تدارک برگزاری اولین المپیاد جهانی ادبی در ایران
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: اکنون در حال تدارک برگزاری اولین المپیاد جهانی ادبی در سال 98 هستیم تا فارسی زبانان برجسته را از سراسر دنیا گردهم آوریم.
اعتمادآنلاین| عنایت سالاریان با اشاره به اینکه تدوین برنامه ها، دستور العمل ها، آئین نامه و محتوای آزمون آغاز شده و اکنون در میانه راه هستیم، اظهار داشت: از آنجا که زبان و ادبیات فارسی آنگونه که در کشور ما مردم صحبت می کنند و می نویسند در هیچ کجای دنیا حتی در افغانستان و تایجکستان مشابه ندارد بنابراین در صدد طراحی مدلی هستیم تا با استفاده از آن در اولین المپیاد جهانی ادبی، منجر به ترویج زبان، ادب و گویش فارسی شود.
او اضافه کرد: مخاطبان اصلی این المپیاد دانش آموزان هستند اما سعی می کنیم افرادی با سنین بالاتر را البته با شکلی متفاوت تر در این رقابت وارد کنیم.
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان ادامه داد: هدف نهایی از برگزاری این المپیاد انتخاب افراد برگزیده نیست بلکه بیشتر تلاش داریم تا زبان و ادبیات فارسی در میان فارسی زبانان نقاط مختلف دنیا گسترش یابد به همین خاطر هیچ گونه محدودیتی برای شرکت کنندگان به جز کشورهایی که با آنها به لحاظ سیاسی روابط دیپلماتیک نداریم، اعمال نخواهد شد.
سالاریان با بیان اینکه تدوین آئین نامه اولین المپیاد جهانی ادبی تا آخر اسفندماه به پایان می رسد، تصریح کرد: با توجه به اینکه زبان و ادبیات فارسی دارای متولیان بسیاری در داخل کشور است و برگزاری این رویداد ادبی باید با همکاری و اجماع نظرات آنها صورت گیرد، هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست اما به طور قطع سال آینده شاهد برگزاری المپیاد خواهیم بود.
وی با اعلام این مطلب که مرحله اول المپیاد ملی ادبی بهمن ماه امسال با شرکت 10 هزار و 369 نفر معادل 12درصد کل شرکت کنندگان المپیادهای 9 گانه علمی و ادبی برگزار شد، گفت: مرحله دوم این المپیاد هفته اول اردیبهشت سال آینده برگزار می شود و منابع آن نیز اکنون در اختیار دانش آموزان برگزیده مرحله اول قرار گرفته است.
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان یادآورشد: در مجموع امسال 83 هزار و 694 نفر متقاضی شرکت در المپیادهای 9 گانه ریاضی، شیمی، فیزیک، ادبی، کامپیوتر، نجوم و اختر فیزیک، جغرافیا، سلول های بنیادی و زیست شناسی بودند که روزهای یکم تا پنجم بهمن ماه با یکدیگر به رقابت پرداختند.
سالاریان یادآورشد: به طور معمول کمتر از 10 درصد داوطلبان مرحله اول المپیادهای 9 گانه در مرحله دوم پذیرفته می شوند و در مرحله دوم نیز از مجموع این 10 درصد حدود 360 نفر برای مرحله سوم که معروف به دوره آموزشی تابستانی است، انتخاب خواهند شد و بر اساس ضوابط نیمی از دانش آموزان منتخب هر رشته در این مرحله برای رقابت های بین المللی برگزیده می شوند.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید