کد خبر: 270322
|
۱۳۹۷/۱۱/۲۵ ۲۱:۴۹:۰۰
| |

دبیر یازدهمین جشنواره تجسمی فجر:

امروز در زمینه انتشار کتاب‌های تجسمی ثروتمند شده‌ایم

ابراهیم حقیقی دبیر یازدهمین جشنواره تجسمی فجر در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» عنوان کرد: امروز در زمینه انتشار کتاب در عرصه هنرهای تجسمی ثروتمند شده‌ایم.

امروز در زمینه انتشار کتاب‌های تجسمی ثروتمند شده‌ایم
کد خبر: 270322
|
۱۳۹۷/۱۱/۲۵ ۲۱:۴۹:۰۰

اعتمادآنلاین| ابراهیم حقیقی گفت: فکر می‌کنم امروز ما در عرصه انتشار کتاب در حوزه هنرهای تجسمی ثروتمند شده‌ایم.

نمایشگاه «نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» از رخدادهای پژوهشی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با معرفی 750 کتاب و با حضور هادی مظفری (مدیر کل هنرهای تجسمی و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره)، ابراهیم حقیقی (دبیر کل جشنواره)، امیر سقراطی (دبیر هنری) و محسن سلمیانی (دبیر اجرایی) در عرصه هنرهای تجسمی، عصر روز پنجشنبه (25 بهمن ماه) در موزه امام علی (ع) افتتاح شد.

طی بازدید از این نمایشگاه، امیر سقراطی خلاءهای پژوهشی در عرصه هنرهای تجسمی و ضرورت دسته‌بندی حوزه‌ای و تاریخی کتاب‌ها و آثار پژوهشی این حوزه را از اصلی‌ترین دلایل افزودن این بخش به جشنواره هنرهای تجسمی فجر دانست و خاطرنشان کرد: این دسته‌بندی‌ها نشان می‌دهد که در هر دوره‌ای نیاز جامعه، سلیقه ناشران و مخاطبان را نشان می‌دهد. به عنوان مثال از دهه هفتاد به بعد نیاز مخاطب در انتشار کتاب‌های عرصه هنرهای تجسمی بیشتر مطرح بوده است.

او ضمن ارائه توضیحاتی درباره بخش‌های مختلف این نمایشگاه، اظهار کرد: کارهای پژوهشی در عرصه هنرهای تجسمی و تفکیک آنها کمک می‌کند که بدانیم ما در این حوزه از کجا آمده‌ایم و به کجا خواهیم رفت.

سقراطی همچنین یادآور شد: آمار دقیقی از تعداد کتاب‌های منتشرشده در عرصه هنرهای تجسمی در چهل سال اخیر وجود ندارد، اما استنباط من این است که دستِ کم بالای 5 هزار جلد کتاب در این عرصه منتشر شده که 750 عنوان از آنها در این نمایشگاه معرفی شده است.

همچنین در بخش دیگری از این بازدید، ابراهیم حقیقی خاطره‌ای را از سالی که می‌خواست در کنکور شرکت کند، روایت کرد و گفت: یادم است که سال 46 وقتی در کنکور شرکت کردم تنها یک منبع کتاب فارسی در حوزه هنرهای تجسمی وجود داشت و وقتی به دانشگاه هنرهای زیبا رفتم و در کتابخانه آن حجم از کتاب‌های خارجی را این زمینه پیدا کردم واقعاً شُک شدم.

کتاب‌های معرفی شده در این نمایشگاه‌ها در حوزه‌های اسطوره‌شناسی، آلبوم‌های هنری، آموزش هنر، تاریخ شفاهی، تاریخ نگارگری ایرانی، تاریخ هنر ایران و جهان، زیبایی‌شناسی و تفکر انتقادی، تصویرگری، هنرهای سنتی و ملی، مسابقات و دوسالانه‌های هنری، عکاسی و نظریه هنر و کاریکاتور تقسیم‌بندی شده‌اند.

در بخش «نمایه چهل؛ دستاورد انتشارات هنرهای تجسمی» یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، 750 روی جلد کتاب به نمایش در آمده است و از 25 بهمن تا 15 اسفندماه در موزه امام علی (ع) برقرار خواهد بود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها