کاشفیخوانساری، سردبیر فصلنامه نقد کتاب کودک با ارزیابی عملکرد وزارت ارشاد در گفتوگو با اعتمادآنلاین:
کاهش تصدیگری، ناجی وزارت ارشاد است/ بودجه ارشاد به موسساتی تعلق میگیرد که بهشکل واقعی خصوصی نیستند/ ارشاد باید فعالیت موسسات تحت پوشش خود را کم کند
سیدعلی کاشفیخوانساری، سردبیر فصلنامه نقد کتاب کودک، درباره عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: متاسفانه درصد بالایی از بودجههای حمایتی وزارت ارشاد، به نوعی به موسساتی که جزو خود وزارتخانه هستند، برمیگردد.»
اعتمادآنلاین| مدتهاست اهالی فرهنگ و هنر، چشمانتظار دیده شدن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد هستند. این در حالی است که در بسیاری موارد، وعدههایی که برای حمایت آنها داده میشود، ناتمام میماند و معضلات فعالیتهای صنفی، مزید بر علت شده که اهالی تئاتر، دورنمای خوشایندی از آینده فرهنگ و هنر نداشته باشند. از طرفی، مسئولین وزارت ارشاد، در بسیاری موارد اهالی فرهنگ و هنر را نادیده گرفته و رفتار قابلقبولی نشان ندادهاند.
سیدعلی کاشفیخوانساری، سردبیر فصلنامه نقد کتاب کودک، درباره عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: « برای اینکه وزارت ارشاد به تصویر واقعی و مطلوب خود نزدیکتر شود، چند اقدام را باید در اولویت قرار دهد. یکی از مهمترین آنها، حرکت به سمت کاهش تصدیگری است. بنابر سیاستهای کلان، دولت باید تمام وزارتخانهها و ادارات خود را کوچک و مسئولیتهای خود را محدودتر کنند. همچنین حمایت خود را از بخشهای بیرونی افزایش دهد.»
کاهش تصدیگری؛ ناجی وزارت ارشاد
این نویسنده کودک و نوجوان، با تاکید بر گسترش فعالیتهای صنفی، بیان کرد: «هر چقدر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صنف و اتحادیههای صنفی و انجمنهای صنفی بیشتر ارتباط داشته باشد، بهتر میتواند به اهداف خود نزدیک شود.»
او با بیان اینکه در زمینه فعالیتهای صنفی تلاشهایی صورت گرفته، گفت: «در این زمینه تلاشهایی شده و همچنان میشود اما به نظر من، هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است. باید بیشتر و بیشتر فعالیتها را به اصناف سپرد.»
به گفته کاشفی، طبق قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه دارد از فعالیتهای فرهنگی و موسسات فرهنگی حمایت کند. او در اینباره بیان کرد: «متاسفانه درصد بالایی از بودجههای حمایتی وزارت ارشاد، به نوعی به موسساتی که جزو خود وزارتخانه هستند، برمیگردد.»
او درباره حمایتهای ناکافی از موسسات خصوصی گفت: «شاید علت این باشد که موسسات مستقل، هنوز خیلی پا نگرفتند و باید قویتر عمل کنند. مثلا در معاونت سینمایی، بسیاری از بودجهها به فارابی تعلق میگیرد که تفاوتی با ارشاد ندارد و فقط در اسم، مستقل از وزارتخانه است، یا تعاونی و خانهها و موسسات دیگر که عملا به شکل واقعی خصوصی نیستند.»
این نویسنده کودک و نوجوان که سابقه فعالیت بسیار در بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز دارد، در مورد بهبود عملکرد این وزارتخانه گفت: «در واقع هرچقدر ارشاد بتواند از فعالیت موسسات تحت پوشش خود کم کرده و اینها را به موسسات خصوصی واقعی واگذار کند، بیشتر به اهداف خود نزدیک شده است.»
دیدگاه تان را بنویسید