کد خبر: 284076
|
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۴:۰۱:۵۵
| |

در سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر:

برای اولین بار پشت‌صحنه فیلم «گاو» نمایش‌ داده می‌شود

با پیدا شدن فیلمی از پشت‌صحنه و تست بازیگری فیلم ماندگار «گاو»، نسخه‌ای از این فیلم در سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمی‌آید.

برای اولین بار  پشت‌صحنه فیلم «گاو» نمایش‌ داده می‌شود
کد خبر: 284076
|
۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۴:۰۱:۵۵

اعتمادآنلاین| ‌ لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی ایران از پیدا شدن تصاویری مربوط به پشت صحنه و تست‌های بازیگری فیلم سینمایی «گاو» ساخته داریوش مهرجویی و نمایش این تصاویر در سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، همزمان با پنجاهمین سال اکران این فیلم خبر داد.

لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی ایران با اشاره به اینکه فیلم «گاو» اثر بسیار مهمی در تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود و به همین دلیل پیش از این اصلاح و مرمت شده و چند بار به مناسبت‌های مختلف برای علاقه‌مندان به نمایش گذاشته شده است، بیان کرد: فیلم «گاو» متعلق به اداره فرهنگ و هنر بوده و به همین دلیل تمامی نگاتیوهای اصلی و همچنین نگاتیوهای اضافی این فیلم در اختیار اداره فرهنگ و هنر بوده است و در سال‌های اخیر در فیلمخانه ملی ایران نگهداری می‌شود.


وی ادامه داد: امسال پنجاهمین سال نمایش فیلم سینمایی «گاو» ساخته داریوش مهرجویی است به این مناسبت تصمیم گرفته شد که کار ویژه‌ای انجام شود و به همین منظور تمامی نگاتیوهای اضافی این فیلم که روی آنها عباراتی همچون «استفاده شده»، «اوتی»، «دورانداختنی» نوشته شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا نگاه این بود که مثلا برداشت‌های متعدد و یا متنوع نماهای مختلف جست‌وجو و پیدا شود، اما در حین جست‌وجو، نگاتیوهایی مربوط به پشت صحنه فیلم «گاو» و تست‌های بازیگری بازیگران این فیلم کشف شد؛ تصاویری که تا به حال دیده نشده است.


مدیر فیلمخانه ملی ایران همچنین اظهار کرد: بخشی از این تصاویر مربوط به زمانی است که بازیگران فیلم «گاو» با لباس‌های خودشان و در محل روستای لوکیشن فیلم جلوی دوربین قرار می‌گیرند و با هدایت کارگردان برای صحنه‌های مختلف تست بازیگری می‌دهند. بخشی از این تست‌ها هم در حیاط اداره فرهنگ و هنر آن دوران که محل فعلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، فیلمبرداری شده است و جالب اینکه در این تست، بازیگران لباس صحنه و یا همان لباس روستایی‌ها را بر تن دارند.


او تصریح کرد: این تصاویر از چند جهت حائز اهمیت و قابل توجه است، یکی به این دلیل که بخشی از این تصاویر مربوط به بازیگرانی است که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند، اما در حال حاضر متاسفانه در قید حیات نیستند مثل آقایان جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی و جعفر والی که تست بازیگری آنها را در این فیلم‌ها می‌بینیم. همچنین تصاویری وجود دارد از بازیگرانی که خوشبختانه هنوز در بین ما هستند و در سینمای ایران فعالیت می‌کنند، مثل آقای علی نصیریان و همچنین آقای محمود دولت آبادی که از چهره‌های شاخص ادبیات داستانی ایران معاصر هستند.


طاهری عنوان کرد: نکته جالب دیگر در این مجموعه این است که به عنوان مثال تصاویری می‌بینیم از گریم و بازی آقای جعفر والی در نقش آن فرد دیوانه در روستا که بعدتر و در فیلم عزت‌الله رمضانی‌فر این نقش را بازی کرده است.


وی اضافه کرد: مساله مهم‌تر اینکه بر اساس بررسی‌هایی که طی این سال‌ها انجام شده، به نظر می‌رسد تصاویر زیادی از پشت صحنه فیلم‌های قبل از انقلاب و به ویژه تست بازیگری افراد وجود ندارد به همین دلیل من فکر می‌کنم این تصاویر اگرچه همچون سایر راش‌ها و تصاویر اضافی دیگر فیلم‌های سینمایی قدیمی صدا ندارند و حداکثر زمان آنها نیز 30 دقیقه است، اما ارزش زیادی دارند و دیدنی هستند.


فیلمخانه ملی در سال‌های اخیر در مرمت راش‌ها و فیلم های مهم تاریخ سینمای ایران گام‌های مهمی برداشته که تعدادی از این فیلم‌ها در چند دوره اخیر جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش «فیلم‌های کلاسیک مرمت شده» به نمایش درآمده‌اند.


«دونده» به کارگردانی امیر نادری، «دیده بان» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، «طلسم» به کارگردانی داریوش فرهنگ، «جاده‌های سرد» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و «پرده آخر» به کارگردانی واروژ کریم مسیحی آثار ایرانی بخش «نمایش فیلم‌های کلاسیک مرمت شده» این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر هستند.


آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.
سی‌و‌هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 18 تا 26 آوریل 2019 (29 فروردین تا 6 اردیبهشت 1398) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها