب نمی‌شود.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها